Schrijfworkshop om betere verhalen te schrijven. Meld je aan voor deze inspirerende schrijfweek op het Franse platteland…

man schrijft met pen op papier

6 tot 13 juni 2020 – Maar 8 plekken, wees er snel bij!

Verhalen schrijven is een wereld creëren die er nog niet is

Als je een verhaal schrijft, creëer je een wereld die er (nog) niet is. Vaak heb je wel al een idee of gevoel voor een verhaal, maar hoe maak je daar een boeiend geheel van?

Hoe zorg je voor overtuigende personages, een spannend plot en hoe kom je tot een eigen herkenbare stijl?

Is deze schrijfweek voor jou?

Deze schrijfweek is bedoeld voor mensen die van schrijven houden en die graag willen leren hoe zij hun verhalen op een betere en boeiende(re) wijze op papier kunnen zetten.

En dat willen leren van een gepubliceerd auteur en ervaren schrijfdocente.

Kijk je mobiel? Klik dan op het icoon met de 3 liggende streepjes rechtsboven, voor meer info over docent, reviews en data & prijs.

Data
6 - 13 juni 2020  (ochtend)
Wees op tijd met boeken, er zijn maar 8 plekken.

Prijs
Deze schrijfweek is vanaf E 795,- te boeken. Alle prijzen vind je in de tabel hieronder.

Inclusief
– Schrijfworkshop
– 7 overnachtingen
– 3 heerlijke vegetarische maaltijden per dag
– Extra - Ontspanningsmassage van een uur.

Klik rechtsboven op het icoon met de 3 liggende streepjes, voor meer info over inhoud van de workshop, docent en reviews.

Wat kun je verwachten?
Je komt tijdens deze week in aanraking met allerlei schrijftechnieken die jou helpen met het schrijven van je verhaal. Je krijgt speelse en creatieve oefeningen om je verbeeldingskracht te vergroten. Ook leer je hoe je omgaat met plot, vorm en stijl. Het hoeft niet per se een verzonnen verhaal te zijn, ook bij het schrijven van een levensverhaal krijg je aanwijzingen waarmee je verder kan.

Structuur gaat je helpen in het schrijven
Een goed verhaal valt of staat met de vorm ofwel de structuur. Je krijgt inzicht in de verschillende manieren die er zijn om een verhaal op te bouwen en een goede plot te schrijven.

Persoonlijke feedback
Je ontvangt van Bettina persoonlijke feedback, gericht advies en bruikbare tips om je verhaal beter, boeiender en persoonlijker te maken. Je zult zien dat je verhalen door deze vaardigheden meteen meer zeggingskracht krijgen.

Verhalen delen en elkaar volgen
Hoewel elke schrijver aan zijn of haar eigen verhaal werkt, luisteren we ook naar verhalen van anderen en geven we opbouwende feedback. Juist het delen van elkaars verhalen motiveert enorm en het is vaak een extra stimulans om verder te schrijven.

Veel tijd om te schrijven
Na de workshop in de ochtend is er veel ruimte om te schrijven. Het is jouw schrijfvakantie, dus jij bepaalt je ritme. Op de locatie zijn er genoeg plekken om je eigen schrijfplek/cocon te creëren. Denk bijvoorbeeld buiten in de schaduw op de veranda, onder de parasol op de loungebank, tussen de walnootbomen in de boomgaard of binnen in het koele huis.

Programma
Elke schrijfdag bestaat uit een deel theorie; een schrijfoefening; een stuk schrijven en feedback. Het hieronder aangeboden programma is een richtlijn, maar we kunnen dit aanpassen aan de wensen van de groep.

Zaterdag - aankomstdag, ontvangst met 3-gangendiner
Zondag - de fundamenten van een verhaal
Maandag – het personage en het conflict
Dinsdag - het perspectief
Woensdag - vrije dag
Donderdag - de tijd in je verhaal / structuur
Vrijdag - scènes schrijven / zintuiglijk schrijven.

We sluiten de week af met een voorleesavond, eten en dansen!

Voorbereiding
Ter voorbereiding sturen we je na je boeking een vragenlijst toe, waarin we je onder andere vragen wat je schrijfervaring is en wat je graag wilt leren in deze cursus.

Wil je meer lezen over deze workshop? Scroll dan door naar het eind van deze pagina.

