Meld je aan voor deze Keramiekworkshop. En ontdek op een mooie plek in Frankrijk de magie van klei

12 – 19 september 2020

Keramiek is hip! 

Er is de laatste jaren veel vraag en interesse naar keramiekworkshops en pottebakworkshops. Met klei werken is namelijk zeer ontspannend.

Er ontstaat vanzelf focus en voor je het weet is de ‘flow’ daar. Door deze aandacht wordt pottenbakken ook wel het nieuwe ‘mindfullness’ genoemd.

Voel jij ook de behoefte om je weer te aarden en te genieten van het werken met klei? Lees dan door…

Kijk je mobiel? Klik dan ook op het icoon met de 3 liggende streepjes rechtsboven, voor meer info over reizen, aankomstdag, dagindeling en betaling.

Data
12 - 19 september 2020 (ochtend)
De workshop wordt in het Engels gegeven.
Wees op tijd met boeken, er zijn maar 8 plekken.

Prijs
Deze keramiekweek is vanaf E 795,- te boeken

Inclusief
– Keramiekworkshop
– 7 overnachtingen
– 3 heerlijke vegetarische maaltijden per dag
– Extra - Ontspanningsmassage van een uur

Exclusief
– Klei, gebruik gereedschappen, stoken van jouw kleicreatie. Kosten maximaal E 30,- Voor alle prijzen zie tabel hieronder.

Kijk je mobiel? Klik dan ook op het icoon met de 3 liggende streepjes rechtsboven, voor meer info over reizen, aankomstdag, dagindeling en betaling.

Wat ga je doen?
Je gaat deze week de mogelijkheden van klei onderzoeken en je eigen klei-creatie(s) maken. Samen met 7 cursisten ga je onder begeleiding van een ervaren docent en keramiste aan de slag. Naast de groepsgerichte oefeningen is er voldoende persoonlijke aandacht. We focussen deze week meer op het doen en minder op het resultaat.

Werken met je handen
We leren je eerst de handtechniek aan. Je gaat basisvormen boetseren en opbouwen uit platen, rollen en plakjes van klei.

Draaien op het pottenbakkerswiel
Na het aanleren van de handtechnieken kun je op het pottenbakkerswiel klei draaien. We leggen de basistechnieken uit zodat je zelf kunt ervaren hoe bijzonder dit is.

Jouw ideeën staan centraal
Deze keramiekworkshop staat in het teken van jouw ideeën en inspiratie. Jij bepaalt wat je wilt gaan maken. Veel is mogelijk, de docent geeft je ideeën of volgt jouw wens. Denk aan simpele hedendaagse gebruiksvoorwerpen zoals een schaal of mok, of aan tegels met reliëf en decoratie of juist iets totaal anders.

Ook meer ervaren keramisten zijn welkom
Heb je wel ervaring en wil je jezelf deze week verder ontwikkelen? Voor jou is er de mogelijkheid om te leren van de zeer ervaren docent Silvie Rusé. Haar jarenlange ervaring zal er zeker voor zorgen dat je deze week een nieuwe creatieve stap gaat zetten.

Programma
Zaterdag - aankomstdag, ontvangst met 3-gangendiner
Zondag – Je start met het maken van een kom. Het lijkt iets te simpel, maar je leert er goed de basistechnieken mee. Je leert de klei kennen, de massa voelen, hoe je ermee kunt rollen, hoe je twee stukken klei verbindt en alle andere basistechnieken die je verder elke dag gaat gebruiken.
Maandag – na het afronden van je kom, begin je aan je eigen project. Silvie helpt je op weg met gerichte tips.
Dinsdag – verder werken aan je project en Silvie leert je hoe je met pigmenten de klei kleurt.
Woensdag - vrije dag
Donderdag – vandaag leer je verschillende decoratietechnieken, waaronder het polijsten van je creatie met een steen. En krijg je uitleg voor het werken op het potterbakkerswiel.
Vrijdag – Ruimte om te werken aan het potterbakkerswiel. Afronden van je projecten, afsluiting met diner, expositie en dansen!

Bezoek aan Keramiekatelier
Deze week gaan we ook op bezoek aan het atelier van Silvie.

Wil je meer lezen over deze workshop? Scroll dan door naar het eind van deze pagina.

Materiaal en gereedschap
Alle materialen en gereedschappen voor deze workshop zijn aanwezig op de locatie. Denk aan klei, boetseerspatels, draaischijven, pigmenten en glazuur.

Deze kosten zijn exclusief
De kosten voor de klei, het gebruik van de gereedschappen en het stoken van 1 klei-creatie, bedragen maximaal E 30,- Deze betaal je aan het einde van de week.

