Schetsboekje van David Hockney

In 2018 bezochten wij de expositie van David Hockney in Parijs. Misschien wist je het al, hij is een van mijn favoriete kunstenaars… uitbundig in kleur, intiem in zijn keuze van onderwerp en vol levenslust. Zelfs op deze hoge leeftijd, hij is ruim over de 80.

Prachtige metershoge landschappen

In het Centre de Pompidou zagen we een overzicht van zijn belangrijkste werken. Veel portretten en landschappen op metershoge doeken. Werkelijk imponerend.

Maar ik werd geraakt door iets kleins

In de museumwinkel kwam een kleine schetsboekje van Hockney tegen. Een klein pareltje, wat mij betreft. Ik kan zo genieten van de kleine observaties en het gebruik van penseel en inkt. Zo’ n een eenvoud en plezier stralen ze schetsen uit. Ik krijg meteen zin om ook aan de slag te gaan…