Leer beeldhouwen tijdens je vakantie…

Een hele week hakken, vijlen en schuren op een mooie plek in Frankrijk!

Data
18 juli – 25 juli 2020
25 juli – 1 augustus 2020
1 – 8 augustus 2020

Prijs
Vanaf E 645,- is er een plek voor jou…

Inclusief
– Beeldhouwworkshop
– 7 overnachtingen
– 3 maaltijden per dag

Beeldhouwen geeft rust en energie

Beeldhouwen doe je niet zo maar even. Vaak heb je het gereedschap en materiaal niet in huis. Of ontbreekt het aan ruimte of tijd. Goed nieuws, dat is er allemaal wel op Ouroubouros.

Deze hele week staat in het teken jouw creativiteit en je hoeft niets anders te doen dan te genieten van het hakken in steen. Meld je aan, alles is namelijk al voor je geregeld.

Van beginner tot meer ervaren, iedereen is welkom

Je hebt geen ervaring nodig voor het werken in steen. Het materiaal leent zich goed om onderzoekend te werken. Op de eerste dag leer je spelenderwijs de basistechnieken. Hiermee kun je eenvoudig zelf aan de slag.

Elke dag ga je aan de slag met hakken, vijlen en schuren onder de begeleiding van Ron Katzenbauer. Je wordt door hem op weg geholpen in de opstartfase, zodat je daarna alle ruimte hebt om zelfstandig door te werken.

Inhoud van de workshop
Zondag – ideeen bespreken, steen uitzoeken, basistechniek aanleren, grof hakken
Maandag – basistechniek verbreden, zelfstandig aan steen werken, grof hakken
Dinsdag – zelfstandig aan steen werken, hakken, raspen en vijlen
Woensdag - vrij
Donderdag – zelfstandig aan steen werken, raspen, vijlen en schuren
Vrijdag – Beeld afwerken, afsluiting met diner en beeldenroute

Begeleiding in het open atelier
Deze workshopweek is opgezet in de vorm van een open atelier. Dat wil zeggen dat je in het begin van de workshop begeleidt wordt in het ontwikkelen van je idee en in het aanleren van de basistechnieken.

Zelfstandig aan het werk
De dagen daarna ben je steeds meer zelfstandig aan het werk. De docent is de hele tijd aanwezig om je stap voor stap verder te helpen. Zodat jij aan het einde een mooi kunstwerk mee naar huis kunt nemen.
Data
18 juli - 25 juli (ochtend) - Nog 4 plekken
25 juli - 1 augustus (ochtend) - Nog 3 plekken
1 - 8 augustus (middag)

Prijs
Deze vakantie is vanaf E 645,- tot E 995,- te boeken
2e workshop in dezelfde week - E 100,- extra

Inclusief
– Beeldhouwworkshop
– 7 overnachtingen
– 3 maaltijden per dag
rek & stretch voor het ontbijt

OvernachtenPrijzen 2020
Eigen tent of camper645,- p.p.
Ouroubouros tent (basistent met lattenbodem en matras)695,- p.p.
Ouroubouros tent extra (Ruime hoge 2-persoonstent met echt bed en matras, stoel, kledingrek en wollen deken)795,- p.p.
3-persoonskamer745,- p.p.
2-persoonskamer 845,- p.p.
1-persoonskamer945,- p.p.
Steensoorten om uit te kiezen
De stenen variëren in grootte. De gemiddelde maten zijn: hoogte 30cm, breedte 30, diepte 40 cm. De stenen kunnen van 12 tot 35 kilo wegen. Er zijn verschillende soorten stenen aanwezig, van middelhard tot hard.

Albast
Albast is een halfharde steen en laat zich makkelijk bewerken door middel van hakken, raspen, schuren en polijsten. De kleuren variëren van wit, blauwgrijs en karamel.

Frans kalksteen
Deze steen wordt als blok geleverd en is iets harder dan albast, maar goed in te hakken. Hij wordt glad, maar niet glanzend. Belangrijk, er zijn geen breuklijnen in de steen.

Serpentijn
Serpentijn is goed te bewerken. Na het schuren en polijsten krijgt de steen een prachtig glad oppervlak. De kleuren variëren van zwart, bruin, grijs tot groen.

Pakistaans speksteen
Deze steensoort heeft een hoog talkgehalte en voelt wat zeepachtig aan. De steen is hard genoeg om in te hakken, te raspen, zagen en schuren. Speksteen is niet geschikt voor buiten.

Hoeveel ben je kwijt aan materiaalkosten?
De stenen kosten tussen de E 20,- en E 65,- per stuk. Gebruik van beeldhouwgereedschap kost E 5,- per week.

