Wij stellen je voor aan het team van Ouroubouros

portret Frank Hoek

Frank Hoek is de eerste van ons team. Hij is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Frank heeft zich, als artistiek leider en regisseur van theatergroep Troost, de laatste 15 jaar beziggehouden met spelontwikkeling en persoonlijke groei. Theater en spel is het middel waar hij mee werkt en hij weet als geen ander humor te gebruiken als ingang tot groei. Dat maakt het werken met hem speels en licht.

“Ik maak graag voorstellingen en vind het heerlijk om in de workshop met deelnemers aan hun spel te werken. Ik kan goed aansluiten bij dat wat nodig is om dit te ontwikkelen. Dus of je nou beginnend bent of zeer ervaren, van groots en meeslepend of van klein en intiem spelen houdt, ik help je graag een nieuwe stap te maken.”

 portret Ron KatzenbauerRon Katzenbauer,  afgestudeerd in 1993 als kostuum- en decorontwerper. Hij is thuis in verschillende disciplines en heeft een goed oog voor vorm, kleur en verhoudingen. Zijn focus ligt op het stimuleren van de creatieve stroom en het begeleiden van het creatieve proces als onderdeel van persoonlijke bewustwording. De laatste jaren heeft hij zich ook ontwikkeld als ondernemerscoach. Bekijk het overzicht van creatieve workshops.

“Ik geniet elke keer weer van de creatieve energie op Ouroubouros. Ik voel mij als een vis in het water, zeker als ik zie dat iedereen geniet van onze sfeer. Als docent geeft het veel voldoening om samen met de deelnemers op pad te gaan. Ik verbaas mij elke keer weer welke creatieve en persoonlijke stappen er in een week gemaakt kunnen worden.”portret Hanneke HoekHanneke Hoek
Vanaf 1992 is Hanneke actief bezig met massage en volgde o.a. een 3-jarige klassieke massage-, shiatsu-, en rebalancingopleiding. Daarnaast volgde zij verschillende trainingen en opleidingen in binnen- en buitenland, waaronder tai chi. Dat laatste voor de juiste houding bij het masseren.

“Ik geef al vanaf de start van Ouroubouros ontspanningsmassages.
Daarnaast begeleid ik elke ochtend in de vroege ochtend de wakkermaak-oefeningen. Ik gebruik verschillende oefeningen uit de yoga, chi kong en meditatie. Probeer het uit, het is heerlijk om lekker langzaam wakker te worden en de dag fris te beginnen.”

portret Yuna Backx

Yuna Backx volgde onder meer de opleiding Yoga Teacher Training in Nicaragua onder leiding van Meghan Currie. Vanuit haar eigen organisatie YunaYoga maakt ze yoga graag toegankelijk voor iedereen (zij is ook docent Kinderyoga). Zij neemt het lichaam en de beweging als uitgangspunt. Met invloeden van diverse yogastijlen zorgt ze voor meer rust in je hoofd en het lekker-in-je-vel-gevoel!

“In de huidige maatschappij leven we veel vanuit het hoofd. In mijn yogalessen breng ik mensen weer dichter bij hun gevoel. En laat ze zonder oordelen observeren en luisteren naar hun lichaam. Adem, acceptatie, balans, actie, ontspanning en vooral veel plezier is wat ik graag in mensen naar boven haal, ook tijdens deze yogavakantie. Yoga kan altijd en overal en is natuurlijk extra fijn op deze magische plek in Frankrijk.”

portret Charlot SpoorenbergCharlot Spoorenberg woonde anderhalf jaar in een ashram in India en volgde in dat land ook haar yogaopleiding. Na terugkomst volgde ze de Kinderyoga opleiding bij Patty Jongemaets. Door haar lessen en door te schrijven voor o.a. BewustZijn Online, wil ze mensen kennis laten maken met niet alleen de yogahoudingen, maar met de hele yoga. Want yoga is een manier van leven. Charlot geeft Hatha yoga met invloeden uit de Vinyasa-, en Kundalini yoga.

“In deze yogaworkshop is de ademhaling de basis. Mijn Indiase leraar zegt altijd: “life is one breath”. Dus leef voluit in elke ademhaling.
We bewegen deze week vanuit de adem, we ‘flowen’ en we gaan ontspannen. Ik geniet enorm van het samenzijn met anderen in een yoga les. We gaan samen de verdieping in en we vergeten natuurlijk niet om te lachen!”

portret-isaacIsaäk Hofland studeerde in 2008 af aan de Toneelacademie Maastricht en is sindsdien werkzaam als freelance acteur. Na zijn studie speelde hij bij verschillende theatergezelschappen in Nederland en Vlaanderen. Sinds 2011 is actief als producent en regisseur van verschillende projecten en evenementen. Dit doet hij onder de vleugels van zijn eigen bedrijf WITKONIJN.

Mariecke Lepeltak geeft  al jaren Mariecke Lepeltak privé-zangles en is zij dirigent van haar eigen koren. Waarmee zij voornamelijk pop- en soulmuziek zingt. In januari 2009 heeft Mariecke haar eigen zangschool Voice Redemption opgericht.

Als vooropleiding heeft zij een klassieke opleiding blokfluit aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam gevolgd en heeft zij jarenlang gezongen in diverse bands en zanggroepen.

Nicoline Snaas is een gedreven en enthousiast mensenmens. Zij leidt een aantal koren, geeft privé zangles, workshops improvisatie aan koren en verzorgt trainingen aan teams in het bedrijfsleven.
Het centrale thema in het werk van Nicoline is ‘verbinding’. Verbinding van je lijf met je klank, verbinding van je creativiteit met je stem, verbinding van jouw stem met de stem van de ander, verbinden met het ware luisteren.

portret Odrada Burghoorn

Onze koks Odrada en Marit verwennen je tijdens deze vakantie enorm met het eten. Ze koken elke avond een heerlijk 3-gangen diner! Verheug je op (h)eerlijke bijzondere vegetarische gerechten. Bekijk ook de pagina over het eten op Ouroubouros… met video! Bon appetit!