In 2018 wordt er geen acteerworkshop gegeven.

Voor iedereen die van theater en acteren houdt. En wil genieten van het spelen tijdens de vakantie

Theater acteren workshop Ouroubouros

Fijne theaterworkshop waarin ik elke dag aan de slag kon gaan met dat waar mijn hart ligt. Voor ieder toegankelijk met of zonder ervaring!

Klik hieronder voor meer informatie over data, prijs, invulling en docent. Kijk je via tablet of mobiel? Klik dan op het icoon met de 3 liggende streepjes.

Prijs
Deze vakantie is vanaf E 625,- te boeken
– Inclusief 7 overnachtingen
– 3 maaltijden per dag
– Acteer-workshop

Klik hier voor een overzicht van alle prijzen...

Wat ga je deze week doen?

Inleven in de situatie – Kruip in een rol, leef je in en beeld het uit!
Je start vanuit korte bestaande of zelfgeschreven teksten en je gaat je inleven in een situatie die niet de jouwe is. Via de tekst ga je op zoek naar het hoe, wat en waarom? Wat is de situatie? Waar bevind je je? Met welke omgeving heb je te maken?

De rol eigen maken
In de volgende stap onderzoek je via o.a. teksten, gevoelens en gedachten het karakter dat je speelt. We werken aan de hand van drie grote vragen voor elke rol. Wat is het doel van het karakter? Wat is de motivatie binnen deze scene? En wat is de weerstand, waardoor er spanning in de scene ontstaat?

Uitbeelden van je karakter
Je gaat in duo’s aan de slag om te onderzoeken hoe je je rol kan uitbeelden. Dit wordt jouw persoonlijke onderzoek. Je gaat scenes oefenen, uitwerken en spelen. Je speelt de ene keer je eigen rol en het volgende moment ondersteun je de ander in zijn/haar hoofdrol. Frank en Isaäk zullen constant meekijken en aanwijzingen geven zodat je stappen kunt zetten in het uitbeelden van je karakter.

Je leert deze week…
- een rol te bestuderen vanuit bestaande theater/filmteksten
- te onderzoeken wat jij persoonlijk met die rol hebt
- je in een karakter in te leven en uit te beelden
- hoe je samen met regisseurs je spel kan verdiepen
- toe te werken naar een presentatie voor publiek

Frank Hoek
Frank is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Hij heeft zich, als artistiek leider en regisseur van theatergroep Troost, de laatste 15 jaar beziggehouden met spelontwikkeling en persoonlijke groei.

Speels en licht
Theater en spel is het middel waar hij mee werkt en hij weet als geen ander humor te gebruiken als ingang tot groei. Dat maakt het werken met hem speels en licht.
portret-Frank“Ik maak graag voorstellingen en vind het heerlijk om in de workshop met deelnemers aan hun spel te werken.

Ik kan goed aansluiten bij dat wat nodig is om dit te ontwikkelen. Dus of je nou beginnend bent of zeer ervaren, van groots en meeslepend of van klein en intiem spelen houdt, ik help je graag een nieuwe stap te maken.”

Isaäk Hofland
Isaäk studeerde in 2008 af aan de Toneelacademie Maastricht en is sindsdien werkzaam als freelance acteur. Na zijn studie speelde hij bij verschillende theatergezelschappen in Nederland en Vlaanderen.

portret-isaacSinds 2011 is actief als producent en regisseur van verschillende projecten en evenementen. Dit doet hij onder de vleugels van zijn eigen bedrijf WITKONIJN.

Beste lieve mensen,

"Eén week vakantie en dan thuis komen alsof je weken van rust hebt gehad. Ik heb intens genoten van de rust en de natuur op de locatie, waardoor je je een ander mens gaat voelen.

Fijne theaterworkshop waarin ik elke dag aan de slag kon gaan met dat waar mijn hart ligt. Voor ieder toegankelijk met of zonder ervaring!

Nog nooit vegetarisch gegeten en niet geweten dat dat zo lekker kon zijn! Geslapen in het huis, waarin ik mij ook gelijk thuis voelde. Alles goed verzorgd. Mijn dank is groot dat ik deze mooie week heb mogen ervaren door Ouroubouros :-)"
Liefs,

Wilma 52 jaar, actrice

Wat een heerlijke, inspirerende en gezellige week was het.

