FAQ Coronavirus

Vraag en antwoord

Waarom zou ik nu een vakantie boeken?
Uit het verleden weten we dat mensen na een crisis er weer op uit willen trekken en weer vakanties willen plannen.

Na een tijd vol spanning en onzekerheid is er grote behoefte aan ontspanning en plezier. Er ontstaat dan ook altijd een grote drukte als er wel weer gereisd mag worden. Het kan dus slim zijn nu al te boeken.

Loop ik risico als ik nu een vakantie bij jullie boek?
Nee hoor, omdat we ruime annuleringsvoorwaarden hanteren, loop je geen enkel risico. Alle weken in de zomer zijn gewoon te boeken.

Moeten wij, bijvoorbeeld vanwege de corona-maatregelingen, van Ouroubouros je vakantie annuleren, dan heb je recht op teruggave van je betalingen of kun je kiezen voor een voucher.

Tot wanneer kan ik annuleren?
Je kunt tot 4 weken voor aanvang van je vakantieweek kosteloos annuleren. We betalen je betaling binnen enkele dagen terug.

Kan ik Frankrijk uitreizen als er een nieuwe lock-down komt?
Ja, dat kon in 2020. We gaan ervan uit dat dit in 2021 ook mogelijk zal zijn.

Stel dat Frankrijk van status geel (vakantiereizen is geoorloofd) weer naar status oranje gaat (alleen noodzakelijke reizen zijn geoorloofd). Dan kun je altijd met de auto terug naar huis reizen.

Wanneer je ziek wordt in Frankrijk tijdens status geel, dan dekte in 2020 je zorg- (of reis)verzekering de kosten. Ook als je ziek wordt en de status veranderd in oranje, heb je recht op dekking van je verzekering. We gaan er vanuit dat dit niet veranderd in 2021.

Wij raden ten alle tijden aan om dit op tijd bij je zorg- en reisverzekering na te vragen. Iedere verzekering is persoonsgebonden en kan verschillen.

Wil je op de hoogte blijven van onze workshops en vakanties?
Meld je dan aan voor de Ouroubourosmail. Je bent dan altijd als eerste op de hoogte. Vul hieronder je naam en e-mailadres in…