Bettina Drion
Bettina Drion is auteur en ervaren schrijfdocent met een open en positieve instelling op het leven. Ze heeft een aantal boeken op haar naam staan. In 2011 brak zij door met de roman 'Porselein, waarin een waargebeurd familiegeheim centraal staat.

Bettina geeft aan volwassenen schrijfles, onder andere via de Volksuniversiteit Zaanstreek, en aan leerlingen van het primair - en voortgezet onderwijs. Daarnaast verzorgt zij al een aantal jaren schrijfretraites in het buitenland.

Handig om mee te nemen
- Pen en schrift
- Laptop
- Verhalen die je al geschreven hebt
- Ideeën en schetsen

Aanwezig op de locatie
- Printer en papier
- Oplaadplekken voor laptop

 

“De schrijfweek heeft mijn verwachtingen sterk overtroffen. Ik heb vier hoofdstukken geschreven, ben tot mezelf gekomen en ga lichter naar huis.
De begeleiding was super. Bettina stelt de goede vragen, geeft zinvolle opdrachten en mijn zelfvertrouwen is vergroot."
Vonneke

“Zonder vooropgezet plan gaf ik me op voor de schrijfweek van Bettina.
 
Wat begon met een gedichtje, een plannetje, werd uiteindelijk een opzet voor een boek met een thema gebaseerd op mijn familiegeschiedenis. Het is zeker nog niet af, maar de basis ligt er.


Ik heb veel gehad aan de technieken die Bettina me leerde. Een verhaal wordt niet zomaar een boek, daar hoort een plan en een structuur bij. Het was fijn om te doen. Een aanrader!"
Marian

Kijk je mobiel? Klik dan ook op het icoon met de 3 liggende streepjes rechtsboven, voor meer info over reizen, aankomstdag, dagindeling en betaling.

Prijzen
De prijzen zijn inclusief alle overnachtingen per week, 3 maaltijden per dag, de workshop en een ontspanningsmassage van een uur.

Koffie, thee en water zijn de hele dag gratis verkrijgbaar. Andere dranken, zoals sap, wijn of bier, zijn te koop tegen een geringe vergoeding.

Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig, je hoeft zelf niets mee te nemen.

OvernachtenPrijzen 2020
Ouroubouros tent extra (Ruime hoge 2-persoonstent met echt bed en matras, stoel, kledingrek en wollen deken)795,- p.p.
3-persoonskamer795,- p.p.
2-persoonskamer 895,- p.p.
1-persoonskamer995,- p.p.

Trein De TGV rijdt van Amsterdam naar Angoulême in 7 a 8 uur. Vanaf Angoulême gaat er een trein naar Montmoreau. Deze rit duurt ongeveer 30 minuten. Het station ligt enkele kilometers van onze locatie. We komen je ophalen op afgesproken tijden van het station Montmoreau, a € 5,- p.p. per rit. Praktische zaken -Google Maps - kaart van Charente Frankrijk Voor alle details verwijzen we je naar de treinreiswinkel. (Er zijn verschillende verbindingen mogelijk, met een of meer overstapmomenten, dus laat je goed adviseren.) Zij geven persoonlijk advies en voor een klein bedrag regelen ze alles (treinticket, metrokaartjes en evt. hotelovernachting) voor je.

Auto
De afstand van Amsterdam naar onze locatie (Les Gouillères, 16190 Juignac) is bijna 1000 km. Als je gebruik maakt van de tolwegen en als je vroeg in de ochtend vertrekt (i.v.m. de spits rondom Parijs) kun je deze afstand in circa 10 uur rijden. Routebeschrijving: Amsterdam – Utrecht – Breda – Antwerpen – Lille – Parijs – Orleans – Poitiers – Angoulême – Juignac We hebben een praktische routebeschrijving gemaakt, met een route langs het westen en oosten van Parijs, die je kunt downloaden en printen.

Samen reizen met de auto
Zoek je iemand om samen met de auto te reizen? Of kom je met de auto en neem je graag andere gasten mee? Geef het dan door bij je reservering. Wij doen ons best om te bemiddelen. Uit ervaring weten we dat het bijna altijd wel lukt. Het scheelt in de kosten, is milieuvriendelijker en vaak ook nog gezelliger.

