Voor iedereen die een workshop Mozaiek wil volgen. Op een mooie plek in Frankrijk!

mozaiekworkshop Ouroubouros

Ik wist niet dat mozaïek zo veelzijdig was. Het heeft mij de hele week geboeid’!

Klik hieronder voor meer informatie over data, prijs, invulling en docent. Kijk je via tablet of mobiel? Klik dan op het icoon met de 3 liggende streepjes.

Data
De data voor 2019 worden op 15 oktober bekend gemaakt.

Wees als eerste op de hoogte en schrijf je in voor de Ouroubouros-mail. We sturen je een paar dagen voor bekendmaking een bericht toe.

---

 

Check je plek of boek nu je vakantie...

Prijs
Deze vakantie is vanaf E 625,- te boeken
– Inclusief 7 overnachtingen
– 3 maaltijden per dag
– 1 workshop per week
Klik hier voor alle prijzen en mogelijkheden...

Inhoud van de workshop
Zondag – ideeen bespreken, stenen en glas uitzoeken, basistechniek aanleren
Maandag – basistechniek verbreden, zelfstandig werken, knippen en snijden
Dinsdag – zelfstandig werken, knippen, plakken
Woensdag - vrij
Donderdag – zelfstandig werken, knippen, plakken
Vrijdag – Mozaiek voegen, afsluiting met diner en beeldenroute

Tijdens deze mozaiekworkshop leer je…
- de basisknip- en snijtechniek van tegels en glas
- de verschillende manieren van vormgeven met stenen
- het waterdicht maken van de ondergrond
- het lijmen van de stenen
-het voegen van je werk

Begeleiding in het open atelier
Deze workshopweek is opgezet in de vorm van een open atelier. Dat wil zeggen dat je in het begin van de workshop begeleidt wordt in het ontwikkelen van je idee en in het aanleren van de basistechnieken.

Zelfstandig aan het werk
De dagen daarna ben je steeds meer zelfstandig aan het werk. De docent is de hele tijd aanwezig om je stap voor stap verder te helpen. Zodat jij aan het einde een mooi kunstwerk mee naar huis kunt nemen.

Kosten materiaal

Voor mozaïek moet je rekenen op een gemiddeld bedrag tussen de E 10,- en E 30,-. Dat ligt aan de grootte van de ondergrond en de kosten van het materiaal. Gebruik van gereedschap, lijm en voegcement is E 5,- per week.

Mag ik zelf mozaïekmateriaal meenemen?

Ja hoor, het is prima om eigen materiaal van huis mee te nemen naar Frankrijk. Of neem een kijkje in de online mozaïekwinkel van The Craft Kit.

Ron Katzenbauer
Afgestudeerd in 1993 als kostuum- en decorontwerper. Hij is thuis in verschillende disciplines en heeft een goed oog voor vorm, kleur en verhoudingen.

Zijn focus ligt op het stimuleren van de creatieve stroom en het begeleiden van het creatieve proces als onderdeel van persoonlijke bewustwording.

portret Ron Katzenbauer“Ik geniet elke keer weer van de creatieve energie op Ouroubouros. Ik voel mij als een vis in het water, zeker als ik zie dat iedereen geniet van onze sfeer.

Als docent geeft het veel voldoening om samen met de deelnemers op pad te gaan. Ik verbaas mij elke keer weer welke creatieve en persoonlijke stappen er in een week gemaakt kunnen worden.”

Change of plans

Een ‘change of plans’ maakte dat ik een paar weken geleden besloot mijzelf een mozaiekworkshop cadeau te geven. En wat een cadeau werd het!

Ik heb me de hele week welkom gevoeld bij jullie. En ik heb heerlijk gemozaiekt.

Trots hang ik mijn kleurrijke vlinder bij de voordeur. Zo herinnert zij mij elke dag aan deze vakantie.

