Ratatouille

Spelen in een snelkookpan

Veel deelnemers vertellen dat het zo fijn is om je een week helemaal onder te dompelen in een rol. Zoals een speler eens zei: “We repeteren met mijn theatergroep weleens een weekend, maar een hele week is helemaal fijn. Je komt qua spelen in een soort snelkookpan.”

Onderaan deze blog vind je de opening van de voorstelling…

Kiezen van de scènes

Samen met regisseur en acteur Isaak Hofland kiezen we op voorhand altijd een aantal stukken uit die op basis van de aanmeldingen mogelijk zijn. We kijken de eerste workshopdag bij de kennismaking heel gericht naar wat iemand zelf wil en wat haalbaar is.

Er wordt altijd intens gerepeteerd en gelukkig ook met veel plezier en ontspanning. Zo fijn, dat zwembad om af te koelen :-)

Spelen op locatie

Afgelopen jaar hebben we uit twee stukken (“Verf” van Bert Edelenbos en “Een zwarte Pool” van Karst Woudstra) een aantal scènes gekozen. Spelers konden kiezen of ze in één of twee scènes wilden spelen. Al verdelend ontstonden er een aantal dialogen en een grote groepsscene.

De scènes werden op locatie gespeeld, waarbij het publiek werd meegenomen van scene naar scene. We opende op de parkeerplaats, speelde verder in een woonkamer en nam het publiek vervolgens mee de tuin in.

Magische montage

Zo ontstond er een verbinding tussen de scènes, die nog eens versterkt werd doordat namen uit de verschillende stukken gelinkt werden. Tot slot was er live-muziek die er voor zorgde dat het tot een geheel werd gesmeed.

De magie was dat, uit twee stukken die ogenschijnlijk niks met elkaar te maken hadden, er een verrassend geheel ontstond. Een soort van ratatouille :-)

Spelen voor publiek

Toen het publiek, na het elke dag repeteren, dan eindelijk kon komen kijken, was dat natuurlijk de uiteindelijke finishing touch…. want zonder publiek is er geen theater! Bekijk nu de opening van de voorstelling. Ga mee naar de parkeerplaats…

De theaterworkshop wordt niet meer aangeboden. Voor spelplezier kun je je aanmelden voor de improvisatieworkshop…