Kom improviseren en zeg tegen alles “Ja”.

Theater improvisatie workshop Ouroubouros

Geniet van deze improvisatieworkshop op het Franse platteland…

Data
8 – 15 augustus 2020

Prijs
Vanaf E 645,- is er een plek voor jou…

Inclusief
– Improvisatieworkshop
– 7 overnachtingen
– 3 maaltijden per dag

Wat ga je deze improvisatieweek doen?
Elke dag ga je aan de slag met een andere improvisatievorm en -techniek. Emoties, stem, houding, samenspel, conflict en scèneopbouw komen allemaal aan bod. Je werkt solistisch, in groepjes of met de hele groep en er wordt binnen en buiten op locatie gespeeld.

Tip voor oud-deelnemers!
Door de vele verschillende speloefeningen en -opdrachten is zijn de improvisatie-workshops elke keer weer anders! Kom gerust weer.

Je leert deze week...
- Ja’ te zeggen tegen alles wat er is
- verschillende improvisatievormen en - technieken
- je creatieve impulsen te volgen en te vertalen in spel
- theatrale scènes te creëren
- samen te spelen, zodat het een feest wordt op de vloer!
Data 2020
8 - 15 augustus (ochtend)

Prijs
Deze vakantie is vanaf E 645,- tot E 995,- te boeken

Inclusief
– Improvisatieworkshop
– 7 overnachtingen
– 3 maaltijden per dag

OvernachtenPrijzen 2020
Eigen tent of camper645,- p.p.
Ouroubouros tent (basistent met lattenbodem en matras)695,- p.p.
Ouroubouros tent extra (Ruime hoge 2-persoonstent met echt bed en matras, stoel, kledingrek en wollen deken)795,- p.p.
3-persoonskamer745,- p.p.
2-persoonskamer 845,- p.p.
1-persoonskamer945,- p.p.

Isaäk Hofland studeerde in 2008 af aan de Toneelacademie Maastricht en is sindsdien werkzaam als freelance acteur. Na zijn studie speelde hij bij verschillende theatergezelschappen in Nederland en Vlaanderen.

Sinds 2011 is actief als producent en regisseur van verschillende projecten en evenementen. Dit doet hij onder de vleugels van zijn eigen bedrijf WITKONIJN.
”Lief Ouroubourosteam, met rust en warmte hebben jullie ons ontvangen. Vanaf de eerste minuut was de gemoedelijkheid en gastvrijheid voelbaar.

Ik mocht mijzelf zijn, maar veel meer dan dat, vurrukkuluk experimenteren met kleine stukjes zelf en daarmee langzaam groeien in een oude passie, toneelspelen. Hij is er nog en weer! Mijn doel is bereikt, met heel veel dank aan jullie allemaal!”
Nan, 40 jaar, dramatherapeut


Lieve Ouroubouros mensen, wat heb ik genoten van deze vakantie! Ik heb nog nooit zoveel gelachen als afgelopen week en genoten van de mooie ontmoetingen. Theater maakt vrij en het was gaaf om te ontdekken hoe je hierin jezelf kunt ontwikkelen en ontdekken.

Bedankt groep, voor alle gezelligheid en vertrouwen! Ik zal het lekkere eten, het prachtige uitzicht en dit gevoel missen… Tot ziens!
Martine, 30 jaar, Applicatiecoördinator in de Zorg
Gratis - Rek & Stretch in de ochtend
Elke ochtend voor het ontbijt kun je gratis meedoen met de wakkermaak-oefeningen. Het zijn simpele zachte oefeningen om langzaam wakker te worden en fris de dag te starten.

Boek een massage
Tijdens deze week kun je jezelf verwennen met een ontspanningsmassage. Kies uit een oliemassage of een shiatsu-massage.

Tijdens deze vakantieweek stap je in de wereld van de improvisatie

Vanuit het niets iets vormgeven, met alleen jezelf en de andere spelers van de groep. Confronterend? Zeker weten, maar het is ook leuk, speels en spannend.

Elke dag een andere improvisatievorm

Je gaat elke dag aan de slag met een andere improvisatievorm en -techniek. Emoties, stem, houding, samenspel, conflict en scèneopbouw komen allemaal aan bod. Je werkt solo, in groepjes of met de hele groep en er wordt binnen en buiten op locatie gespeeld.