Jannie, 43 jaar

button-oranje-balk-check-of-boek-pijl-breed-2wittebalk

Bekijk de 4 korte videos…

Luister naar de ervaring van Hilde, zij werkte voor het eerst met mozaiek. Daarna video’s waarin je o.a. ziet hoe je een mozaiek maakt en voegt! (Switch makkelijk tussen de video’s. Klik op de linkerbovenhoek in de video)

Kom genieten van je creativiteit

Heb je ook wel eens gedacht ‘Mozaiek, dat wil ik een keer doen’? Zie je zelf al zitten, buiten aan een tafel vol met gekleurde tegels en glas?

Het is soms een hele puzzel om alle stukjes op de juiste plek te krijgen, maar uiteindelijk wordt het resultaat altijd mooi. Zin gekregen? Dan is deze mozaiekworkshop van Ouroubouros geschikt voor jou.

Volg zonder ervaring deze workshop

Ja hoor, je hebt geen ervaring nodig om een prachtig mozaïek te maken. Na een korte uitleg over de basistechniek kun je al aan de slag. Alle ondergronden, tegels, glas en gereedschappen zijn aanwezig.

Natuurlijk is er oefening nodig voor het mooi knippen en snijden van tegels en glas, maar het is makkelijker dan je denkt.

De verschillende stappen in mozaïek

1 – Eerst kijken we naar je idee. Wordt het plat of 3-dimensionaal?
2 – Je kiest een ondergrond om op de mozaïeken
3 – Dan schets je een ontwerp op papier. Je geeft het de kleuren die je wilt
4 – Je krijgt uitleg over het knippen, snijden van het glas en de stenen
5 – Volgende stap is het lijmen van je stenen
6 – Uiteindelijk volgt de uitleg over het voegen en ga je het mozaiek afronden

Wat kan ik mozaïeken?

Er zijn legio aan mogelijkheden, denk aan een bloempot, kruik, spiegel, schalen, fotolijst of zelfs een klein tafelblad. Je kunt ook een voorwerp van thuis meenemen om te versieren. Zorg wel dat de ondergrond waterdicht is.

Weet je niets te verzinnen? Geen probleem, er zijn genoeg leuke voorbeelden in te zien waarmee je als beginner prima mee uit de voeten kan.

Al snel ga je aan de slag met het materiaal

Misschien heb je al een idee wat je in mozaïek wil maken? Maar ook zonder vooropgezet plan kom je zeker tot een goed einde. Er zijn voldoende boeken aanwezig om door geïnspireerd te worden. En door met elkaar in gesprek te gaan borrelen vaak de ideeën omhoog.

Wil je meer tijd besteden aan je creativiteit en ook in de ochtend aan de slag? Dat is geen probleem, neem alle tijd en ruimte die je wilt! Volg je eigen tempo.

Zijn er genoeg kleuren en materialen om uit te kiezen?

Ja hoor, we hebben we minstens 15 kleuren en tinten tegels op voorraad. Daarnaast is er allerlei gekleurd glas om mee te werken en zijn er mini keramieken tegeltjes aanwezig.

Heb je een voorkeur voor een materiaal of kleur? Laat het ons dan weten. We zorgen ervoor dat je ermee aan de slag kan.

workshop mozaiek vakantie Ouroubouros

 

Kies voor deze mozaiekvakantie…

  • als je een week lang alle aandacht voor jouw creativiteit wil
  • en ontdek wat mozaïeken inhoudt
  • creëer je eigen unieke mozaïek
  • ontspan aan en in het zwembad, middenin de natuur en door veel lachen!
  • geniet van de heerlijke vegetarische maaltijden
  • laad je tegelijkertijd op met nieuwe energie…

button-oranje-balk-check-of-boek-pijl-breed-2wittebalk

Klik hieronder voor meer praktische informatie. Kijk je via tablet of mobiel? Klik dan op het icoon met de 3 liggende streepjes.

De prijzen zijn inclusief alle overnachtingen per week, 3 maaltijden per dag en 1 workshop per week. Koffie, thee en water zijn de hele dag gratis verkrijgbaar. Andere dranken, zoals sap, wijn of bier, zijn te koop tegen een geringe vergoeding.

