Mozaieken met Jannemarie

Jannemarie, een oud-collega en vriendin, wilde in haar yogaweek ook iets met haar handen doen. En ze wist precies wat ze wilde maken… een mozaiek van een roos.

Rozenkelim als inspiratie

In het voorjaar bezocht ze een goede vriendin in Istanbul. Tijdens het bezoek is ze natuurlijk ook gaan shoppen en werd verliefd op een kelim (tapijt) met een afbeelding van rozen. Helaas was het tapijt te duur, maar de sfeer en kleuren bleven in het hoofd hangen.

Ik kreeg op een bepaald moment een whatsapp-bericht met de afbeelding van de kelim en de roos. Deze afbeelding wilde ze graag gebruiken als inspiratie voor haar mozaiek. Of dit mogelijk was binnen de tijd van een week?

Ik zag zeker mogelijkheden om dit grafisch te gebruiken als inspiratiebron. Zeker als ze mozaieksteentjes zou gebruiken die ze niet meer hoefde te knippen.

Zonder ervaring aan de slag

Omdat Jannemarie op tijd liet weten welke kleuren zij wilde gebruiken kon ik de juiste kleuren voor haar bestellen. Toen is ze zonder enige ervaring aan de slag gegaan.

Eerst met het uitzoeken van de juiste kleuren. Daarna tekende ze de roos op de bamboeschaal en na veel puzzelen, af en toe bijknippen, plakken en voegen ontstond haar versie van de Turkse roos.

Bekijk de video om het proces van dichtbij mee te maken…

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hosting en onderhoud door: CAP5 B.V.