"Het is alweer 49 dagen geleden dat ik in de trein stapte, nog vol van het werk van de vorige dag. In de regen opgehaald worden van het station en begroet worden in de hal van een prachtig huis. De bel voor het diner horen, de zon zien doorkomen en aanschuiven aan de grote tafel vol warme, lieve en mooie mensen.

Goede gesprekken bij het zwembad, tijd om na te denken, uitgedaagd worden bij de theaterlessen en zoeken naar mijn creativiteit. Ik denk er nog dagelijks even aan terug en probeer soms Hannekes wakkermaak-oefeningen nog uit. Dank allemaal!"

Nicole, 32 jaar, kinderarts

button-oranje-balk-check-of-boek-pijl-breed-2

 

Bekijk de video’s…

In de eerste video vertellen de regisseurs Frank en Isaäk over de acteerworkshop. Ook zie je in de video’s daarna hoe deelnemers samen een voorstelling maakte… (2014 – ‘Gif’ van Lot Vekemans en 2015 – ‘Vals’ van Lot Vekemans) (Switch makkelijk tussen de video’s. Klik linksboven in het videoscherm)

Wil je ook mooie scenes spelen?

In deze workshop acteren wordt de tijd genomen om een rol te onderzoeken, eigen te maken en zelf te spelen. Dit doen we via korte theaterteksten en filmscènes.

Geregisseerd worden als een echte acteur

Je wordt geregisseerd door twee regisseurs, Frank Hoek en Isaäk Hofland. Beiden zijn zij ruim ervaren in het begeleiden van amateurs en (semi) professionals. Door de regie en spel-aanwijzingen word je geholpen om de rol eigen te maken en te spelen.

Laat je je spel groeien door professionele regisseurs

In deze theaterworkshop krijg je de kans om echt geregisseerd te worden en daardoor te groeien in je spel. Er zal regelmatig een ander soort spel van je gevraagd worden. Om je bewust te laten worden dat er een breed pallet aan spel is waar je uit kan kiezen.

Je hebt geen ervaring nodig

Dat klopt, het is niet nodig om ervaring te hebben in spelen, enthousiasme is wel onontbeerlijk :-) Daarnaast krijg je ook antwoorden op de vragen, Hoe kun je een filmscène omzetten naar toneel? Hoe speel je een massascène in je eentje? En hoe laat je toneelteksten “echt” klinken? Het zou toch leuk zijn als je jezelf deze week weet te verrassen?

Welke rol wil jij graag spelen?

Denk bijvoorbeeld eens aan de hilarische scene uit de film ‘When Harry met Sally’, aan een klassieke rol zoals in ‘MacBeth’ van Shakespeare of de karakters Martha en George, die onder je huid kruipen in ‘Who is afraid of Virginia Woolf’!

Verras jezelf deze week

Je wordt uitgedaagd om iets anders te gaan doen. Denk hierbij aan fysieker spelen dan je gewend bent, meer verbaal aanwezig zijn of door juist meer verstilling in je spel aan te brengen. Leidraad bij alles is, om je te laten groeien in je spel en de scene “mooier en beter” te maken.

Acteerworkshop theater Ouroubouros

 

Kies voor deze spelvakantie…

  • als je een week lang alle aandacht voor jouw spel wil
  • als je de tijd wilt nemen om je te verdiepen in een rol
  • als je geregisseerd wilt worden door ervaren docent/regisseurs
  • als je zin hebt in ontspanning, b.v. aan en in het zwembad, de natuur en veel lachen!
  • als je geniet van heerlijk (vegetarisch) eten
  • als je aan het einde van de vakantie ontspannen en tegelijkertijd opgeladen wilt voelen

button-oranje-balk-check-of-boek-pijl-breed-2

 

Klik hieronder voor meer praktische informatie. Kijk je via tablet of mobiel? Klik dan op het icoon met de 3 liggende streepjes.

De prijzen zijn inclusief alle overnachtingen per week, 3 maaltijden per dag en 1 workshop per week. Koffie, thee en water zijn de hele dag gratis verkrijgbaar. Andere dranken, zoals sap, wijn of bier, zijn te koop tegen een geringe vergoeding.

