Yogaworkshop in Frankrijk – Van beginner tot meer ervaren

Yogaweek in de zomer in Frankrijk

Geniet van deze inspirerende yogaweek…

Data
18 juli – 25 juli 2020
25 juli – 1 aug. 2020

Prijs
Vanaf E 645,- is er een plek voor jou…

Inclusief
– Yogaworkshop
– 7 overnachtingen
– 3 maaltijden per dag

Weg van de drukte en stress

Wie yoga heeft beoefend weet wat voor een ontspanning het kan geven, zowel in je lichaam als in je hoofd. Ouroubouros wil je graag kennis laten maken met deze vorm van ontspanning en verdieping.

Door aandacht te geven aan de yogaposes, je te focussen op je ademhaling en de groepsenergie, zal je merken dat yoga je veel oplevert.

Hoe groot is de groep?

De groote van de groep is minimaal 6 tot maximaal 12 deelnemers. Deelnemers komen uit verschillende richtingen en leeftijden.

Met allemaal met hetzelfde verlangen om yoga uit te oefenen, te ontspannen en plezier te hebben.

18 juli - 25 juli - Docent Yuna Backx
Hatha, Yin en Flow Yoga - Nog 3 plekken

25 juli - 1 augustus - Docent Charlot Spoorenberg
Hatha yoga met invloeden uit de Vinyasa- en Kundalini yoga - Nog 3 plekken
---
Inhoud van de workshop
Er wordt in de workshop afgewisseld tussen fysieke oefeningen, meditatie en wandelingen.

Indeling yogales
Er wordt in de workshop afgewisseld tussen fysieke oefeningen, meditatie en wandelingen. Je start elke ochtend om 10.00 uur in de studio.

Eerst een uur yoga, dan een kleine koffie/theepauze en dan gaat de les door tot 12.45 uur. Om 13.00 uur start de lunch. Veel cursisten geven aan dat zij zich verbazen dat de ochtend zo snel voorbij gaat. Grappig wat ontspanning met je gevoel van tijd doet.

In de lessen wordt aandacht besteed aan:
- Ademhalingsoefeningen (Pranayama): geven nieuwe energie en maken het denken helder en kalm
- Lichaamsoefeningen (Asana’s): maken de spieren soepel, versterken de organen en verbeteren je bloedsomloop
- Meditatie: hiermee leer je te ontspannen en het vergroot je concentratie
- Mindfullness: leer leven in het ‘nu’ en geniet van kleine dingen

Extra - Yogaswings
In deze yogaweek wordt er ook met de yogaswings gewerkt. Het is een vorm van yoga die je nu eens niet op de mat uitvoert, maar in de lucht :-) Bekijk de video over aerial yoga.

Wat gaat het je opleveren?
- Bewustwording van je lichaam en geest
- Ontwikkeling van je ademhaling, ontspanning, mobiliteit, kracht en coördinatie
- Verhelpen van eventuele klachten en ontwikkeling van aandacht
- Concentratie en meer energie
Data
18 juli - 25 juli - Docent Yuna Backx
Hatha, Yin en Flow Yoga - Nog 3 plekken

25 juli - 1 augustus - Docent Charlot Spoorenberg
Hatha yoga met invloeden uit de Vinyasa- en Kundalini yoga - Nog 3 plekken

Prijs
Deze vakantie is vanaf E 645,- tot E 995,- te boeken
Inclusief:
– Yogaworkshop
– 7 overnachtingen
– 3 maaltijden per dag

OvernachtenPrijzen 2020
Eigen tent of camper645,- p.p.
Ouroubouros tent (basistent met lattenbodem en matras)695,- p.p.
Ouroubouros tent extra (Ruime hoge 2-persoonstent met echt bed en matras, stoel, kledingrek en wollen deken)795,- p.p.
3-persoonskamer745,- p.p.
2-persoonskamer 845,- p.p.
1-persoonskamer945,- p.p.
Yuna Backx (18 - 25 juli )

Yuna volgde onder meer de opleiding Yoga Teacher Training in Nicaragua onder leiding van Meghan Currie. Vanuit haar eigen organisatie YunaYoga maakt ze yoga graag toegankelijk voor iedereen (zij is ook docent Kinderyoga).

Zij neemt het lichaam en de beweging als uitgangspunt. Met invloeden van diverse yogastijlen zorgt ze voor meer rust in je hoofd en het lekker-in-je-vel-gevoel!

“In de huidige maatschappij leven we veel vanuit het hoofd. In mijn yogalessen breng ik mensen weer dichter bij hun gevoel. En laat ze zonder oordelen observeren en luisteren naar hun lichaam.

Adem, acceptatie, balans, actie, ontspanning en vooral veel plezier is wat ik graag in mensen naar boven haal, ook tijdens deze yogavakantie. Yoga kan altijd en overal en is natuurlijk extra fijn op deze magische plek in Frankrijk.”