Silvie Rusé
Silvie Rusé is een franse keramiste (spreekt goed Engels) met meer dan 30 jaar ervaring en geeft workshops in binnen- & buitenland.

Zij is als autodidact begonnen en heeft door middel van stages en trainingen het ambacht geleerd. Zij is onder andere bekend voor haar bijzonder rood gepolijste aardewerk.

"Ik probeer steeds persoonlijker te werken en een weerspiegeling van mijn leven te geven. Ik wil graag dat mijn kermamiek het plezier van het leven laten zien. Dat ze een aanmoediging voor iedereen mogen zijn om het venster op de wereld te vergroten."

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog geen reviews
Deze keramiekworkshop wordt in 2020 voor het eerst gegeven. Lees de reviews van andere gasten...

"Dag heren der Ouroubouros, Wat een veelzijdige week! Jullie werken keihard en daar merkten we niets van. Maar zagen des te meer hoe werkelijk alles picobello in orde is en jullie steeds aanspreekbaar en bereikbaar zijn. De workshops zijn professioneel en tegelijk ontspannend. Fantastisch, een aanrader."

Warme knuffel Nathalie, Improvisatie en Tekenen

"Lieve Ouroubourosschatten, Het is in inmiddels uitgeroeid tot een chronische aandoening, mijn Ouroubourosverslaving. En hij wordt elk jaar heftiger. Maar ik kan mij geen betere verslaving wensen. Wat maakt het toch zo geweldig hier? Dat zijn vooral jullie zelf. De locatie en de verzorging is al geweldig, maar jullie maken het. Het is het enorme gevoel van welkom zijn, helemaal jezelf kunnen zijn en het kind alle ruimte kunnen geven, dat gaat hier vanzelf. Ongelofelijk veel dank daarvoor! Nu weer een jaartje in het gareel, maar… I’ll be back :-) Liefs".

Corine, Yoga en Zangworkshop

Praktische informatie

Kijk je mobiel? Klik dan ook op het icoon met de 3 liggende streepjes rechtsboven, voor meer info over reizen, aankomstdag, dagindeling en betaling.

Prijzen
De prijzen zijn inclusief alle overnachtingen per week, 3 maaltijden per dag, de workshop en een ontspanningsmassage. Koffie, thee en water zijn de hele dag gratis verkrijgbaar. Andere dranken, zoals sap, wijn of bier, zijn te koop tegen een redelijke vergoeding.

Beddengoed en handdoeken
Alles is aanwezig, je hoeft zelf niets mee te nemen.

OvernachtenPrijzen 2020
Ouroubouros tent extra (Ruime hoge 2-persoonstent met echt bed en matras, stoel, kledingrek en wollen deken)795,-** p.p.
3-persoonskamer795,-** p.p.
2-persoonskamer 895,-** p.p.
1-persoonskamer995,-** p.p.

Trein
De TGV rijdt van Amsterdam naar Angoulême in 7 a 8 uur. Vanaf Angoulême gaat er een trein naar Montmoreau. Deze rit duurt ongeveer 30 minuten. Het station ligt enkele kilometers van onze locatie. We komen je ophalen op afgesproken tijden van het station Montmoreau, a € 5,- p.p. per rit. Praktische zaken -Google Maps - kaart van Charente Frankrijk Voor alle details verwijzen we je naar de treinreiswinkel. (Er zijn verschillende verbindingen mogelijk, met een of meer overstapmomenten, dus laat je goed adviseren.) Zij geven persoonlijk advies en voor een klein bedrag regelen ze alles (treinticket, metrokaartjes en evt. hotelovernachting) voor je.

Auto
De afstand van Amsterdam naar onze locatie (Les Gouillères, 16190 Juignac) is bijna 1000 km. Als je gebruik maakt van de tolwegen en als je vroeg in de ochtend vertrekt (i.v.m. de spits rondom Parijs) kun je deze afstand in circa 10 uur rijden. Routebeschrijving: Amsterdam – Utrecht – Breda – Antwerpen – Lille – Parijs – Orleans – Poitiers – Angoulême – Juignac We hebben een praktische routebeschrijving gemaakt, met een route langs het westen en oosten van Parijs, die je kunt downloaden en printen.

Samen reizen met de auto
Zoek je iemand om samen met de auto te reizen? Of kom je met de auto en neem je graag andere gasten mee? Geef het dan door bij je reservering. Wij doen ons best om te bemiddelen. Uit ervaring weten we dat het bijna altijd wel lukt. Het scheelt in de kosten, is milieuvriendelijker en vaak ook nog gezelliger.