OvernachtenPrijzen 20182e workshop per week
Eigen tent635,-* p.p. E 100,-* p.p. extra
Ouroubouros tent basis
(Tent met luxe luchtmatras)
685,-* p.p. E 100,-* p.p. extra
Ouroubouros tent extra*** (tent met bed/matras)735,-* p.p. E 100,-* p.p. extra
3-persoonskamer735,-* p.p. E 100,-* p.p. extra
2-persoonskamer 835,-* p.p. E 100,-* p.p. extra
1-persoonskamer935,-* p.p. E 100,-* p.p. extra

*Voor de zang- en muziekworkshop geldt een verhoging van E 25,- p.p.

Beddengoed en handddoeken

Eigen tent- zelf matras, beddengoed en handdoeken meenemen.

Ouroubourostent/basis – ruime 2-persoonstent met luxe opblaasbaar matras. Zelf beddengoed en handdoeken meenemen.

Ouroubourostent/extra- ruime 2-persoonstent, hoog genoeg om in te staan, met bed en matras. Beddengoed aanwezig. Zelf handdoeken meenemen.

Extra workshop in dezelfde week
Het is mogelijk om een extra workshop in dezelfde week te volgen. Je kunt dit aangeven bij je check of boeking. Je betaalt hier maar E 100,- (of E 125,- voor de zang- en muziekworkshop) extra voor.

Partner wil mee, maar geen workshop!
Het is mogelijk om samen met je partner te komen. Ook wanneer hij/zij geen behoefte heeft aan een workshop. Je partner betaalt E 100,- minder dan de genoemde prijs. Tijdens de vakantie is het altijd mogelijk om te kijken of er wel behoefte is.

Materiaalkosten voor de creatieve workshops

Beeldhouwen – De stenen kosten tussen de E 25,- en E 60,- per stuk. Gebruik van beeldhouwgereedschap kost E 5,- per week.

Tekenen – Voor tekenen ben je ongeveer E 10,- tot E 15,- aan materiaalkosten kwijt. Papier (verschillende maten) van 0,10 tot 1,50 per vel. Schetspapier is gratis. Voor het gebruik van gereedschap en alle materialen betaal je E 5,- per week.

Schilderen – Voor schilderen ben je ongeveer E 10,- tot E 30,- aan materiaalkosten kwijt. Papier kost 0,10 tot 1,50 per vel (verschillende maten). Schildersdoeken zijn vanaf E 5,- tot E 20,- te koop. Schetspapier is gratis. Voor het gebruik van gereedschap en materiaal betaal je E 5,- per week.

Mozaiek – Voor mozaïek moet je rekenen op een gemiddeld bedrag tussen de E 10,- en E 30,-. Dat ligt aan de grootte van de ondergrond en de kosten van het materiaal. Gebruik van gereedschap, lijm en voegcement is E 5,- per week.

Het is prima om je eigen materiaal en gereedschappen meenemen.

Trein
De TGV rijdt van Amsterdam naar Angoulême in 7 a 8 uur. Vanaf Angoulême gaat er een trein naar Montmoreau. Deze rit duurt ongeveer 30 minuten. Het station ligt enkele kilometers van onze locatie. We komen je ophalen op afgesproken tijden van het station Montmoreau, a € 5,- p.p. per rit.

Praktische zaken -Google Maps - kaart van Charente Frankrijk

Voor alle details verwijzen we je naar de treinreiswinkel. (Er zijn verschillende verbindingen mogelijk, met een of meer overstapmomenten, dus laat je goed adviseren.) Zij geven persoonlijk advies en voor een klein bedrag regelen ze alles (treinticket, metrokaartjes en evt. hotelovernachting) voor je.

Auto
De afstand van Amsterdam naar onze locatie (Les Gouillères, 16190 Juignac) is bijna 1000 km. Als je gebruik maakt van de tolwegen en als je vroeg in de ochtend vertrekt (i.v.m. de spits rondom Parijs) kun je deze afstand in circa 10 uur rijden.

Routebeschrijving: Amsterdam – Utrecht – Breda – Antwerpen – Lille – Parijs – Orleans – Poitiers – Angoulême – Juignac

We hebben een praktische routebeschrijving gemaakt, met een route langs het westen en oosten van Parijs, die je kunt downloaden en printen.

