Deze yoga workshop is voor iedereen. Kom ontspannen op onze mooie plek in Frankrijk

Yogaweek in de zomer in Frankrijk
De yogales volg je binnen in de yogazaal en buiten in de natuur

“Deze yogaweek was een cadeau aan mijzelf. Tijd en ruimte om echt even stil te staan. Heerlijk!”

Klik hieronder voor meer informatie over data, prijs, invulling en docent. Kijk je via tablet of mobiel? Klik dan op het icoon met de 3 liggende streepjes.

Data
De data voor zomer 2020 worden in oktober 2019 bekend gemaakt.

Schrijf je nu in voor onze mailings en we brengen je als eerste op de hoogte van de nieuwe data.

Klik hier om je aan te melden voor de Ouroubouros-mail >>>

Prijs
Deze vakantie is vanaf E 645,- te boeken

– Inclusief 7 overnachtingen
– 3 maaltijden per dag
– 1 workshop per week

Klik hier voor alle prijzen en mogelijkheden...

Critical Alignment Yoga 
20 - 27 juli, Docent Sandra Lensink

Inhoud van de workshop
In deze yogaweek ga je de voordelen van Critical Alignment Yoga ervaren. Wat is Critical Alignment Yoga? Door 'verkeerde' houdingen en –bewegingen, maar ook door negatieve gedachtenpatronen, bouw je chronische stress op. Herkenbaar, niet?

Deze week ga je die op een speelse en zachte manier leren doorbreken. Door je lichaam de juiste ‘alignment’ (ofwel balans) terug te geven, krijg je vanuit ontspanning meer energie, ruimte, lenigheid en kracht. Lees verder over deze intrigerende yogastijl...

Let op: In deze week wordt er niet gewerkt met de yoga-swings (aerial yoga). Deze kun je wel ervaren in de yogaweek van 27 juli - 3 augustus.

Indeling yogales
Er wordt in de workshop afgewisseld tussen fysieke oefeningen, meditatie en wandelingen. Je start elke ochtend om 10.00 uur in de studio. Eerst een uur yoga, dan een kleine koffie/theepauze en dan gaat de les door tot 12.45 uur. Om 13.00 uur start de lunch.

Veel cursisten geven aan dat zij zich verbazen dat de ochtend zo snel voorbij gaat. Grappig wat ontspanning met je gevoel van tijd doet.

In de lessen wordt aandacht besteed aan:
- Ademhalingsoefeningen (Pranayama): geven nieuwe energie en maken het denken helder en kalm 
- Lichaamsoefeningen (Asana’s): maken de spieren soepel, versterken de organen en verbeteren je bloedsomloop
- Meditatie: hiermee leer je te ontspannen en het vergroot je concentratie 
- Mindfullness: leer leven in het ‘nu’ en geniet van kleine dingen 

Wat gaat het je opleveren?

 • Bewustwording van je lichaam en geest
 • Ontwikkeling van je ademhaling, ontspanning, mobiliteit, kracht en coördinatie
 • Verhelpen van eventuele klachten en ontwikkeling van aandacht
 • Concentratie en meer energie

Hatha & Yin Yoga
27 juli - 3 augustus, Docent Charlot Spoorenberg

Inhoud van de workshop
Charlot geeft Hatha yoga met invloeden uit de Vinyasa-, en Kundalini yoga. Er wordt in de workshop afgewisseld tussen fysieke oefeningen, meditatie en wandelingen. 

In deze yogaweek wordt er ook met de yogaswings (aerial yoga) gewerkt. Wil je weten hoe dit werkt? Bekijk dan deze video...

Indeling yogales
Je start elke ochtend om 10.00 uur in de studio. Eerst een uur yoga, dan een kleine koffie/theepauze en dan gaat de les door tot 12.45 uur. Om 13.00 uur start de lunch. Veel cursisten geven aan dat zij zich verbazen dat de ochtend zo snel voorbij gaat. Grappig wat ontspanning met je gevoel van tijd doet.

In de lessen wordt aandacht besteed aan: 
- Ademhalingsoefeningen (Pranayama): geven nieuwe energie en maken het denken helder en kalm 
- Lichaamsoefeningen (Asana’s): maken de spieren soepel, versterken de organen en verbeteren je bloedsomloop
- Meditatie: hiermee leer je te ontspannen en het vergroot je concentratie
- Mindfullness: leer leven in het ‘nu’ en geniet van kleine dingen

Wat levert meedoen jou op?

