Wij stellen je voor aan het team van Ouroubouros

portret Frank Hoek

Frank Hoek is de eerste van ons team. Hij is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Frank heeft zich, als artistiek leider en regisseur van theatergroep Troost, de laatste 15 jaar beziggehouden met spelontwikkeling en persoonlijke groei. Theater en spel is het middel waar hij mee werkt en hij weet als geen ander humor te gebruiken als ingang tot groei. Dat maakt het werken met hem speels en licht.

“Ik maak graag voorstellingen en vind het heerlijk om in de workshop met deelnemers aan hun spel te werken. Ik kan goed aansluiten bij dat wat nodig is om dit te ontwikkelen. Dus of je nou beginnend bent of zeer ervaren, van groots en meeslepend of van klein en intiem spelen houdt, ik help je graag een nieuwe stap te maken.”

 portret Ron KatzenbauerRon Katzenbauer,  afgestudeerd in 1993 als kostuum- en decorontwerper. Hij is thuis in verschillende disciplines en heeft een goed oog voor vorm, kleur en verhoudingen. Zijn focus ligt op het stimuleren van de creatieve stroom en het begeleiden van het creatieve proces als onderdeel van persoonlijke bewustwording. De laatste jaren heeft hij zich ook ontwikkeld als ondernemerscoach. Bekijk het overzicht van creatieve workshops.

“Ik geniet elke keer weer van de creatieve energie op Ouroubouros. Ik voel mij als een vis in het water, zeker als ik zie dat iedereen geniet van onze sfeer. Als docent geeft het veel voldoening om samen met de deelnemers op pad te gaan. Ik verbaas mij elke keer weer welke creatieve en persoonlijke stappen er in een week gemaakt kunnen worden.”


portret Hanneke HoekHanneke Hoek
Vanaf 1992 is Hanneke actief bezig met massage en volgde o.a. een 3-jarige klassieke massage-, shiatsu-, en rebalancingopleiding. Daarnaast volgde zij verschillende trainingen en opleidingen in binnen- en buitenland, waaronder tai chi. Dat laatste voor de juiste houding bij het masseren.

“Ik geef al vanaf de start van Ouroubouros ontspanningsmassages. Daarnaast begeleid ik elke ochtend in de vroege ochtend de wakkermaak-oefeningen. Ik gebruik verschillende oefeningen uit de yoga, chi kong en meditatie. Probeer het uit, het is heerlijk om lekker langzaam wakker te worden en de dag fris te beginnen.”

 

Sandra Lensink heeft meerdere yoga &  bewustzijns-opleidingen gevolgd waaronder de 4 jarige opleiding Critical Alignment Yoga en Therapie bij Gert van Leeuwen in Amsterdam.

Vanuit ontspanning van lichaam en geest wil ze jou laten ervaren hoe vrij bewegen vanuit contact met jezelf voelt. De kracht van de yoga tijdens de vakantieweek ligt in eenvoudige oefeningen die je uitvoert met alle aandacht voor je adem en een zachte glimlach naar jezelf. Je ervaart letterlijk verademing, rust, stilte in je hoofd, ruimte in je hart en je landt stevig met je voeten op de grond.

“Ons lichaam heeft ons veel te vertellen over hoe we in het leven staan en waar onze natuurlijke, moeiteloze kracht ligt. Helaas luisteren we vaak niet of slecht(er) waardoor we spanning en stress opbouwen. Door weer te leren luisteren ervaar je meer flow in je leven. Het is mijn missie deze weg met veel humor, plezier en enthousiasme met je te delen op deze magische plek in Frankrijk.”

portret Charlot SpoorenbergCharlot Spoorenberg woonde anderhalf jaar in een ashram in India en volgde in dat land ook haar yogaopleiding. Na terugkomst volgde ze de Kinderyoga opleiding bij Patty Jongemaets. Door haar lessen en door te schrijven voor o.a. BewustZijn Online, wil ze mensen kennis laten maken met niet alleen de yogahoudingen, maar met de hele yoga. Want yoga is een manier van leven. Charlot geeft Hatha yoga met invloeden uit de Vinyasa-, en Kundalini yoga.

“In deze yogaworkshop is de ademhaling de basis. Mijn Indiase leraar zegt altijd: “life is one breath”. Dus leef voluit in elke ademhaling.
We bewegen deze week vanuit de adem, we ‘flowen’ en we gaan ontspannen. Ik geniet enorm van het samenzijn met anderen in een yoga les. We gaan samen de verdieping in en we vergeten natuurlijk niet om te lachen!”

portret Mariecke LepeltakMariecke Lepeltak geeft  al jaren Mariecke Lepeltak privé-zangles en is zij dirigent van haar eigen koren. Waarmee zij voornamelijk pop- en soulmuziek zingt. In januari 2009 heeft Mariecke haar eigen zangschool Voice Redemption opgericht.

Als vooropleiding heeft zij een klassieke opleiding blokfluit aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam gevolgd en heeft zij jarenlang gezongen in diverse bands en zanggroepen.

portret Edwin BoeringEdwin Boering is art director en grafisch ontwerper met een fotografische achtergrond. Het gebruik van fotografie is een van de belangrijkste kenmerken van zijn werk. Hij doceert fotografie aan Artex Kunstenschool op Texel.

“Creativiteit is mijn drijfveer, in denken én doen. Ik ben origineel in het bedenken van oplossingen, inventief in het uitwerken van een concept. De fotografie heeft een voorname plaats in mijn ontwerpwerk.”

portret Odrada Burghoorn portret Marit Biemans

Onze koks Odrada en Marit verwennen je tijdens deze vakantie enorm met het eten. Ze koken elke avond een heerlijk 3-gangen diner! Verheug je op (h)eerlijke bijzondere vegetarische gerechten. Bekijk ook de pagina over het eten op Ouroubouros… met video! Bon appetit!

Hosting en onderhoud door: CAP5 B.V.