Samen reizen met de auto
Zoek je iemand om samen met de auto te reizen? Of kom je met de auto en neem je graag andere gasten mee? Geef het dan door bij je reservering. Wij doen ons best om te bemiddelen. Uit ervaring weten we dat het bijna altijd wel lukt. Het scheelt in de kosten, is milieuvriendelijker en vaak ook nog gezelliger.

Autohuur vanuit Nederland
Wil je flexibel zijn in je vakantie? Dan is het een goed idee om een auto te huren in Nederland. Alleen of samen met andere gasten. Door de kosten te delen betaal je nog geen 150,- per persoon voor een retourreis (op basis van 4 personen per auto). Wij helpen je met het in contact brengen met andere gasten die dit ook willen. Geef het op bij je reservering.

Voor autoverhuur in Nederland kun je bijvoorbeeld terecht bij Hertz.

Vliegtuig
Je kunt vliegen naar Bordeaux of Bergerac en van daaruit de trein nemen naar Montmoreau. De volgende vliegtuigmaatschappijen bieden goedkope tickets aan. Ryanair.com, Cityjet.com,Transavia, KLM/Air France

Aankomstdag
Op de aankomstdag ben je vanaf 17.00 uur welkom. Onze gasten druppelen binnen tot een uur of 19.00. Tot die tijd kun je rustig acclimatiseren (er staat koffie, thee en wijn klaar) en je slaapplek inrichten.

Diner
Om 19.00 uur nodigen we je uit om aan te schuiven aan het 3-gangen diner, waar we onder het genot van heerlijk eten met elkaar kennismaken. Tussen de gangen door vertellen we je wat je deze week kunt verwachten en geven we tips over de omgeving. Kom je later dan 19.00 uur aan, geen probleem, we zorgen natuurlijk dat er eten voor je is :-)

Dagindeling

08.00 – 08.45 – Chi kong, rek & strek, gratis aangeboden door Hanneke
09.00 – 10.00 – Ontbijt
10.00 – 13.00 – Ochtendprogramma
13.00 – 14.00 – Lunch
14.00 – 17.00 – Middagprogramma
19.00 – 20.00 – Diner

Midden in de week, op woensdag, worden er geen workshops gegeven. Deze dag kun je genieten van het bezoeken van dorpjes, steden en de natuur in de omgeving.

Betaling
Nadat wij hebben aangegeven dat er plek voor je is, vragen we je binnen 10 werkdagen de helft van de factuur te betalen. Via de mail krijg je alle informatie die je nodig hebt en ontvang je ook de betaling- en annuleringsvoorwaarden.

Is het bedrag niet binnen 10 werkdagen ontvangen, dan vervalt je aanmelding en komt de plaats vrij.

We vragen je om 4 weken voor je vakantie het resterende bedrag over te maken. Van ons ontvang je 6 weken voor je vakantie een herinneringsmail.

Na ontvangst van het bedrag ontvang je automatisch een mail ter bevestiging.

Voor onze Vlaamse gasten
Mensen uit België krijgen een mail met factuur (en betaling- en annuleringsvoorwaarden) en alle gegevens (oa. BIC-code) om de betaling via hun eigen bank over te maken.

Na ontvangst van het bedrag bevestigen wij binnen 5 werkdagen je boeking per mail.

Annulering
Bij annulering tot 4 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt 100 % van het betaalde bedrag teruggestort.

Bij annulering van 4 weken tot 2 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt de eerste aanbetaling in rekening gebracht. De rest van het aanbetaalde bedrag wordt teruggestort. Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort.

Bij annulering van 2 weken tot aanvang van de vakantieweek wordt het gehele bedrag in rekening gebracht. Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort.

Verzekering
Deelname aan de vakantieweek is geheel op eigen risico. Wij adviseren je dan ook een reisverzekering en een annuleringsverzekering af te sluiten. Door verzending per e-mail van je reservering verklaar je dat je akkoord gaat met deze voorwaarden.

Ouroubouros kan altijd eenzijdig besluiten de vakantieweek te annuleren. Het aanbetaalde bedrag wordt dan 100 % naar je teruggestort.

 

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

Hosting en onderhoud door: CAP5 B.V.