 • Ontspanning in je lichaam, je voelt je lekkerder in je vel zitten!
 • Je hoofd wordt leeg en er zijn minder zorgen
 • Je gaat je speels voelen door de energie die vrij komt
 • Meer focus op wat belangrijk is in je leven

Gemakkelijke kleding
Voor deze week heb je geen speciale kleding nodig. Neem gewoon kleding mee die makkelijk zit.

Yogaspullen zijn aanwezig
Ook hoef je geen yogaspullen mee te nemen, die hebben wij voor je. Zoals een yogamat, een meditatiekussen, blokken en elastieke banden.

Sandra Lensink (20 - 27 juli )

Sandra heeft meerdere yoga &  bewustzijns-opleidingen gevolgd waaronder de 4 jarige opleiding Critical Alignment Yoga en Therapie bij Gert van Leeuwen in Amsterdam.

Vanuit ontspanning van lichaam en geest wil ze jou laten ervaren hoe vrij bewegen vanuit contact met jezelf voelt. De kracht van de yoga tijdens deze vakantieweek ligt in eenvoudige oefeningen die je uitvoert met alle aandacht voor je adem en een zachte glimlach naar jezelf. Je ervaart letterlijk verademing, rust, stilte in je hoofd, ruimte in je hart en je landt stevig met je voeten op de grond.

“Ons lichaam heeft ons veel te vertellen over hoe we in het leven staan en waar onze natuurlijke, moeiteloze kracht ligt. Helaas luisteren we vaak niet of slecht(er) waardoor we spanning en stress opbouwen. Door weer te leren luisteren ervaar je meer flow in je leven. Het is mijn missie deze weg met veel humor, plezier en enthousiasme met je te delen op deze magische plek in Frankrijk.”

Leer Sandra beter kennen en lees waarom zij aan yoga is begonnen...

Charlot Spoorenberg (27 juli - 3 augustus)

Charlot woonde anderhalf jaar in een ashram in India en volgde in dat land ook haar yogaopleiding. Na terugkomst volgde ze de Kinderyoga opleiding bij Patty Jongemaets. Charlot geeft Hatha yoga met invloeden uit de Vinyasa-, en Kundalini yoga.

Door haar lessen en door te schrijven voor o.a. BewustZijn Online, wil ze mensen kennis laten maken met niet alleen de yogahoudingen, maar met de hele yoga. Want yoga is een manier van leven.

"In deze yogaworkshop is de ademhaling de basis. Mijn Indiase leraar zegt altijd: "life is one breath". Dus leef voluit in elke ademhaling. We bewegen deze week vanuit de adem, we 'flowen' en we gaan ontspannen. Ik geniet enorm van het samenzijn met anderen in een yoga les. We gaan samen de verdieping in en we vergeten natuurlijk niet om te lachen!"

Bekijk hier een kort interview met Charlot...

Critical Alignment Yoga

De uitdaging voor mij was in het proberen te ontspannen in de inspanning. En dat voert Sandra tot het uiterste door. Op een hele rustige langzame manier die mij ontzettend beviel en die heel erg bij mij past.

Ze laat je dingen voelen in je lijf en laat je daar op een hele langzame veilige manier naar toe gaan. Waardoor je enorm los laat. Echt geweldig!

Saskia

Ik heb Sandra als heel positief ervaren. Zij is iemand die heel veel aandacht heeft. En die ook goed aanvoelt van wat wel en niet kan. Die er ook op let dat je niet te ver gaat, dat je niet overbelast wordt.

Ze zorgt er voor veel variatie in de oefeningen en het wordt ook in stappen opgebouwd. Alles gaat heel geleidelijk waardoor het lichaam ook de tijd krijgt om zich aan te passen.

Marc (België)

Hatha en Yin Yoga

Zen Super veel dank voor deze heerlijke week. Ik voel me erg verwend, met heerlijk eten en geweldige mensen om mij heen. Ik kwam voor ZEN en dankzij jullie heb ik die gevonden ;-)

Lieve groet, Ynske

Heerlijke yoga Lieve Ouroubouros-mensen, Vanaf ’t mail contact was ’t weer goed bij jullie te zijn. Weer lieve mensen ontmoet en mezelf overwonnen. Dank voor de heerlijke yoga! Ik vind jullie een super-team en hoop dat jullie nog lang zo doorgaan, zodat ik, wie weet nog ooit, jullie weerzie.