Bekijk de 2 korte video’s en proef de sfeer op Ouroubouros

Spelen brengt je in je lijf

Je maakt mee dat, datgene wat je bewust of onbewust onderdrukt, juist de ingang kan zijn tot jouw bruisende creativiteit.

Het gaat over ervaren, dat het spelen je in je lijf brengt en niet in je hoofd. Je bent niet bezig met wat het moet zijn of wat je er aan hebt. Dan is het mooi en goed en dat is de waarde.

Improviseren maakt je lichter, speelser en vrijer

De improvisatieworkshops geven je veel plezier en aan het eind van de week heb je veel geleerd en tegelijkertijd heb je volledig ontspannen.

Na deze week voel je je vrijer, speelser, lichter, vrolijker, je neemt meer waar van jezelf en om je heen. Kortom je beleeft de wereld intenser.

Je hebt geen ervaring nodig

Dat klopt, het is niet nodig om ervaring te hebben in het improviseren, enthousiasme is wel onontbeerlijk :-) Door de oefeningen en begeleiding wordt er een veilige setting gecreëerd waardoor je vanzelf gaat spelen.

Aan het einde van de week ook een presentatie

Afhankelijk van de groep besluiten we soms om korte presentaties te maken en sta je dus ook echt even voor publiek. Stap voor stap zal je zelfvertrouwen groeien en je lol toenemen.

Theater workshops improviseren Ouroubouros

Ik wil spelen, maar ik durf niet zo goed

Of ben je overtuigd dat je niet kunt improviseren, maar verlang je er wel naar om dit te ervaren? Het kan zeker spannend zijn om te kiezen voor een workshop waar je alleen maar jezelf hebt om mee te werken.

Je kan blokkades tegenkomen, maar dat kan misschien precies dat zijn wat je zoekt? Of je wilt meer ruimte creëren, want ‘de normale jas’ past niet meer. Fijn detail, het plezier in het spelen is er altijd :-)

Staat jouw spel altijd in dienst van de ander?

Je ervaart dat het heerlijk is dat jouw spel als professional (b.v. als trainingsacteur of dramatherapeut) de ander dient. Dat de ander inzichten krijgt, kan leren en ontspannen.

Maar je merkt ook dat jezelf niet echt meer aan vrij spelen toekomt. Je zou meer tijd en aandacht aan je eigen spel willen geven of je spel verder willen verdiepen.

Ook met spelervaring kun je meedoen

Ja natuurlijk. Door je ervaring weet je hoe fijn en leuk het is om te spelen en te improviseren.

Gebruik deze week om op een ontspannen manier je spel te verdiepen.

Heeft iedereen een ander spelniveau?

Ja, dat klopt. Iedereen stapt met zijn eigen ervaring en niveau in deze week.

Onze docenten zijn zeer ervaren in het begeleiden van deelnemers met verschillende ervaringen. We weten dat dit juist een verfrissende energie in het spelen geeft.

Kies voor deze Improvisatievakantie…

* en leer improviseren van een ervaren docent
* geniet van samen spelen met andere enthousiaste spelers
* ontspan aan en in het zwembad, en van het heerlijke (vegetarisch) eten
* en je gaat je zeker ontspannen. Tegelijkertijd voel je je opgeladen met nieuwe energie

Praktisch

Dagindeling
08.00 – 08.45 – Chi kong, rek & strek, gratis aangeboden door Hanneke
09.00 – 10.00 – Ontbijt
10.00 – 13.00 – Ochtendprogramma
13.00 – 14.00 – Lunch
14.00 - 17.00 – Middagprogramma (alleen in de zomer)
19.00 – 20.00 – Diner

Midden in de week, op woensdag, worden er geen workshops gegeven. Deze dag kun je genieten van het bezoeken van dorpjes, steden en de natuur in de omgeving.
Trein
De TGV rijdt van Amsterdam naar Angoulême in 7 a 8 uur. Vanaf Angoulême gaat er een trein naar Montmoreau. Deze rit duurt ongeveer 30 minuten. Het station ligt enkele kilometers van onze locatie. We komen je ophalen op afgesproken tijden van het station Montmoreau, a € 5,- p.p. per rit. Praktische zaken -Google Maps - kaart van Charente Frankrijk Voor alle details verwijzen we je naar de treinreiswinkel. (Er zijn verschillende verbindingen mogelijk, met een of meer overstapmomenten, dus laat je goed adviseren.) Zij geven persoonlijk advies en voor een klein bedrag regelen ze alles (treinticket, metrokaartjes en evt. hotelovernachting) voor je.