OvernachtenPrijzen 20192e workshop per week
Eigen tent645,-* p.p. E 100,-* p.p. extra
Ouroubouros tent (basistent met lattenbodem en matras)695,-* p.p. E 100,-* p.p. extra
Ouroubouros tent extra*** (Luxe tent met echt bed en matras)765,-* p.p. E 100,-* p.p. extra
3-persoonskamer745,-* p.p. E 100,-* p.p. extra
2-persoonskamer 845,-* p.p. E 100,-* p.p. extra
1-persoonskamer945,-* p.p. E 100,-* p.p. extra
*Voor de zangworkshop geldt een verhoging van E 25,- p.p.

Beddengoed en handdoeken
Eigen tent- zelf matras, beddengoed en handdoeken meenemen.
Ouroubourostent/basis – ruime 2-persoonstent met lattenbodem en matras. Zelf beddengoed en handdoeken meenemen.
Ouroubourostent/extra- ruime 2-persoonstent, hoog genoeg om in te staan, met bed en matras. Beddengoed en handdoeken aanwezig.

Extra workshop in dezelfde week
Het is mogelijk om een extra workshop in dezelfde week te volgen. Je kunt dit aangeven bij je check of boeking. Je betaalt hier maar E 100,- (of E 125,- voor de zangworkshop) extra voor.

Partner wil mee, maar geen workshop!
Het is mogelijk om samen met je partner te komen. Ook wanneer hij/zij geen behoefte heeft aan een workshop. Je partner betaalt E 100,- minder dan de genoemde prijs. Tijdens de vakantie is het altijd mogelijk om te kijken of er wel behoefte is.

Materiaalkosten voor de creatieve workshops
Beeldhouwen – De stenen kosten tussen de E 25,- en E 60,- per stuk. Gebruik van beeldhouwgereedschap kost E 5,- per week.

Tekenen – Voor tekenen ben je ongeveer E 10,- tot E 15,- aan materiaalkosten kwijt. Papier (verschillende maten) van 0,10 tot 1,50 per vel. Schetspapier is gratis. Voor het gebruik van gereedschap en alle materialen betaal je E 5,- per week.

Schilderen – Voor schilderen ben je ongeveer E 10,- tot E 30,- aan materiaalkosten kwijt. Papier kost 0,10 tot 1,50 per vel (verschillende maten). Schildersdoeken zijn vanaf E 5,- tot E 20,- te koop. Schetspapier is gratis. Voor het gebruik van gereedschap en materiaal betaal je E 5,- per week.

Het is prima om je eigen materiaal en gereedschappen meenemen.

Trein De TGV rijdt van Amsterdam naar Angoulême in 7 a 8 uur. Vanaf Angoulême gaat er een trein naar Montmoreau. Deze rit duurt ongeveer 30 minuten. Het station ligt enkele kilometers van onze locatie. We komen je ophalen op afgesproken tijden van het station Montmoreau, a € 5,- p.p. per rit. Praktische zaken -Google Maps - kaart van Charente Frankrijk Voor alle details verwijzen we je naar de treinreiswinkel. (Er zijn verschillende verbindingen mogelijk, met een of meer overstapmomenten, dus laat je goed adviseren.) Zij geven persoonlijk advies en voor een klein bedrag regelen ze alles (treinticket, metrokaartjes en evt. hotelovernachting) voor je.

Auto
De afstand van Amsterdam naar onze locatie (Les Gouillères, 16190 Juignac) is bijna 1000 km. Als je gebruik maakt van de tolwegen en als je vroeg in de ochtend vertrekt (i.v.m. de spits rondom Parijs) kun je deze afstand in circa 10 uur rijden. Routebeschrijving: Amsterdam – Utrecht – Breda – Antwerpen – Lille – Parijs – Orleans – Poitiers – Angoulême – Juignac We hebben een praktische routebeschrijving gemaakt, met een route langs het westen en oosten van Parijs, die je kunt downloaden en printen.

