De Charente heeft veel te bieden. Lees wat er allemaal te doen is…

klooster Juignac wandelen omgeving locatie

Het is goed wandelen, fietsen en zwemmen. Er zijn wijngaarden, bossen, akkers, weiden en riviertjes.

De omgeving is lieflijk en gevarieerd

Het is goed wandelen, fietsen en zwemmen in deze omgeving. Er zijn wijngaarden, bossen, akkers, weiden en riviertjes. We kunnen je tips geven over de streek en hebben kaarten en een wandel-app om heerlijke wandel- en/of fietstochten te maken. Er zijn zelfs fietsen te leen. In de rivier de Dronne is een strand waar je kunt zonnen en zwemmen.

Winkelen in lieflijke en hippe dorpjes

Een uitstapje naar het nabijgelegen dorp Aubeterre is aan te raden. Met de auto ben je er binnen een 10 minuten. Het is één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Bijzonder is de eeuwenoude, in rots uitgehouwen, kerk. Ook vind je leuke winkeltjes, goede restaurants en een sfeervol plein met bomen en terrasjes.

Veel sportieve activiteiten dichtbij

Binnen tien minuten rijden van de locatie kun je onder andere kanovaren, paardrijden en golfen.

paardrijden, kanovaren en parachutespringen

Ben je sportief? Er is keuze genoeg. Paardrijden, kanoën of parachutespringen…

Cultuur in Angoulême

Er zijn vele kleine en grote musea in de omgeving te bezoeken. Aan te bevelen is een bezoek aan het oude stadje Angoulême. Met de auto bereik je deze stad binnen 40 minuten. Er zijn ruime winkelstraten, een oude stadskern en vele terrasjes.

Het Musee d’Angouleme heeft een grote collectie met vele schilderijen, bijzonder keramiek en Aziatische kunst. Zeker een bezoek waard. Bekijk ook de site van het Musee d’Angoulême.

museum Angouleme, terras Aubeterre

Er zijn mooie musea, dorpjes met terrassen en fijne restaurants, in de omgeving te bezoeken.

Perigueux – gezellige Romeinse stad

Perigueux is een mooie en gemoedelijke middelgrote stad op een uur rijden van ons vandaan. Je vind er mooie winkels en gezellige pleintjes met terrassen.

De Cathedrale St-Front is een imposante kerk in het centrum van de stad. Nog niet zo lang geleden is het interieur weer terug gebracht tot de oorspronkelijke details. Het nieuwe grote orgel geeft een prachtig geluid.

Perigueux, een echte aanradar voor de vrije woensdag.

Bij Vesunna ga je terug in de tijd en wel tot 300 jaar na Christus. Het is een modern museum over het leven in een Romeins woonhuis.

Uitzonderlijke archeologische collecties, aangevuld met maquettes, vertellen over de oude stad en de manier van leven van zijn inwoners, de Petrucores. Audiotour in het Nederlands is aanwezig.

Vesunna is een bijzonder museum. Bekijk hoe mensen 2000 jaar geleden leefden.

Hosting en onderhoud door: CAP5 B.V.