Auto
De afstand van Amsterdam naar onze locatie (Les Gouillères, 16190 Juignac) is bijna 1000 km. Als je gebruik maakt van de tolwegen en als je vroeg in de ochtend vertrekt (i.v.m. de spits rondom Parijs) kun je deze afstand in circa 10 uur rijden. Routebeschrijving: Amsterdam – Utrecht – Breda – Antwerpen – Lille – Parijs – Orleans – Poitiers – Angoulême – Juignac We hebben een praktische routebeschrijving gemaakt, met een route langs het westen en oosten van Parijs, die je kunt downloaden en printen.

Samen reizen met de auto
Zoek je iemand om samen met de auto te reizen? Of kom je met de auto en neem je graag andere gasten mee? Geef het dan door bij je reservering. Wij doen ons best om te bemiddelen. Uit ervaring weten we dat het bijna altijd wel lukt. Het scheelt in de kosten, is milieuvriendelijker en vaak ook nog gezelliger.

Autohuur vanuit Nederland
Wil je flexibel zijn in je vakantie? Dan is het een goed idee om een auto te huren in Nederland. Alleen of samen met andere gasten. Door de kosten te delen betaal je nog geen 150,- per persoon voor een retourreis (op basis van 4 personen per auto). Wij helpen je met het in contact brengen met andere gasten die dit ook willen. Geef het op bij je reservering. Voor autoverhuur in Nederland kun je bijvoorbeeld terecht bij Hertz.

Vliegtuig
Je kunt vliegen naar Bordeaux of Bergerac en van daaruit de trein nemen naar Montmoreau. De volgende vliegtuigmaatschappijen bieden goedkope tickets aan. Ryanair.com, Easyjet.com, Transavia, KLM/Air France
Aankomstdag
Op de aankomstdag ben je vanaf 17.00 uur welkom. Onze gasten druppelen binnen tot een uur of 19.00. Tot die tijd kun je rustig acclimatiseren (er staat koffie, thee en wijn klaar) en je slaapplek inrichten.

Diner
Om 19.00 uur nodigen we je uit om aan te schuiven aan het 3-gangen diner, waar we onder het genot van heerlijk eten met elkaar kennismaken.

Tussen de gangen door vertellen we je wat je deze week kunt verwachten en geven we tips over de omgeving. Kom je later dan 19.00 uur aan, geen probleem, we zorgen natuurlijk dat er eten voor je is :-)
Betaling
Nadat wij hebben aangegeven dat er plek voor je is, vragen we je binnen 10 werkdagen de helft van de factuur te betalen. Via de mail krijg je alle informatie die je nodig hebt en ontvang je ook de betaling- en annuleringsvoorwaarden. Is het bedrag niet binnen 10 werkdagen ontvangen, dan vervalt je aanmelding en komt de plaats vrij.

We vragen je om 4 weken voor je vakantie het resterende bedrag over te maken. Van ons ontvang je 6 weken voor je vakantie een herinneringsmail. Na ontvangst van het bedrag ontvang je automatisch een mail ter bevestiging.

Annulering
Bij annulering tot 4 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt 100 % van het betaalde bedrag teruggestort. Bij annulering van 4 weken tot 2 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt de eerste aanbetaling in rekening gebracht. De rest van het aanbetaalde bedrag wordt teruggestort.

Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort. Bij annulering van 2 weken tot aanvang van de vakantieweek wordt het gehele bedrag in rekening gebracht. Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort.

Verzekering
Deelname aan de vakantieweek is geheel op eigen risico. Wij adviseren je dan ook een reisverzekering en een annuleringsverzekering af te sluiten.

Door verzending per e-mail van je reservering verklaar je dat je akkoord gaat met deze voorwaarden. Ouroubouros kan altijd eenzijdig besluiten de vakantieweek te annuleren. Het aanbetaalde bedrag wordt dan 100 % naar je teruggestort.
Niet goed - Geld terug Garantie

Ben je niet tevreden met je vakantie? Dat kan natuurlijk. Zonder uitleg of opgaaf van reden retourneren we het betaalde bedrag aan je terug.

De enige voorwaarde die we aan je vragen is dat je het ons laat weten tijdens je vakantie.