Charlot Spoorenberg (25 juli - 1 augustus)

Charlot woonde anderhalf jaar in een ashram in India en volgde in dat land ook haar yogaopleiding. Na terugkomst volgde ze de Kinderyoga opleiding bij Patty Jongemaets. Charlot geeft Hatha yoga met invloeden uit de Vinyasa-, en Kundalini yoga.

Door haar lessen en door te schrijven voor o.a. BewustZijn Online, wil ze mensen kennis laten maken met niet alleen de yogahoudingen, maar met de hele yoga. Want yoga is een manier van leven.

"In deze yogaworkshop is de ademhaling de basis. Mijn Indiase leraar zegt altijd: "life is one breath". Dus leef voluit in elke ademhaling. We bewegen deze week vanuit de adem, we 'flowen' en we gaan ontspannen. Ik geniet enorm van het samenzijn met anderen in een yoga les. We gaan samen de verdieping in en we vergeten natuurlijk niet om te lachen!"

Bekijk hier een kort interview met Charlot...
Gemakkelijke kleding
Voor deze week heb je geen speciale kleding nodig. Neem gewoon kleding mee die makkelijk zit.

Yogaspullen zijn aanwezig
Ook hoef je geen yogaspullen mee te nemen, die hebben wij voor je. Zoals een yogamat, een meditatiekussen, blokken en elastieke banden.
Zen
Super veel dank voor deze heerlijke week. Ik voel me erg verwend, met heerlijk eten en geweldige mensen om mij heen. Ik kwam voor ZEN en dankzij jullie heb ik die gevonden ;-)
Lieve groet, Ynske

Heerlijke yoga
Lieve Ouroubouros-mensen, Vanaf ’t mail contact was ’t weer goed bij jullie te zijn. Weer lieve mensen ontmoet en mezelf overwonnen. Dank voor de heerlijke yoga! Ik vind jullie een super-team en hoop dat jullie nog lang zo doorgaan, zodat ik, wie weet nog ooit, jullie weerzie.
groet, Miran
Gratis - Rek & Stretch in de ochtend
Elke ochtend voor het ontbijt kun je gratis meedoen met de wakkermaak-oefeningen. Het zijn simpele zachte oefeningen om langzaam wakker te worden en fris de dag te starten.

Boek een massage
Tijdens deze week kun je jezelf verwennen met een ontspanningsmassage. Kies uit een oliemassage of een shiatsu-massage.

Op welk niveau wordt er lesgegeven?

Onze docenten zijn zeer ervaren in het begeleiden van deelnemers met verschillende niveaus. De oefeningen zijn voor zowel beginners als voor meer ervaren beoefenaars geschikt.

Ook als meer ervaren beoefenaar kun je deze week alle aandacht aan jezelf geven. Uiteindelijk gaat het niet om de moeilijkheidsgraad van de oefeningen, maar om de intensiteit en aandacht die je aan elk moment geeft.

Welke type yoga wordt er gegeven?

Op Ouroubouros bieden we drie vormen aan, Hatha Yoga, Yin Yoga en Flow Yoga.

Bij Hatha yoga ligt de nadruk op het leren beheersen van de adem en het lichaam.

Bij Yin yoga nemen we meer tijd voor de poses.

Bij Flow yoga stoppen we niet tussen de poses maar vloeien van de ene naar de andere pose.

Bekijk een van de 4 korte video’s…

Ik ben geen zweverig type, is dit voor mij wel geschikt?

Jazeker, ook als je niets of weinig met spiritualiteit hebt zul je onze yogaworkshops kunnen waarderen.

Neem deze week gewoon de tijd voor jezelf. Om te ontspannen en te genieten. Dat is heel erg aards, vind je ook niet?

Je kunt zonder ervaring meedoen

De lessen zijn zo ingericht dat iedereen op zijn of haar eigen niveau mee kan doen. Je hoeft niet op je hoofd te kunnen staan (maar dat mag natuurlijk wel).

Bij de yogaworkshop gaat het om ontspanning en plezier. Aan het eind van de week heb je veel geleerd en tegelijkertijd ben je volledig ontspannen.

Kies voor deze yogavakantie…

*als je een week lang alle aandacht voor jezelf wilt
*en ontspan aan en in het zwembad, middenin de natuur en met veel lachen!
*geniet van de heerlijke vegetarische maaltijden
*laad je tegelijkertijd op met nieuwe energie…

Praktisch

Dagindeling
08.00 – 08.45 – Chi kong, rek & strek, gratis aangeboden door Hanneke
09.00 – 10.00 – Ontbijt
10.00 – 13.00 – Ochtendprogramma
13.00 – 14.00 – Lunch
14.00 - 17.00 – Middagprogramma (alleen in de zomer)
19.00 – 20.00 – Diner