Autohuur vanuit Nederland
Wil je flexibel zijn in je vakantie? Dan is het een goed idee om een auto te huren in Nederland. Alleen of samen met andere gasten. Door de kosten te delen betaal je nog geen 150,- per persoon voor een retourreis (op basis van 4 personen per auto). Wij helpen je met het in contact brengen met andere gasten die dit ook willen. Geef het op bij je reservering. Voor autoverhuur in Nederland kun je bijvoorbeeld terecht bij Hertz.

Vliegtuig
Je kunt vliegen naar Bordeaux of Bergerac en van daaruit de trein nemen naar Montmoreau. De volgende vliegtuigmaatschappijen bieden goedkope tickets aan. Ryanair.com, Easyjet.com, Transavia, KLM/Air France

Aankomstdag
Op de aankomstdag ben je vanaf 17.00 uur welkom. Onze gasten druppelen binnen tot een uur of 19.00. Tot die tijd kun je rustig acclimatiseren (er staat koffie, thee en wijn klaar) en je slaapplek inrichten.

Diner
Om 19.00 uur nodigen we je uit om aan te schuiven aan het 3-gangen diner, waar we onder het genot van heerlijk eten met elkaar kennismaken.

Tussen de gangen door vertellen we je wat je deze week kunt verwachten en geven we tips over de omgeving. Kom je later dan 19.00 uur aan, geen probleem, we zorgen natuurlijk dat er eten voor je is :-)

Dagindeling

08.00 – 08.45 – Chi kong, rek & strek, gratis aangeboden door Hanneke
09.00 – 10.00 – Ontbijt
10.00 – 13.00 – Schrijfworkshop
13.00 – 14.00 – Lunch
19.00 – 20.00 – Diner

Midden in de week, op woensdag, worden er geen workshops gegeven. Deze dag kun je genieten van het bezoeken van dorpjes, steden en de natuur in de omgeving.

Betaling

Nadat wij hebben aangegeven dat er plek voor je is, vragen we je binnen 10 werkdagen de helft van de factuur te betalen. Via de mail krijg je alle informatie die je nodig hebt en ontvang je ook de betaling- en annuleringsvoorwaarden. Is het bedrag niet binnen 10 werkdagen ontvangen, dan vervalt je aanmelding en komt de plaats vrij.

We vragen je om 4 weken voor je vakantie het resterende bedrag over te maken. Van ons ontvang je 6 weken voor je vakantie een herinneringsmail. Na ontvangst van het bedrag ontvang je automatisch een mail ter bevestiging.

Voor onze Vlaamse gasten
Mensen uit België krijgen een mail met factuur (en betaling- en annuleringsvoorwaarden) en alle gegevens (oa. BIC-code) om de betaling via hun eigen bank over te maken. Na ontvangst van het bedrag bevestigen wij binnen 5 werkdagen je boeking per mail.

Annulering
Bij annulering tot 4 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt 100 % van het betaalde bedrag teruggestort. Bij annulering van 4 weken tot 2 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt de eerste aanbetaling in rekening gebracht. De rest van het aanbetaalde bedrag wordt teruggestort.

Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort. Bij annulering van 2 weken tot aanvang van de vakantieweek wordt het gehele bedrag in rekening gebracht. Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort.

Verzekering
Deelname aan de vakantieweek is geheel op eigen risico. Wij adviseren je dan ook een reisverzekering en een annuleringsverzekering af te sluiten.

Door verzending per e-mail van je reservering verklaar je dat je akkoord gaat met deze voorwaarden. Ouroubouros kan altijd eenzijdig besluiten de vakantieweek te annuleren. Het aanbetaalde bedrag wordt dan 100 % naar je teruggestort.

We reageren binnen 24 uur, vaak zelfs al eerder. Het is vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Geef je keuze op en we laten je weten of er plek voor je is…

Je voor- en achternaam

Je email-adres (hierop ontvang je onze reactie)

Maak je keuze uit de volgende menu's...

Heb je gekozen voor "Ik wil meteen Boeken"? Vul hieronder je adresgegevens in.
Wij hebben dit nodig voor je factuur.

Wil je nog iets vragen of meedelen?

Blijf altijd als eerste op de hoogte van Ouroubouros. We sturen je 1x per maand de Ouroubourosmail en je ontvangt van ons ook het gratis digitale Ouroubouros Inspiratie Magazine. Afmelden kan met 1 klik onderaan elke mail.

Na het klikken op de groene button verschijnt er een nieuwe pagina. Daarin zie je of je mail goed is verstuurd.

