Wat is er allemaal gebeurd afgelopen zomer op Les Gouilleres?

Na 4 jaren huren, was het in april (2018) eindelijk zover. We zijn wij de nieuwe eigenaren van deze mooie plek geworden. De locatie was al zeer geschikt voor wonen en werken, maar toch wilde wij een aantal aanpassingen doen. Om de plek ook echt van ons te maken.

Afgelopen lente en zomer hebben we hard gewerkt om de plek nog mooier te maken. Er is in een paar maanden met behulp van vrienden en familie veel gerealiseerd. Hier lees je in het kort wat we hebben gedaan…

Nieuwe buitendouche

Er was altijd al een buitendouche, maar die zat niet echt op de juiste plek. En werd daardoor ook niet vaak gebruikt. We hebben nu een nieuwe buitendouche vlakbij de trap van het zwembad gebouwd. Zo kun je lekker afdouchen na het zwemmen of gewoon even verkoelen als de temperatuur te veel gestegen is

Rand van het zwembad opnieuw gelegd en gevoegd

Veel tegels van de rand van het zwembad bleken los te liggen. Gevaarlijk voor ons en onze gasten. We besloten om alles opnieuw te leggen, te lijmen en te voegen. Ik wist niet dat dat zoveel werk zou zijn, poeh! Maar het resultaat mag er zijn :-)

Loungehoek bij het zwembad om te chillen

We zagen al een hele tijd in ons hoofd een loungehoek bij het zwembad. Want wie wil niet chillen na het zwemmen? Dus hebben we nu een lekkere loungebank in de hoek bij het zwembad. Zo gezellig om daar overdag in de schaduw te genieten van een boek of een wijntje.

Massageruimte

De masseurs moesten elk jaar weer afwachten waar ze hun massages konden geven. Dat was niet wat we voor ogen hadden. Gelukkig hebben we ze een eigen massageruimte kunnen geven. Het is mooie koele ruimte geworden, heel fijn als de temperatuur boven de 30 graden stijgt, waarin je als gast fijn kunt ontspannen.

Kleine renovatie in hal en kamers

De hal van het grote huis heeft een mooi plafond met ornamenten. Deze is beetje bij beetje ‘gerestaureerd’ en met een nieuwe laag verf ziet ie er nu weer top uit! Daarnaast hebben we een aantal kamers in het huis opnieuw geschilderd en zijn er wat meubels vervangen.

De sfeervolle Franse stijl willen we zeker behouden, maar we zoeken ook naar een moderne twist. Het is spannend om te kijken hoe je met simpele ingrepen de ruimtes kan veranderen. De vraag is hoe je een nieuwe sfeer creëert zonder de oude stijl onrecht aan te doen. Aankomende lente gaan we daar mee door. Zin in!

Vlakke tentplekken

Rondom het huis is er ook veel gebeurd. In september zijn er verschillende plekken geëgaliseerd. Omdat ze schuin afliepen konden we er niet veel gebruik van maken. Na het egaliseren zijn is de bodem ingezaaid en groeit er al weer gras. Nu kan er bijvoorbeeld buiten yogales worden gegeven. Stel je voor, lekker mediteren met voor je het prachtige weidse glooiende uitzicht!

Professionelere keuken

Niet onbelangrijk, onze koks hebben nieuwe ovens en een nieuwe elektrische kookplaat gekregen. Dat was een langgekoesterde wens van ons. Door de jaren heen, wanneer we nog locaties huurden, waren de voorzieningen voor de koks vaak onder niveau. Dat zij toch zo lekker kookten is bijna een wonder en geeft aan wat een toppers het zijn!

Nu hebben ze 2 geweldige hetelucht-ovens met stoomfunctie tot hun beschikking. Hierdoor gaat alles makkelijker en in een kortere tijdsbestek. Krijgen zij ook de tijd om even in het zwembad te liggen :-)

Warm blijven in de winter

Een van de grote aanpassingen is de aanschaf van een luchtwater-warmtepomp. Door deze pomp kunnen we het huis nu ook duurzaam verwarmen in de winter. We zijn hierdoor in ieder geval van de olie en van het gas af! We gaan het deze winter testen.

We hebben nog een hele lijst van grote en kleine plannen op de plank liggen. Stap voor stap nemen we je mee in de nieuwe veranderingen. Tot snel!