Mag je zelf een steen meenemen?
Ja hoor, dat is prima.
Ron Katzenbauer
Afgestudeerd in 1993 als kostuum- en decorontwerper. Hij is thuis in verschillende disciplines en heeft een goed oog voor vorm, kleur en verhoudingen. Zijn focus ligt op het stimuleren van de creatieve stroom en het begeleiden van het creatieve proces als onderdeel van persoonlijke bewustwording.

“Ik geniet elke keer weer van de creatieve energie op Ouroubouros. Ik voel mij als een vis in het water, zeker als ik zie dat iedereen geniet van onze sfeer. Als docent geeft het veel voldoening om samen met de deelnemers op pad te gaan. Ik verbaas mij elke keer weer welke creatieve en persoonlijke stappen er in een week gemaakt kunnen worden.”
"Lieverds, Wat heerlijk, een week beeldhouwen. Nog nooit eerder gedaan en van iedere minuut genoten. Heerlijk meditatief hakken, schaven, meer hakken en bij schaven en een resultaat waar ik trots op ben.

Leuke groep, heerlijk eten, gelachen, uitgewisseld, prachtige plek en een groot welkom hier. Van de geplande wandelingen ’s middags is niets terecht gekomen, stond ik ook weer gewoon te hakken en te schaven. En dan nu het allerbeste: ik heb nóg een week, heerlijk!
Helga, 55 jaar, trainster


"Onwijs fijne week gehad! Heb genoten van de vrijheid en de ruimte, hier en de omgeving, maar ook van de vrijheid en ruimte die ik van Ron, Frank en de rest van “de crew” kreeg.

Heerlijk om mijn eigen tijd en energie te kunnen indelen/verdelen. Beeldhouwen was fijn om te doen. Wat een rust geeft dat! Er gaat een mooi beeld, een stel billen, mee naar huis! Dank en heel veel liefs,
Met(te), 20 jaar, student Rietveld Academie
Gratis - Rek & Stretch in de ochtend
Elke ochtend voor het ontbijt kun je gratis meedoen met de wakkermaak-oefeningen. Het zijn simpele zachte oefeningen om langzaam wakker te worden en fris de dag te starten.

Boek een massage
Tijdens deze week kun je jezelf verwennen met een ontspanningsmassage. Kies uit een oliemassage of een shiatsu-massage.

Is de basis-techniek en -houding binnen 1 dag aan te leren?

Ja hoor, hakken, vijlen en schuren in steen is niet ingewikkeld. De echte kunst van het beeldhouwen vergt natuurlijk meer aandacht.

Maar er is voldoende tijd en ruimte om te genieten van het hakken en het maken van een eigen werk. De vele beelden van onze gasten zijn het bewijs.

Je leert het proces van beeldhouwen kennen

Je gaat namelijk precies andersom aan de slag dan je gewend bent. Bij andere creatieve vormen, zoals tekenen, schilderen of mozaïeken voeg je iets toe, maar met beeldhouwen hak je iets weg om een vorm te maken.

Ook werk je van buiten naar binnen en van grof naar fijn. Voor elke fase gebruik je steeds ander en fijner gereedschap.

Bekijk een van de 8 korte video’s…

We bespreken op dag 1 je wensen en ideeën

Je zoekt naar aanleiding van je wens een geschikte steen uit. We leren je de basishaktechnieken en -houdingen aan. Deze zijn nodig zodat je geen blessures krijgt.

Je zult snel merken dat je door simpele oefeningen al tot mooie resultaten kan komen. Vanaf dag 2 ben je zelfstandig aan het werk en is er de hele middag begeleiding in de buurt.

Er is alle tijd om te genieten van hakken in steen

We bespreken regelmatig elkaars werk. Op deze manier leer je veel van elkaar.

Wil je meer tijd besteden aan je creativiteit en ook in de ochtend aan de slag? Dat is geen probleem, neem alle tijd en ruimte die je wilt! Volg je eigen flow.

Ook zonder ervaring kun je deze week meedoen aan deze workshop.

Kies voor deze creatieve vakantie

*als je een week lang alle aandacht voor jouw creativiteit wilt
*ontdek wat beeldhouwen inhoudt
*creëer je eigen stenen beeld
*ontspan aan en in het zwembad, midden in de natuur en door veel te lachen!
*en laad je tegelijkertijd op met nieuwe energie…

Praktisch

Dagindeling
08.00 – 08.45 – Chi kong, rek & strek, gratis aangeboden door Hanneke
09.00 – 10.00 – Ontbijt
10.00 – 13.00 – Ochtendprogramma
13.00 – 14.00 – Lunch
14.00 - 17.00 – Middagprogramma (alleen in de zomer)
19.00 – 20.00 – Diner

Midden in de week, op woensdag, worden er geen workshops gegeven. Deze dag kun je genieten van het bezoeken van dorpjes, steden en de natuur in de omgeving.
Trein
De TGV rijdt van Amsterdam naar Angoulême in 7 a 8 uur. Vanaf Angoulême gaat er een trein naar Montmoreau. Deze rit duurt ongeveer 30 minuten. Het station ligt enkele kilometers van onze locatie. We komen je ophalen op afgesproken tijden van het station Montmoreau, a € 5,- p.p. per rit. Praktische zaken -Google Maps - kaart van Charente Frankrijk Voor alle details verwijzen we je naar de treinreiswinkel. (Er zijn verschillende verbindingen mogelijk, met een of meer overstapmomenten, dus laat je goed adviseren.) Zij geven persoonlijk advies en voor een klein bedrag regelen ze alles (treinticket, metrokaartjes en evt. hotelovernachting) voor je.