Eindelijk alle tijd om te schrijven

Heb je altijd al verhalen of een misschien een boek willen schrijven, maar ontbreekt je de tijd en de rust?

Is het lastig om, tijdens het drukke leven van alle dag, tijd te vinden om te focussen op je denken, voelen en schrijven? Meld je dan aan voor deze schrijfweek…

Wij zorgen voor de rest

Deze week gaan we het anders doen: we draaien alles om. Wij zorgen voor de werkzaamheden van alledag; opruimen, boodschappen doen, koken en de afwas, zodat jij je bezig kunt houden met je verlangen… schrijven.

Met een enthousiaste groep cursisten en onder begeleiding van de ervaren schrijfdocente en auteur Bettina Drion gaat dat zeker lukken.

Je hebt geen ervaring nodig om mee te doen

Heb je geen of weinig schrijfervaring? Geen probleem, je kunt zonder ervaring goed meedoen.

Wat wel nodig is is enthousiasme en een verlangen om te (leren) schrijven.

Ook met schrijfervaring levert deze week je van alles op

Ook als ‘meer ervaren schrijver’ kun je deze week gebruiken om nieuwe stappen te zetten in het beter schrijven.

Bettina zorgt ervoor dat iedereen op zijn of haar niveau de juiste begeleiding krijgt.

Ze kan je ook vertellen welke stappen je kunt zetten als als je je boek wilt publiceren.

Speelse en creatieve oefeningen om je schrijftalent te ontdekken

Wat is er leuker dan via speelse oefeningen vanzelf te gaan schrijven? Tijdens deze week krijg je een aantal handvatten aangereikt die je de rest van je schrijfcarrière kunt gebruiken.

Bijvoorbeeld hoe je kunt schrijven zonder na te denken en zonder jezelf te censureren. Gewoon beginnen. Je zult zien dat er altijd iets bruikbaars naar boven komt. 

Elke dag begeleiding in de groep en 1-op-1

Per dag wordt er in de groep een belangrijk onderdeel van het korte verhaal besproken. De techniek van het schrijven leer je hier. Personage, tijd, plaats, perspectief, het komt allemaal aan bod.

Buiten het schrijven in de groep is het mogelijk samen met de docent je verhalen en vorderingen door te nemen. Bettina geeft je op maat tips en advies om de volgende stap te zetten.

Veel variatie in de schrijfweek

In deze schrijfworkshop zorgt Bettina voor voldoende variatie in het programma.

Van speelse opdrachten, voorlezen van je verhaal, feedback krijgen van de groep tot een stiltewandeling. 

Ontspannende massage voor meer inspiratie

In deze week is een ontspannende oliemassage van een uur inbegrepen. Dit helpt heel goed bij het creëren van meer ruimte in je hoofd en in je lichaam.

Wie weet borrelen de ideeën en zinnen na de ontspanning als vanzelf naar boven!

Leuke dingen doen in de middag

Na de lunch ben je de rest van de dag vrij en kun je die naar eigen behoefte invullen. Mocht je iets anders willen dan werken aan je verhaal, dan geven we je een aantal suggesties.

1 – Lekker wandelen en mooie vergezichten ontdekken, door bossen en langs meertjes slenteren.

2 – Luieren in de zon aan de rand van het zwembad. Een frisse duik in het water nemen.

3 – Koffie drinken en shoppen in Aubeterre, een gezellig en pittoresk dorp, tien minuten rijden van ons vandaan.

We reageren binnen 24 uur, vaak zelfs al eerder. Het is vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Geef je keuze op en we laten je weten of er plek voor je is…

Je voor- en achternaam

Je email-adres (hierop ontvang je onze reactie)

Maak je keuze uit de volgende menu's...

Heb je gekozen voor "Ik wil meteen Boeken"? Vul hieronder je adresgegevens in.
Wij hebben dit nodig voor je factuur.

Wil je nog iets vragen of meedelen?

Blijf altijd als eerste op de hoogte van Ouroubouros. We sturen je 1x per maand de Ouroubourosmail en je ontvangt van ons ook het gratis digitale Ouroubouros Inspiratie Magazine. Afmelden kan met 1 klik onderaan elke mail.

Na het klikken op de groene button verschijnt er een nieuwe pagina. Daarin zie je of je mail goed is verstuurd.