Zangvakantie in Frankrijk

deelnemers aan de zangvakantie oefenen met een zangdocent  tijdens de zangles

Zangvakantie ‘ Vrij zingen en swingen’

Kom genieten van een heerlijke zangvakantie. Samen met 9 andere enthousiaste zangers ga je het Ouroubouros-koor vormen. Je kunt kiezen uit twee verschillende zangweken.

Van zangdocent Mariecke Lepeltak leer je spelenderwijs veel nieuwe inspirerende poppy songs. Deze week ga je vooral vrij zingen en improviseren.

Koordirigent Ien van Duijnhoven focust vooral op meerstemmig samenzingen. Van swingend tot verstild. Van comfortabel tot uitdagend.

Harmonie en timing, daar oefenen we regelmatig op zodat het waanzinnig gaat klinken. Maar vooral ga je deze week genieten van het vrij zingen en swingen.

Aanpassing wegens Corona

De zangstudio is ruim, 6 x 12 meter, hoog en open aan de lange zijde. Er is dus voldoende natuurlijke ventilatie en je kunt genoeg afstand houden. We zorgen dat de zang-oefeningen passen bij de maatregelen van social distancing. Hierdoor loop je geen risico.

Zingen is magische momenten creëren

Want wanneer stemmen in harmonie en timing samenkomen ontstaat er magie. Dan wordt je door elkaar opgetild en er ontstaat ontroering en plezier. Dat soort momenten zul je in deze zangvakantie zeker gaan meemaken. Want we gaan voor magische momenten!


Datum 2021
31 juli – 7 augustus (VOL)
7 tot 14 augustus (VOL)
Meld je aan voor de wachtlijst…

Prijs
Vanaf E 675,- is er plek voor jou. Bekijk prijzentabel…

Inclusief
– Zangworkshop
– 7 overnachtingen
– 3 maaltijden per dag

Aanpassing wegens Corona
De zangstudio is ruim, 6 x 12 meter, hoog en open aan de lange zijde. Er is dus voldoende natuurlijke ventilatie en je kunt genoeg afstand houden. We zorgen dat de zang-oefeningen passen bij de maatregelen van social distancing. Hierdoor loop je geen risico.

Wat ga je doen?
31 juli - 7 augustus, Zangdocent Mariecke Lepeltak
Het accent van deze zangworkshop ligt op vrij zingen, vrij improviseren en op zoek gaan naar je eigen klank en stem. De songs van deze week komen o.a. uit de pop, soul en blues. De keuze van songs staat niet vast, maar je gaat genieten van veel classics. Er is zoveel moois om uit te kiezen.

7 tot 14 augustus, Zangdocent Ien van Duijnhoven
Tijdens deze zangworkshop ligt de focus op samen zingen, meerstemmig zingen en elkaar optillen in harmonie. Je eigen stem laten klinken en verbinden met het geheel. Met aandacht voor lichaam en stem, om je klank nog vrijer de ruimte te gunnen. Je gaat verbaasd staan van het effect.

Zingen in duo's, trio's en koor
Tijdens deze zangworkshop zing je samen met andere deelnemers in allerlei verschillende combinaties. In duo’s, trio’s en kwartetten en natuurlijk met de hele groep.

Extra - Masterclass
[Lees meer]
Data
31 juli - 7 augustus, Zangdocent Mariecke (VOL)
Geef je op voor de wachtlijst....

7 tot 14 augustus, Zangdocent Ien van Duijnhoven (VOL)

Prijs
Deze vakantie is vanaf E 675,- tot E 975,- te boeken.

Inclusief:
– Zangworkshop
– 7 overnachtingen
– 3 maaltijden per dag
– Masterclass (eenmalige kosten van E 25,- worden extra berekend op de prijs)
Zomer 2021 
Eigen tent of camperE 675,- p.p.
Ouroubouros tent (basistent met lattenbodem en matras)E 725,- p.p.
Ouroubouros tent extra (Ruime hoge 2-persoonstent met echt bed en matras, stoel, kledingrek en wollen deken)E 775,- p.p.
3-persoonskamerE 775,- p.p.
2-persoonskamer E 875,- p.p.
1-persoonskamerE 975,- p.p.
Mariecke Lepeltak - Veel kennis, energie en plezier!

