Lichamelijk en geestelijk fit door yoga van Wietske Huisman

wietske-portretWietske is een van de 3 yogadocenten van Ouroubouros. In haar lessen ligt de nadruk op bewustwording van het lichaam en de adem en hoe deze in verbinding staan met de geest.

Door lichamelijk spanningen los te laten, ontstaat er ruimte in het hoofd. En ruimte in het hoofd, maakt dat je flexibeler en creatiever kunt denken. Het kan een mooie warming-up voor de theaterworkshops in de middag zijn!

Yoga vanaf 4 jaar

Wietske: “Ik kwam in aanraking met yoga toen ik vier jaar was. Mijn oma, yogi tot haar 80e, leerde me de houdingen en de bijhorende filosofie. Na een carrière in de topsport en corporate wereld, kwam ik weer terug bij yoga. Het gaf me een gevoel van thuiskomen en bracht rust in de chaos van het drukke dagelijks leven.

Dit gevoel wilde ik graag met anderen delen. Daarom reisde ik af naar India om een hatha yoga lerarenopleiding te doen. Na dit avontuur heb ik me ook gecertificeerd in kinderyoga, yogatherapie en poweryoga.

Focus op bewustwording

yoga-wietske-studioIn India kreeg ik een spirituele naam: Vidya. Vidya is sanskriet en betekent spirituele kennis. Vidya is het licht dat je langs het juiste pad leidt en de duisternis van onwetendheid verdrijft.

Een perfecte naam voor mijn yogaworkshop bedrijf, omdat bij ons de focus ligt op bewustwording en persoonlijke ontplooiing.”

Laagdrempelige yogalessen voor iedereen

Naast het geven van workshops, blogt Wietske ook over yoga en natuurlijke gezondheid. Ook is ze freelance communicatiespecialist. Met al deze bezigheden weet Wietske als geen ander hoe belangrijk het is om af en toe een moment van rust in te bouwen.

Een paar diepe, bewuste ademhalingen en de aandacht uit het hoofd en in het lijf kunnen al heel veel doen. Daarvoor hoef je niet per se op je hoofd te staan. De yogalessen die Wietske geeft zijn daardoor laagdrempelig en voor iedereen haalbaar.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hosting en onderhoud door: CAP5 B.V.