Lieve groet, Miran

 

 

button-oranje-balk-check-of-boek-pijl-breed-2

Bekijk onze korte video’s over Critical Alignment Yoga…

Onze yogadocenten en onze gasten vertellen graag over hun ervaringen. En tegelijkertijd proef je de sfeer van de yogaweek. Klik op de 3 streepjes in de hoek om te switchen tussen de video’s.

Bekijk onze korte video’s over Hatha en Yin Yoga…

Weg van de drukte en stress

Wie yoga heeft beoefend weet wat voor een ontspanning het kan geven, zowel in je lichaam als in je hoofd. Ouroubouros wil je graag kennis laten maken met deze vorm van ontspanning en verdieping.

Door aandacht te geven aan de yogaposes, je te focussen op je ademhaling en de groepsenergie, zal je merken dat yoga je veel oplevert.

Hoe groot is de groep?

We werken met minimaal 6 tot maximaal 12 deelnemers in een groep. Deelnemers komen uit verschillende richtingen en leeftijden. Met allemaal met hetzelfde verlangen om yoga uit te oefenen, te ontspannen en plezier te hebben.

Op welk niveau wordt er lesgegeven?

Onze docenten zijn zeer ervaren in het begeleiden van deelnemers met verschillende niveaus. De oefeningen zijn voor zowel beginners als voor meer ervaren beoefenaars geschikt.

Ook als meer ervaren beoefenaar kun je deze week alle aandacht aan jezelf geven. Uiteindelijk gaat het niet om de moeilijkheidsgraad van de oefeningen, maar om de intensiteit en aandacht die je aan elk moment geeft.

Welke type yoga wordt er gegeven?

Op Ouroubouros bieden we twee vormen aan. De oudste vorm, Hatha yoga, en een meer eigentijdse vorm, Critical Alignment Yoga.

Bij Hatha Yoga ligt de nadruk op het leren beheersen van de adem en het lichaam. Ook maak je kennis met Yin yoga ( we nemen meer tijd voor de poses) en Flow yoga ( we stoppen niet tussen de poses maar vloeien van de ene naar de andere pose).

Critical Alignment Yoga gaat uit van de juiste ‘alignment’ (ofwel balans) van het lichaam. Door ‘verkeerde’ voorkeurshoudingen en –bewegingen, ontstaan door de opbouw van onder andere chronische stress, raak je uit balans. Goede alignment staat voor een lichaam dat vrij van spanningen beweegt.

Ik ben geen zweverig type, is deze yogaworkshop geschikt voor mij?

Jazeker, ook als je niets of weinig met spiritualiteit hebt zul je onze yogaworkshops kunnen waarderen. Neem deze week gewoon de tijd voor jezelf. Om te ontspannen en te genieten. Dat is heel erg aards, vind je ook niet?

Je kunt zonder ervaring meedoen

Ja hoor, het is niet nodig om ervaring te hebben met yoga. De lessen zijn zo ingericht dat iedereen op zijn of haar eigen niveau mee kan doen. Je hoeft niet op je hoofd te kunnen staan (maar dat mag natuurlijk wel).

Bij de yogaworkshop gaat het om ontspanning en plezier. Aan het eind van de week heb je veel geleerd en tegelijkertijd ben je volledig ontspannen.

Yogaworkshop buiten in de natuur in Frankrijk
Voel de nieuwe energie en ga weer opgeladen naar huis

Kies voor deze yogavakantie…

 • als je een week lang alle aandacht voor jezelf wilt
 • en ontspan aan en in het zwembad, middenin de natuur en met veel lachen!
 • geniet van de heerlijke vegetarische maaltijden
 • laad je tegelijkertijd op met nieuwe energie…
button-oranje-balk-check-of-boek-pijl-breed-2

Klik hieronder voor meer praktische informatie. Kijk je via tablet of mobiel? Klik dan op het icoon met de 3 liggende streepjes.