Samen reizen met de auto
Zoek je iemand om samen met de auto te reizen? Of kom je met de auto en neem je graag andere gasten mee? Geef het dan door bij je reservering. Wij doen ons best om te bemiddelen. Uit ervaring weten we dat het bijna altijd wel lukt. Het scheelt in de kosten, is milieuvriendelijker en vaak ook nog gezelliger.

Autohuur vanuit Nederland
Wil je flexibel zijn in je vakantie? Dan is het een goed idee om een auto te huren in Nederland. Alleen of samen met andere gasten. Door de kosten te delen betaal je nog geen 150,- per persoon voor een retourreis (op basis van 4 personen per auto). Wij helpen je met het in contact brengen met andere gasten die dit ook willen. Geef het op bij je reservering. Voor autoverhuur in Nederland kun je bijvoorbeeld terecht bij Hertz.

Vliegtuig
Je kunt vliegen naar Bordeaux of Bergerac en van daaruit de trein nemen naar Montmoreau. De volgende vliegtuigmaatschappijen bieden goedkope tickets aan. Ryanair.com, Easyjet.com, Transavia, KLM/Air France

Aankomstdag
Op de aankomstdag ben je vanaf 17.00 uur welkom. Onze gasten druppelen binnen tot een uur of 19.00. Tot die tijd kun je rustig acclimatiseren (er staat koffie, thee en wijn klaar) en je slaapplek inrichten.

Diner
Om 19.00 uur nodigen we je uit om aan te schuiven aan het 3-gangen diner, waar we onder het genot van heerlijk eten met elkaar kennismaken. Tussen de gangen door vertellen we je wat je deze week kunt verwachten en geven we tips over de omgeving. Kom je later dan 19.00 uur aan, geen probleem, we zorgen natuurlijk dat er eten voor je is :-)

Dagindeling

08.00 – 08.45 – Chi kong, rek & strek, gratis aangeboden door Hanneke
09.00 – 10.00 – Ontbijt
10.00 – 13.00 – Ochtendprogramma
13.00 – 14.00 – Lunch
14.00 – 17.00 – Middagprogramma
19.00 – 20.00 – Diner

Midden in de week, op woensdag, worden er geen workshops gegeven. Deze dag kun je genieten van het bezoeken van dorpjes, steden en de natuur in de omgeving.

Betaling
Nadat wij hebben aangegeven dat er plek voor je is, vragen we je binnen 10 werkdagen de helft van de factuur te betalen. Via de mail krijg je alle informatie die je nodig hebt en ontvang je ook de betaling- en annuleringsvoorwaarden.

Is het bedrag niet binnen 10 werkdagen ontvangen, dan vervalt je aanmelding en komt de plaats vrij.

We vragen je om 4 weken voor je vakantie het resterende bedrag over te maken. Van ons ontvang je 6 weken voor je vakantie een herinneringsmail.

Na ontvangst van het bedrag ontvang je automatisch een mail ter bevestiging.

Voor onze Vlaamse gasten
Mensen uit België krijgen een mail met factuur (en betaling- en annuleringsvoorwaarden) en alle gegevens (oa. BIC-code) om de betaling via hun eigen bank over te maken.

Na ontvangst van het bedrag bevestigen wij binnen 5 werkdagen je boeking per mail.

Annulering
Bij annulering tot 4 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt 100 % van het betaalde bedrag teruggestort.

Bij annulering van 4 weken tot 2 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt de eerste aanbetaling in rekening gebracht. De rest van het aanbetaalde bedrag wordt teruggestort. Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort.

Bij annulering van 2 weken tot aanvang van de vakantieweek wordt het gehele bedrag in rekening gebracht. Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort.

Verzekering
Deelname aan de vakantieweek is geheel op eigen risico. Wij adviseren je dan ook een reisverzekering en een annuleringsverzekering af te sluiten. Door verzending per e-mail van je reservering verklaar je dat je akkoord gaat met deze voorwaarden.

Ouroubouros kan altijd eenzijdig besluiten de vakantieweek te annuleren. Het aanbetaalde bedrag wordt dan 100 % naar je teruggestort.

Hosting en onderhoud door: CAP5 B.V.