Keramiekvakantie / Pottenbakken in Frankrijk

handen maken van klei een keramieken pot tijdens de pottenbakvakantie bij Ouroubouros in Frankrijk

Kies deze vakantie voor Pottenbakken in Frankrijk

Pottenbakken en keramiek zijn de laatste jaren behoorlijk in trek. Ook niet vreemd, het is een geweldige creatieve manier om je te aarden. Ontdek tijdens deze vakantie de magie van klei en leer van een zeer ervaren lokale Franse keramiste de basis van pottenbakken.

Keramiekcursus met ervaren franse keramiste

Pottenbakken doe je niet zo maar even, daar is een vakantie echt geschikt voor. Want je hebt niet zomaar een pottenbakkerswiel in huis of een oven om je werk in te bakken. Goed nieuws, dat is er allemaal wel op Ouroubouros. 

Deze pottenbakvakantie staat in het teken van jouw ideeën en inspiratie. Jij bepaalt wat je wilt gaan maken. Veel is mogelijk, de docent geeft je ideeën of volgt jouw wens.

Kom met deze vakantie Pottenbakken in de flow

Er is de laatste jaren veel vraag en interesse naar keramiekworkshops. Met klei werken is namelijk zeer ontspannend. Er ontstaat vanzelf een focus en voor je het weet is de ‘flow’ daar. Door deze aandacht wordt een vakantie pottenbakken ook wel het nieuwe ‘mindfullness’ genoemd.


Datum
De data voor 2021 worden begin januari bekendgemaakt.

Prijs
Vanaf E 795,- is er plek voor jou. Bekijk prijzentabel…

Inclusief
– Keramiekworkshop
– 7 overnachtingen
– 3 maaltijden per dag
– Ontspanningsmassage

Inspirerende cursus
Sinds 2011 de plek voor enthousiaste singles
9+ score van onze gasten
Prachtige locatie met zwembad
Ontspanningsmassages
Mooie combi van creativiteit, ontspanning en genieten
Programma
Zaterdag - aankomstdag, ontvangst met 3-gangendiner
Zondag – Je start met het maken van een kom. Het lijkt iets te simpel, maar je leert er goed de basistechnieken mee. Je leert de klei kennen, de massa voelen, hoe je ermee kunt rollen, hoe je twee stukken klei verbindt en alle andere basistechnieken die je verder elke dag gaat gebruiken.
Maandag – na het afronden van je kom, begin je aan je eigen project. Silvie helpt je op weg met gerichte tips.
Dinsdag – verder werken aan je project en Silvie leert je hoe je met pigmenten de klei kleurt.
Woensdag - vrije dag
Donderdag – vandaag leer je verschillende decoratietechnieken, waaronder het polijsten van je creatie met een steen. En krijg je uitleg voor het werken op het potterbakkerswiel.
Vrijdag – Ruimte om te werken aan het potterbakkerswiel. Afronden van je projecten, afsluiting met diner, expositie en dansen!

Wat ga je doen?
Je gaat deze week de mogelijkheden van klei onderzoeken en je eigen klei-creatie(s) maken. Samen met 7 cursisten ga je onder begeleiding van een ervaren docent en keramiste aan de slag. Naast de groepsgerichte oefeningen is er voldoende persoonlijke aandacht. We focussen deze week meer op het doen en minder op het resultaat.

Welke technieken komen deze week aan bod?
[Lees meer]
Data
12 - 19 september 2020 (ochtend) - Nog 1 plek vrij
De workshop wordt in het Engels gegeven.
Wees op tijd met boeken, er zijn maar 4 plekken.

Prijs
Deze keramiekweek is vanaf E 795,- te boeken. Bekijk prijzentabel...

Inclusief
– Keramiekworkshop
– 7 overnachtingen
– 3 heerlijke vegetarische maaltijden per dag
– Extra - Ontspanningsmassage van een uur

Exclusief
De kosten voor de klei, het gebruik van de gereedschappen en het stoken van 1 klei-creatie, bedragen maximaal E 30,- Deze betaal je aan het einde van de week.

September 2021 
Ouroubouros tent extra (Ruime hoge 2-persoonstent met echt bed en matras, stoel, kledingrek en wollen deken) (incl. massage)825,- p.p.
3-persoonskamer
(incl. massage)
825,- p.p.
2-persoonskamer
(incl. massage)
925,- p.p.
1-persoonskamer
(incl. massage)
1025,- p.p.
Materiaal en gereedschap
Alle materialen en gereedschappen voor deze workshop zijn aanwezig op de locatie. Denk aan klei, boetseerspatels, draaischijven, pigmenten en glazuur.

Deze kosten zijn exclusief
De kosten voor de klei, het gebruik van de gereedschappen en het stoken van 1 klei-creatie, bedragen maximaal E 30,- Deze betaal je aan het einde van de week.
Silvie Rusé
Silvie Rusé is een franse keramiste (spreekt goed Engels) met meer dan 30 jaar ervaring en geeft workshops in binnen- & buitenland.

Zij is als autodidact begonnen en heeft door middel van stages en trainingen het ambacht geleerd. Zij is onder andere bekend voor haar bijzonder rood gepolijste aardewerk.
Deze keramiekworkshop wordt in 2020 voor het eerst gegeven. Lees de reviews van andere gasten...

"Dag heren der Ouroubouros, Wat een veelzijdige week! Jullie werken keihard en daar merkten we niets van. Maar zagen des te meer hoe werkelijk alles picobello in orde is en jullie steeds aanspreekbaar en bereikbaar zijn.
De workshops zijn professioneel en tegelijk ontspannend. Fantastisch, een aanrader."
Warme knuffel Nathalie, Improvisatie en Tekenen

"Lieve Ouroubourosschatten, Het is in inmiddels uitgeroeid tot een chronische aandoening, mijn Ouroubourosverslaving. En hij wordt elk jaar heftiger. Maar ik kan mij geen betere verslaving wensen. Wat maakt het toch zo geweldig hier? Dat zijn vooral jullie zelf.
De locatie en de verzorging is al geweldig, maar jullie maken het. Het is het enorme gevoel van welkom zijn, helemaal jezelf kunnen zijn en het kind alle ruimte kunnen geven, dat gaat hier vanzelf. Ongelofelijk veel dank daarvoor! Nu weer een jaartje in het gareel, maar… I’ll be back :-) Liefs".
Corine, Yoga en Zangworkshop
Gratis - Rek & Stretch in de ochtend
Elke ochtend voor het ontbijt kun je gratis meedoen met de wakkermaak-oefeningen. Het zijn simpele zachte oefeningen om langzaam wakker te worden en de dag fris te starten.

Ontspanningsmassage (inclusief)
Tijdens deze week wordt je verwent met een ontspanningsmassage. Hanneke is een ervaren masseur die zorgt dat je je volledig kan ontspannen en genieten.
Man rolt klei op tafel tijdens een vakantie pottenbakken in Frankrijk

Deze vakantie is…

Inclusief

  • inspirerende workshop
  • 7 overnachtingen
  • ontbijt, lunch, 3 gangen-diner
  • koffie, thee, water
  • gratis rek en stretch in de ochtend

Exclusief

  • reis naar Ouroubouros
  • drank – alcohol en sap
  • excursies
rood keramiek van Silvie Ruse in Frankrijk

Heb je vragen?