Hoe je met vitamine D3 de zon weer in huis haalt

sunny-1551869Tijdens de zomer op Ouroubouros merk ik dat de zon ons verwarmt en energie geeft. In de winter is de zon weinig aanwezig en je maakt dan ook minder vitamine D3 aan. De afgelopen maanden ben ik er achter gekomen wat een tekort aan vitamine D3 met je doet. En ik wil deze informatie met je delen, misschien heb jij er ook iets aan. Zeker in deze periode waar we een tekort aan zonlicht hebben.

 

Bloedonderzoek gaf tekort vitamine D3 aan

Begin dit jaar voelde ik af en toe wat steken en trekken in mijn linkerborst. Uit angst ben ik pas na de zomer naar de huisarts gegaan. Echo en mammografie gehad (ja mannen, dat kan ook ons dus ook overkomen :-)) en gelukkig geen vreselijk nieuws. Maar pas na het bloedonderzoek bleek dat ik een groot vitamine D3 tekort had. Dat verklaarde ook mijn pijnlijke spieren (en ook botten) van de laatste maanden. Man, wat voelde ik mij oud als ik de trap afstrompelde.

Het is shocking en geweldig tegelijkertijd…

De huisarts schreef mij een boost van vitamine D3 voor. Voor een periode van 3 maanden. En wat er toen gebeurde is te gek voor woorden. Het is shocking en geweldig tegelijkertijd. Veel klachten verdwenen binnen 2 weken, ook de klacht in mijn borst. Maar dat is niet alles, ik heb meer energie, ben stukken vrolijker, pijn in spieren en botten is weg, maar de verandering is vooral mentaal erg groot. De zorgen en paniekgedachten zijn haast verdwenen, ik ben meer in de actie, weinig tot geen chagerijnen en mokken door vervelende beperkende overtuigingen. Ik ben echt stupefait! Hoelang heb ik hier al last van? En waarom kom ik hier nu pas achter?

Alle lagen van de bevolking de laatste 3 jaar structureel tekort

Daarom wil ik het ook met je delen. Natuurlijk is dit mijn persoonlijke ervaring, maar van de huisarts en apotheek hoor ik dat alle lagen van de bevolking de laatste 3 jaar structureel een tekort van deze vitamine hebben. Ze weten niet waardoor het ontstaat maar het is wel erg vervelend als je er last van hebt. En het hoeft dus niet… Juist in deze periode, waar de zon minder aanwezig is, kan het helpen om uit te zoeken of je ook een tekort hebt en of dat aangevuld moet worden.

 

Er zijn pillen in de handel maar daar kan de dosis te laag van zijn. ( Vergelijking: mijn boost bedraagt per maand 200.000 eenheden van D3, terwijl als je de pillen slikt van de drogisterij je maar 24.000 eenheden per maand binnen krijgt). Advies van de huisarts is wellicht een goede stap.

 

Ik hoor graag je reactie en of je hier ook ervaring mee heb? Misschien weet je meer over vitamines en mineralen? Ik hoor het graag via onze facebookpagina.”

 

Zonnige groet,
Ron

, ,

2 Responses to Hoe je met vitamine D3 de zon weer in huis haalt

 1. Sietske december 29, 2014 at 11:07 am #

  Hoi Ron, wat fijn voor je dat je je weer beter voelt! Ook bij mij is door bloedonderzoek een vitamine D tekort geconstateerd. Ik ben nu een week onderweg met de pilletjes (op recept) en als ik jou zo hoor, ligt er nog veel zonnigs in het verschiet;-) Hartelijke groetjes, Sietske

  • Ron januari 3, 2015 at 9:45 am #

   Hoi Sietske, ik dacht dat ik je al geantwoord had, maar ik zie het niet meer terug.
   Ik hoop dat jouw pilletjes voor je gaan werken. Anders gewoon die vitamineboost halen, hoor! Groet,
   Ron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hosting en onderhoud door: CAP5 B.V.