Wij stellen je voor aan het team van Ouroubouros

portret Frank Hoek

Frank Hoek is de eerste van ons team. Hij is een van de oprichters van Ouroubouros en is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Frank heeft zich, als artistiek leider en regisseur van theatergroep Troost, de laatste 15 jaar beziggehouden met spelontwikkeling en persoonlijke groei.

Theater en spel is het middel waar hij mee werkt en hij weet als geen ander humor te gebruiken als ingang tot groei. Dat maakt het werken met hem speels en licht. Hij verzorgt de Masterclasses “Interpretatie & Presentatie” bij de Zangweek.

Ron Katzenbauer, afgestudeerd als kostuum- en decorontwerper. Hij is thuis in verschillende disciplines en heeft een goed oog voor vorm, kleur en verhoudingen.

Zijn focus ligt op het stimuleren van de creatieve stroom en het begeleiden van het creatieve proces als onderdeel van persoonlijke bewustwording. De laatste jaren heeft hij zich ook ontwikkeld als loopbaan- en ondernemerscoach. Bekijk de workshops beeldhouwen, tekenen of schilderen.

“Ik geniet elke keer weer van de creatieve energie op Ouroubouros. Ik voel mij als een vis in het water, zeker als ik zie dat iedereen geniet van onze sfeer. Als docent geeft het veel voldoening om samen met de deelnemers op pad te gaan. Ik verbaas mij elke keer weer welke creatieve en persoonlijke stappen er in een week gemaakt kunnen worden.”

portret Hanneke Hoek

Hanneke Hoek is vanaf 1992 actief bezig met massage en volgde o.a. een 3-jarige klassieke massage-, shiatsu-, en rebalancingopleiding.

Daarnaast volgde zij verschillende trainingen en opleidingen in binnen- en buitenland, waaronder tai chi. Dat laatste voor de juiste houding bij het masseren.

“Ik geef al vanaf de start van Ouroubouros ontspanningsmassages. Daarnaast begeleid ik elke ochtend in de vroege ochtend de wakkermaak-oefeningen.

Ik gebruik verschillende oefeningen uit de yoga, chi kong en meditatie. Probeer het uit, het is heerlijk om lekker langzaam wakker te worden en de dag fris te beginnen.

Sarah Goudsblom is opgeleid als oefentherapeut Mensendieck. Zij specialiseerde zich daarna verder via verschillende yogaopleidingen, waaronder Asthanga Yoga in India en de Sivananda opleiding in Frankrijk.

De mens staat voor Sarah centraal. Zij neemt het lichaam en de beweging als uitgangspunt. Met invloeden van diverse yogastijlen zorgt ze voor meer rust in je hoofd en het lekker-in-je-vel-gevoel!

‘De meesten van ons zijn een druk leven gewend waarbij onze aandacht naar van alles
en nog wat uitgaat en maar met moeite naar ons Zelf. En dat doet nou juist zo goed…


De yoga houdingen zijn een prachtige manier om deze aandacht langzaam en rustig naar
ons lichaam te brengen en zo in contact te komen met de ruimte en rust die iedereen in
zich draagt.’

portret Charlot Spoorenberg

Charlot Spoorenberg woonde anderhalf jaar in een ashram in India en volgde in dat land ook haar yogaopleiding. Na terugkomst volgde ze de Kinderyoga opleiding bij Patty Jongemaets.

Door haar lessen en door te schrijven voor o.a. BewustZijn Online, wil ze mensen kennis laten maken met niet alleen de yogahoudingen, maar met de hele yoga. Want yoga is een manier van leven. Charlot geeft Hatha yoga met invloeden uit de Vinyasa-, en Kundalini yoga.

“In deze yogaworkshop is de ademhaling de basis. Mijn Indiase leraar zegt altijd: “life is one breath”. Dus leef voluit in elke ademhaling. We bewegen deze week vanuit de adem, we ‘flowen’ en we gaan ontspannen.

Ik geniet enorm van het samenzijn met anderen in een yoga les. We gaan samen de verdieping in en we vergeten natuurlijk niet om te lachen!”

Isaäk Hofland studeerde in 2008 af aan de Toneelacademie Maastricht en is sindsdien werkzaam als freelance acteur. Na zijn studie speelde hij bij verschillende theatergezelschappen in Nederland en Vlaanderen.

Sinds 2011 is actief als producent en regisseur van verschillende projecten en evenementen. Dit doet hij onder de vleugels van zijn eigen bedrijf WITKONIJN. Hij verzorgt de improvisatieworkshop bij Ouroubouros.

portret Mariecke Lepeltak

Mariecke Lepeltak geeft  al jaren Mariecke Lepeltak privé-zangles en is zij dirigent van haar eigen koren. Waarmee zij voornamelijk pop- en soulmuziek zingt.

In januari 2009 richtte Mariecke haar eigen zangschool Voice Redemption op. Zij verzorgt de zangweek ‘Vrij zingen en swingen’.

Als vooropleiding heeft zij een klassieke opleiding blokfluit aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam gevolgd en heeft zij jarenlang gezongen in diverse bands en zanggroepen.

Ien van Duijnhoven is een zeer ervaren dirigent. Met meer dan 30 jaar ervaring kan zij een koor naar grote hoogte brengen. Humor en flink aanpakken gaan hand in hand. Meerstemmigheid is haar passie.

Ien studeerde af aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, daarna won zij de juryprijs en de publieksprijs op het Cameretten Festival. Al vele jaren werkt zij ook als coach, trainer en gestalttherapeut.

Ien: “Zingen verbindt, zingen geeft energie, zingen is leven.”

portret Odrada Burghoorn

Onze kok Odrada Burghoorn is kunstenares en kok. Een mooie combinatie die samen komt in het EAT ART Collective.

Zij verwent je deze week elke avond met heerlijke vegetarisch en vegan 3-gangen diners! Zij is zeer ervaren in het koken voor groepen en geniet enorm van het verwennen van onze gasten.

Vegan kok Marit Biemans van de Gouden Radijs verzorgt vanaf 2017 ook de diners bij Ouroubouros. Samen met haar zus Jona vormen zij een topteam!

Alle gerechten zijn heerlijk en plantaardig. Kom genieten van een voorafje van heerlijke courgette, aubergine met zoete chutney, een hoofdgerecht van gnocci met pesto van spinazie en als dessert een stuk dadelwalnotenkokostaart…… Al zin gekregen?

Bekijk ook de pagina over het eten op Ouroubouros… met video!