Auto
De afstand van Amsterdam naar onze locatie (Les Gouillères, 16190 Juignac) is bijna 1000 km. Als je gebruik maakt van de tolwegen en als je vroeg in de ochtend vertrekt (i.v.m. de spits rondom Parijs) kun je deze afstand in circa 10 uur rijden. Routebeschrijving: Amsterdam – Utrecht – Breda – Antwerpen – Lille – Parijs – Orleans – Poitiers – Angoulême – Juignac We hebben een praktische routebeschrijving gemaakt, met een route langs het westen en oosten van Parijs, die je kunt downloaden en printen.

Samen reizen met de auto
Zoek je iemand om samen met de auto te reizen? Of kom je met de auto en neem je graag andere gasten mee? Geef het dan door bij je reservering. Wij doen ons best om te bemiddelen. Uit ervaring weten we dat het bijna altijd wel lukt. Het scheelt in de kosten, is milieuvriendelijker en vaak ook nog gezelliger.

Autohuur vanuit Nederland
Wil je flexibel zijn in je vakantie? Dan is het een goed idee om een auto te huren in Nederland. Alleen of samen met andere gasten. Door de kosten te delen betaal je nog geen 150,- per persoon voor een retourreis (op basis van 4 personen per auto). Wij helpen je met het in contact brengen met andere gasten die dit ook willen. Geef het op bij je reservering. Voor autoverhuur in Nederland kun je bijvoorbeeld terecht bij Hertz.

Vliegtuig
Je kunt vliegen naar Bordeaux of Bergerac en van daaruit de trein nemen naar Montmoreau. De volgende vliegtuigmaatschappijen bieden goedkope tickets aan. Ryanair.com, Easyjet.com, Transavia, KLM/Air France
Aankomstdag
Op de aankomstdag ben je vanaf 17.00 uur welkom. Onze gasten druppelen binnen tot een uur of 19.00. Tot die tijd kun je rustig acclimatiseren (er staat koffie, thee en wijn klaar) en je slaapplek inrichten.

Diner
Om 19.00 uur nodigen we je uit om aan te schuiven aan het 3-gangen diner, waar we onder het genot van heerlijk eten met elkaar kennismaken.

Tussen de gangen door vertellen we je wat je deze week kunt verwachten en geven we tips over de omgeving. Kom je later dan 19.00 uur aan, geen probleem, we zorgen natuurlijk dat er eten voor je is :-)
Betaling
Nadat wij hebben aangegeven dat er plek voor je is, vragen we je binnen 10 werkdagen de helft van de factuur te betalen. Via de mail krijg je alle informatie die je nodig hebt en ontvang je ook de betaling- en annuleringsvoorwaarden. Is het bedrag niet binnen 10 werkdagen ontvangen, dan vervalt je aanmelding en komt de plaats vrij.

We vragen je om 4 weken voor je vakantie het resterende bedrag over te maken. Van ons ontvang je 6 weken voor je vakantie een herinneringsmail. Na ontvangst van het bedrag ontvang je automatisch een mail ter bevestiging.

Annulering
Bij annulering tot 4 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt 100 % van het betaalde bedrag teruggestort. Bij annulering van 4 weken tot 2 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt de eerste aanbetaling in rekening gebracht. De rest van het aanbetaalde bedrag wordt teruggestort.

Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort. Bij annulering van 2 weken tot aanvang van de vakantieweek wordt het gehele bedrag in rekening gebracht. Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort.

Verzekering
Deelname aan de vakantieweek is geheel op eigen risico. Wij adviseren je dan ook een reisverzekering en een annuleringsverzekering af te sluiten.

Door verzending per e-mail van je reservering verklaar je dat je akkoord gaat met deze voorwaarden. Ouroubouros kan altijd eenzijdig besluiten de vakantieweek te annuleren. Het aanbetaalde bedrag wordt dan 100 % naar je teruggestort.
Niet goed - Geld terug Garantie

Ben je niet tevreden met je vakantie? Dat kan natuurlijk. Zonder uitleg of opgaaf van reden retourneren we het betaalde bedrag aan je terug.

De enige voorwaarde die we aan je vragen is dat je het ons laat weten tijdens je vakantie.