Autohuur vanuit Nederland
Wil je flexibel zijn in je vakantie? Dan is het een goed idee om een auto te huren in Nederland. Alleen of samen met andere gasten. Door de kosten te delen betaal je nog geen 150,- per persoon voor een retourreis (op basis van 4 personen per auto). Wij helpen je met het in contact brengen met andere gasten die dit ook willen. Geef het op bij je reservering. Voor autoverhuur in Nederland kun je bijvoorbeeld terecht bij Hertz.

Vliegtuig
Je kunt vliegen naar Bordeaux of Bergerac en van daaruit de trein nemen naar Montmoreau. De volgende vliegtuigmaatschappijen bieden goedkope tickets aan. Ryanair.com, Easyjet.com, Transavia, KLM/Air France

Aankomstdag
Op de aankomstdag ben je vanaf 17.00 uur welkom. Onze gasten druppelen binnen tot een uur of 19.00. Tot die tijd kun je rustig acclimatiseren (er staat koffie, thee en wijn klaar) en je slaapplek inrichten.

Diner
Om 19.00 uur nodigen we je uit om aan te schuiven aan het 3-gangen diner, waar we onder het genot van heerlijk eten met elkaar kennismaken.

Tussen de gangen door vertellen we je wat je deze week kunt verwachten en geven we tips over de omgeving. Kom je later dan 19.00 uur aan, geen probleem, we zorgen natuurlijk dat er eten voor je is :-)

Dagindeling

08.00 – 08.45 – Chi kong, rek & strek, gratis aangeboden door Hanneke
09.00 – 10.00 – Ontbijt
10.00 – 13.00 – Workshop
13.00 – 14.00 – Lunch
19.00 – 20.00 – Diner

Midden in de week, op woensdag, worden er geen workshops gegeven. Deze dag kun je genieten van het bezoeken van dorpjes, steden en de natuur in de omgeving.

Betaling
Nadat wij hebben aangegeven dat er plek voor je is, vragen we je binnen 10 werkdagen de helft van de factuur te betalen. Via de mail krijg je alle informatie die je nodig hebt en ontvang je ook de betaling- en annuleringsvoorwaarden. Is het bedrag niet binnen 10 werkdagen ontvangen, dan vervalt je aanmelding en komt de plaats vrij.

We vragen je om 4 weken voor je vakantie het resterende bedrag over te maken. Van ons ontvang je 6 weken voor je vakantie een herinneringsmail. Na ontvangst van het bedrag ontvang je automatisch een mail ter bevestiging.

Voor onze Vlaamse gasten
Mensen uit België krijgen een mail met factuur (en betaling- en annuleringsvoorwaarden) en alle gegevens (oa. BIC-code) om de betaling via hun eigen bank over te maken. Na ontvangst van het bedrag bevestigen wij binnen 5 werkdagen je boeking per mail.

Annulering
Bij annulering tot 4 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt 100 % van het betaalde bedrag teruggestort. Bij annulering van 4 weken tot 2 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt de eerste aanbetaling in rekening gebracht. De rest van het aanbetaalde bedrag wordt teruggestort.

Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort. Bij annulering van 2 weken tot aanvang van de vakantieweek wordt het gehele bedrag in rekening gebracht. Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort.

Verzekering
Deelname aan de vakantieweek is geheel op eigen risico. Wij adviseren je dan ook een reisverzekering en een annuleringsverzekering af te sluiten.

Door verzending per e-mail van je reservering verklaar je dat je akkoord gaat met deze voorwaarden. Ouroubouros kan altijd eenzijdig besluiten de vakantieweek te annuleren. Het aanbetaalde bedrag wordt dan 100 % naar je teruggestort.

We reageren binnen 24 uur, vaak zelfs al eerder. Het is vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Geef je keuze op en we laten je weten of er plek voor je is…

Je voor- en achternaam

Je email-adres (hierop ontvang je onze reactie)

Maak je keuze uit de volgende menu's...

Heb je gekozen voor "Ik wil meteen Boeken"? Vul hieronder je adresgegevens in.
Wij hebben dit nodig voor je factuur.

Wil je nog iets vragen of meedelen?

Blijf altijd als eerste op de hoogte van Ouroubouros. We sturen je 1x per maand de Ouroubourosmail en je ontvangt van ons ook het gratis digitale Ouroubouros Inspiratie Magazine. Afmelden kan met 1 klik onderaan elke mail.

Na het klikken op de groene button verschijnt er een nieuwe pagina. Daarin zie je of je mail goed is verstuurd.