De prijzen zijn inclusief alle overnachtingen per week, 3 maaltijden per dag en 1 workshop per week. Koffie, thee en water zijn de hele dag gratis verkrijgbaar. Andere dranken, zoals sap, wijn of bier, zijn te koop tegen een geringe vergoeding.

OvernachtenPrijzen 20192e workshop per week
Eigen tent645,-* p.p. E 100,-* p.p. extra
Ouroubouros tent (basistent met lattenbodem en matras)695,-* p.p. E 100,-* p.p. extra
Ouroubouros tent extra*** (Luxe tent met echt bed en matras)765,-* p.p. E 100,-* p.p. extra
3-persoonskamer745,-* p.p. E 100,-* p.p. extra
2-persoonskamer 845,-* p.p. E 100,-* p.p. extra
1-persoonskamer945,-* p.p. E 100,-* p.p. extra
*Voor de zangworkshop geldt een verhoging van E 25,- p.p.

Beddengoed en handdoeken
Eigen tent- zelf matras, beddengoed en handdoeken meenemen.
Ouroubourostent/basis – ruime 2-persoonstent met lattenbodem en matras. Zelf beddengoed en handdoeken meenemen.
Ouroubourostent/extra- ruime 2-persoonstent, hoog genoeg om in te staan, met bed en matras. Beddengoed en handdoeken aanwezig.

Extra workshop in dezelfde week
Het is mogelijk om een extra workshop in dezelfde week te volgen. Je kunt dit aangeven bij je check of boeking. Je betaalt hier maar E 100,- (of E 125,- voor de zangworkshop) extra voor.

Partner wil mee, maar geen workshop!
Het is mogelijk om samen met je partner te komen. Ook wanneer hij/zij geen behoefte heeft aan een workshop. Je partner betaalt E 100,- minder dan de genoemde prijs. Tijdens de vakantie is het altijd mogelijk om te kijken of er wel behoefte is.

Materiaalkosten voor de creatieve workshops
Beeldhouwen – De stenen kosten tussen de E 25,- en E 60,- per stuk. Gebruik van beeldhouwgereedschap kost E 5,- per week.

Tekenen – Voor tekenen ben je ongeveer E 10,- tot E 15,- aan materiaalkosten kwijt. Papier (verschillende maten) van 0,10 tot 1,50 per vel. Schetspapier is gratis. Voor het gebruik van gereedschap en alle materialen betaal je E 5,- per week.

Schilderen – Voor schilderen ben je ongeveer E 10,- tot E 30,- aan materiaalkosten kwijt. Papier kost 0,10 tot 1,50 per vel (verschillende maten). Schildersdoeken zijn vanaf E 5,- tot E 20,- te koop. Schetspapier is gratis. Voor het gebruik van gereedschap en materiaal betaal je E 5,- per week.

Het is prima om je eigen materiaal en gereedschappen meenemen.

Trein De TGV rijdt van Amsterdam naar Angoulême in 7 a 8 uur. Vanaf Angoulême gaat er een trein naar Montmoreau. Deze rit duurt ongeveer 30 minuten. Het station ligt enkele kilometers van onze locatie. We komen je ophalen op afgesproken tijden van het station Montmoreau, a € 5,- p.p. per rit. Praktische zaken -Google Maps - kaart van Charente Frankrijk Voor alle details verwijzen we je naar de treinreiswinkel. (Er zijn verschillende verbindingen mogelijk, met een of meer overstapmomenten, dus laat je goed adviseren.) Zij geven persoonlijk advies en voor een klein bedrag regelen ze alles (treinticket, metrokaartjes en evt. hotelovernachting) voor je.

Auto
De afstand van Amsterdam naar onze locatie (Les Gouillères, 16190 Juignac) is bijna 1000 km. Als je gebruik maakt van de tolwegen en als je vroeg in de ochtend vertrekt (i.v.m. de spits rondom Parijs) kun je deze afstand in circa 10 uur rijden. Routebeschrijving: Amsterdam – Utrecht – Breda – Antwerpen – Lille – Parijs – Orleans – Poitiers – Angoulême – Juignac We hebben een praktische routebeschrijving gemaakt, met een route langs het westen en oosten van Parijs, die je kunt downloaden en printen.