Midden in de week, op woensdag, worden er geen workshops gegeven. Deze dag kun je genieten van het bezoeken van dorpjes, steden en de natuur in de omgeving.
Trein
De TGV rijdt van Amsterdam naar Angoulême in 7 a 8 uur. Vanaf Angoulême gaat er een trein naar Montmoreau. Deze rit duurt ongeveer 30 minuten. Het station ligt enkele kilometers van onze locatie. We komen je ophalen op afgesproken tijden van het station Montmoreau, a € 5,- p.p. per rit. Praktische zaken -Google Maps - kaart van Charente Frankrijk Voor alle details verwijzen we je naar de treinreiswinkel. (Er zijn verschillende verbindingen mogelijk, met een of meer overstapmomenten, dus laat je goed adviseren.) Zij geven persoonlijk advies en voor een klein bedrag regelen ze alles (treinticket, metrokaartjes en evt. hotelovernachting) voor je.

Auto
De afstand van Amsterdam naar onze locatie (Les Gouillères, 16190 Juignac) is bijna 1000 km. Als je gebruik maakt van de tolwegen en als je vroeg in de ochtend vertrekt (i.v.m. de spits rondom Parijs) kun je deze afstand in circa 10 uur rijden. Routebeschrijving: Amsterdam – Utrecht – Breda – Antwerpen – Lille – Parijs – Orleans – Poitiers – Angoulême – Juignac We hebben een praktische routebeschrijving gemaakt, met een route langs het westen en oosten van Parijs, die je kunt downloaden en printen.

Samen reizen met de auto
Zoek je iemand om samen met de auto te reizen? Of kom je met de auto en neem je graag andere gasten mee? Geef het dan door bij je reservering. Wij doen ons best om te bemiddelen. Uit ervaring weten we dat het bijna altijd wel lukt. Het scheelt in de kosten, is milieuvriendelijker en vaak ook nog gezelliger.

Autohuur vanuit Nederland
Wil je flexibel zijn in je vakantie? Dan is het een goed idee om een auto te huren in Nederland. Alleen of samen met andere gasten. Door de kosten te delen betaal je nog geen 150,- per persoon voor een retourreis (op basis van 4 personen per auto). Wij helpen je met het in contact brengen met andere gasten die dit ook willen. Geef het op bij je reservering. Voor autoverhuur in Nederland kun je bijvoorbeeld terecht bij Hertz.

Vliegtuig
Je kunt vliegen naar Bordeaux of Bergerac en van daaruit de trein nemen naar Montmoreau. De volgende vliegtuigmaatschappijen bieden goedkope tickets aan. Ryanair.com, Easyjet.com, Transavia, KLM/Air France
Aankomstdag
Op de aankomstdag ben je vanaf 17.00 uur welkom. Onze gasten druppelen binnen tot een uur of 19.00. Tot die tijd kun je rustig acclimatiseren (er staat koffie, thee en wijn klaar) en je slaapplek inrichten.

Diner
Om 19.00 uur nodigen we je uit om aan te schuiven aan het 3-gangen diner, waar we onder het genot van heerlijk eten met elkaar kennismaken.

Tussen de gangen door vertellen we je wat je deze week kunt verwachten en geven we tips over de omgeving. Kom je later dan 19.00 uur aan, geen probleem, we zorgen natuurlijk dat er eten voor je is :-)
Betaling
Nadat wij hebben aangegeven dat er plek voor je is, vragen we je binnen 10 werkdagen de helft van de factuur te betalen. Via de mail krijg je alle informatie die je nodig hebt en ontvang je ook de betaling- en annuleringsvoorwaarden. Is het bedrag niet binnen 10 werkdagen ontvangen, dan vervalt je aanmelding en komt de plaats vrij.

We vragen je om 4 weken voor je vakantie het resterende bedrag over te maken. Van ons ontvang je 6 weken voor je vakantie een herinneringsmail. Na ontvangst van het bedrag ontvang je automatisch een mail ter bevestiging.

Annulering
Bij annulering tot 4 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt 100 % van het betaalde bedrag teruggestort. Bij annulering van 4 weken tot 2 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt de eerste aanbetaling in rekening gebracht. De rest van het aanbetaalde bedrag wordt teruggestort.

Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort. Bij annulering van 2 weken tot aanvang van de vakantieweek wordt het gehele bedrag in rekening gebracht. Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort.

Verzekering
Deelname aan de vakantieweek is geheel op eigen risico. Wij adviseren je dan ook een reisverzekering en een annuleringsverzekering af te sluiten.

Door verzending per e-mail van je reservering verklaar je dat je akkoord gaat met deze voorwaarden. Ouroubouros kan altijd eenzijdig besluiten de vakantieweek te annuleren. Het aanbetaalde bedrag wordt dan 100 % naar je teruggestort.
Niet goed - Geld terug Garantie

Ben je niet tevreden met je vakantie? Dat kan natuurlijk. Zonder uitleg of opgaaf van reden retourneren we het betaalde bedrag aan je terug.

De enige voorwaarde die we aan je vragen is dat je het ons laat weten tijdens je vakantie.