Wil je ook leren pottenbakken?

Pottenbakken doe je niet zo maar even. Je hebt niet zomaar een pottenbakkerswiel in huis of een oven om je werk in te bakken. Goed nieuws, dat is er allemaal wel op Ouroubouros.

In samenwerking met een zeer ervaren Franse keramiste uit de omgeving kun je nu ook je eigen keramiek leren maken. We focussen deze week op het doen en niet op het resultaat.

Van beginner tot meer ervaren, iedereen is welkom

Je hebt geen ervaring nodig om aan de workshop mee te doen. Stap voor stap zal Silvie je laten zien hoe je met klei werkt en tot een eigen creatie komt.

Heb je wel ervaring en wil je jezelf deze week verder ontwikkelen? Voor jou is er de mogelijkheid om te leren van de zeer ervaren docent Silvie Rusé. Zij zal er zeker voor zorgen dat je deze week een nieuwe creatieve stap gaat zetten.

Begeleiding in het open atelier

Deze workshopweek is opgezet in de vorm van een open atelier. Dat wil zeggen dat je in het begin van de workshop begeleidt wordt in het ontwikkelen van je idee en in het aanleren van de basistechnieken.

Je wordt door keramiste Silvie Rusé op weg geholpen in de opstartfase, zodat je daarna alle ruimte hebt om zelfstandig door te werken.

Les van een ervaren potenbakker

Silvie Rusé is een zeer ervaren Franse keramiste met meer dan 30 jaar ervaring. Zij heeft zich het vak deels autodidact en via stages en trainingen eigen gemaakt.

Ze heeft ervaring in het geven van workshops in binnen- en buitenland. Silvie is onder andere bekend voor haar bijzonder gepolijste rode aardewerk.

Leer ik in een week pottenbakken?

Het echte ambacht van pottenbakken is natuurlijk niet in een week te leren. Maar in deze week kun je wel de basis onder de knie krijgen.  

Je leert alleen door het ook echt te gaan doen. Onze ervaren docent Silvie zal er voor zorgen dat je veel leert, veel plezier hebt en dat deze week een succes wordt.

Welke technieken komen deze week aan bod?

De simpelste techniek is het vormen van de klei met je handen. Je krijgt er snel resultaat mee en het is een creatief en inspirerend proces.

Het draaien van klei op het pottenbakkerswiel is een stuk lastiger, maar wel zo leuk om te doen. Je moet dit echt een keer gedaan hebben. Dit is een echte uitdaging en een unieke ervaring.

Gekleurde klei maken

De klei krijgt zijn kleur door het toevoegen van pigmenten. Je gaat deze week de klei zelf kleuren.

Zo ontstaat er een rode, zwarte en witte klei waar jij mee gaat werken.

Glazuren van je creatie

Je kunt je werk decoreren met een transparante glazuur. Hierdoor blijven de kleur(en) van de klei mooi zichtbaar.

Wordt mijn klei voorwerp ook gebakken?

Voordat een klei voorwerp gebakken kan worden moet het goed drogen. Dat kan dagen duren. Na het bakken moet het de tijd krijgen om af te koelen.

Je snapt het al, niet al je keramiek zal in deze week gebakken kunnen worden. Het werk dat je in het begin van de week creëert, gaan we wel stoken en kun je dus mee naar huis nemen.

Wist je dat de klei in de oven zo’n 20 procent krimpt?

Dat komt door het vocht dat in de klei zit. Het vocht wordt er door de hitte in de oven uitgedroogd.

Je maakt dus een grotere klei-creatie dan de werkelijke vorm. Vandaar dat keramisten alles opmeten :-)

Wel goed om van te voren te weten, want dan kun je er rekening mee houden.

We reageren binnen 24 uur, vaak zelfs al eerder. Het is vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Geef je keuze op en we laten je weten of er plek voor je is…

Je voor- en achternaam

Je email-adres (hierop ontvang je onze reactie)

Maak je keuze uit de volgende menu's...

Heb je gekozen voor "Ik wil meteen Boeken"? Vul hieronder je adresgegevens in.
Wij hebben dit nodig voor je factuur.

Wil je nog iets vragen of meedelen?

Blijf altijd als eerste op de hoogte van Ouroubouros. We sturen je 1x per maand de Ouroubourosmail en je ontvangt van ons ook het gratis digitale Ouroubouros Inspiratie Magazine. Afmelden kan met 1 klik onderaan elke mail.

Na het klikken op de groene button verschijnt er een nieuwe pagina. Daarin zie je of je mail goed is verstuurd.