Samen reizen met de auto
Zoek je iemand om samen met de auto te reizen? Of kom je met de auto en neem je graag andere gasten mee? Geef het dan door bij je reservering. Wij doen ons best om te bemiddelen. Uit ervaring weten we dat het bijna altijd wel lukt. Het scheelt in de kosten, is milieuvriendelijker en vaak ook nog gezelliger.

Autohuur vanuit Nederland
Wil je flexibel zijn in je vakantie? Dan is het een goed idee om een auto te huren in Nederland. Alleen of samen met andere gasten. Door de kosten te delen betaal je nog geen 150,- per persoon voor een retourreis (op basis van 4 personen per auto). Wij helpen je met het in contact brengen met andere gasten die dit ook willen. Geef het op bij je reservering. Voor autoverhuur in Nederland kun je bijvoorbeeld terecht bij Hertz.

Vliegtuig
Je kunt vliegen naar Bordeaux of Bergerac en van daaruit de trein nemen naar Montmoreau. De volgende vliegtuigmaatschappijen bieden goedkope tickets aan. Ryanair.com, Easyjet.com, Transavia, KLM/Air France

Aankomstdag
Op de aankomstdag ben je vanaf 17.00 uur welkom. Onze gasten druppelen binnen tot een uur of 19.00. Tot die tijd kun je rustig acclimatiseren (er staat koffie, thee en wijn klaar) en je slaapplek inrichten.

Diner
Om 19.00 uur nodigen we je uit om aan te schuiven aan het 3-gangen diner, waar we onder het genot van heerlijk eten met elkaar kennismaken. Tussen de gangen door vertellen we je wat je deze week kunt verwachten en geven we tips over de omgeving. Kom je later dan 19.00 uur aan, geen probleem, we zorgen natuurlijk dat er eten voor je is :-)

Dagindeling

08.00 – 08.45 – Chi kong, rek & strek, gratis aangeboden door Hanneke
09.00 – 10.00 – Ontbijt
10.00 – 13.00 – Ochtendprogramma
13.00 – 14.00 – Lunch
14.00 – 17.00 – Middagprogramma
19.00 – 20.00 – Diner

Midden in de week, op woensdag, worden er geen workshops gegeven. Deze dag kun je genieten van het bezoeken van dorpjes, steden en de natuur in de omgeving.

Betaling
Nadat wij hebben aangegeven dat er plek voor je is, vragen we je binnen 10 werkdagen de helft van de factuur te betalen. Via de mail krijg je alle informatie die je nodig hebt en ontvang je ook de betaling- en annuleringsvoorwaarden.

Is het bedrag niet binnen 10 werkdagen ontvangen, dan vervalt je aanmelding en komt de plaats vrij.

We vragen je om 4 weken voor je vakantie het resterende bedrag over te maken. Van ons ontvang je 6 weken voor je vakantie een herinneringsmail.

Na ontvangst van het bedrag ontvang je automatisch een mail ter bevestiging.

Voor onze Vlaamse gasten
Mensen uit België krijgen een mail met factuur (en betaling- en annuleringsvoorwaarden) en alle gegevens (oa. BIC-code) om de betaling via hun eigen bank over te maken.

Na ontvangst van het bedrag bevestigen wij binnen 5 werkdagen je boeking per mail.

Annulering
Bij annulering tot 4 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt 100 % van het betaalde bedrag teruggestort.

Bij annulering van 4 weken tot 2 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt de eerste aanbetaling in rekening gebracht. De rest van het aanbetaalde bedrag wordt teruggestort. Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort.

Bij annulering van 2 weken tot aanvang van de vakantieweek wordt het gehele bedrag in rekening gebracht. Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort.

Verzekering
Deelname aan de vakantieweek is geheel op eigen risico. Wij adviseren je dan ook een reisverzekering en een annuleringsverzekering af te sluiten. Door verzending per e-mail van je reservering verklaar je dat je akkoord gaat met deze voorwaarden.

Ouroubouros kan altijd eenzijdig besluiten de vakantieweek te annuleren. Het aanbetaalde bedrag wordt dan 100 % naar je teruggestort.

Lees ook onze blogs…

Aerial Yoga – Yoga oefenen in de lucht
Laat je energie weer stromen
Het verschil tussen Yin en Yang yoga

Hosting en onderhoud door: CAP5 B.V.