Al jaren geeft Mariecke Lepeltak privé-zangles en is zij dirigent van haar eigen koren, waarmee zij voornamelijk pop en soulmuziek zingt. In januari 2009 heeft Mariecke haar eigen zangschool Voice Redemption opgericht.

Conservatorium
Als vooropleiding heeft zij een klassieke opleiding blokfluit aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam gevolgd en heeft zij jarenlang gezongen in diverse bands en zanggroepen.

Zingen op je gehoor en gevoel
Haar stijl van lesgeven is geheel eigen. Mariecke gelooft in zingen op het gehoor, geen gehamer op zuiverheid en mooie klanken, maar op zingen op je oren en met je gevoel, dan komt de rest onder haar deskundige en stand up-achtige leiding vanzelf goed.

Ien van Duijnhoven -

Ien van Duijnhoven is een zeer ervaren dirigent. Met meer dan 30 jaar ervaring kan zij een koor naar grote hoogte brengen. Humor en flink aanpakken gaan hand in hand. Meerstemmigheid is haar passie.

Veelzijdig
Zij studeerde af aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, daarna won zij de juryprijs en de publieksprijs op het Cameretten Festival. Al vele jaren werkt zij ook als coach, trainer en gestalttherapeut.

Zingen is leven
Ien: "Zingen verbindt, zingen geeft energie, zingen is leven."
Extra - Masterclass
Naast de workshop in de ochtend is er de mogelijkheid om in deze week 2x mee te doen aan de Masterclasses. Je krijgt van ervaren docenten tips en trucs om je zang en performance te verbeteren.

31 juli - 7 augustus, Zangdocent Mariecke Lepeltak
Mariecke gaat in de Masterclass dieper in op jouw stem. Je krijgt de kans om als solist een lied naar keuze te zingen. In een korte sessie krijg je eerlijk advies en veel tips om je zingen te verbeteren. Denk aan ademtechniek, vibrato, toonhoogte en klankkleur.

7 - 14 augustus, Zangdocent Ien van Duijnhoven
Ien neemt je mee in het meerstemmig zingen in duo's en trio's. Een speelse oefening in ruimte nemen en opgaan in het geheel. In mee-kleuren en tegen-kleuren. Veel oefenen en experimenteren brengt je dichterbij je eigen muzikale kracht. Dus breng gerust je favoriete lied mee :-)

Een maand voor het begin van de zangweek krijg je informatie over de Masterclass.
Mariecke
"Mariecke is een doorgewinterde vakvrouw die dondersgoed weet wat ze wil en puntjes op de i zet. Zij werkt met hetgeen er is, kijkt wat er in de koorleden aan potentieel zitten en weet dat naar boven te toveren. Gewoon experimenteren, alles was goed, ze heeft ons echt aangemoedigd om uit onze comfortzone te komen. Dat leverde zulke mooie dingen op en dat gaf een geweldige energie."
Corine

"Mariecke kan in korte tijd een groep maken en zet een gezellige sfeer neer en geeft je vertrouwen om te durven zingen. Zeer geslaagde week, leerzaam en veel lol gehad. Ook de verschillende concertjes waren leuk, de mogelijkheid van een Masterclass in een warm bad vol lieve aanmoedigende mensen."
Angela

Ien
"Met haar heerlijke humor weet Ien er een fantastische week van te maken. Een echte vakvrouw die je, op een laagdrempelige manier, al coachend je eigen echte stem laat vinden - en laat klinken! Door je hele lijf erbij te betrekken laat ze je letterlijk voelen waar de diepte, kracht, hoogte van je stem verborgen ligt en hoe je vrijer kan zingen. Absoluut een aanrader voor zowel beginnende als ervaren zangers/zangeressen."
Alma

"Wat een heerlijke week hebben we gehad met Ien. Met het repertoire tastte ze af wat bij de groep paste. Bijzonder hoeveel ze in zo’n korte tijd kan overbrengen, ik heb echt veel van haar geleerd. Doe zeker ook een masterclass bij haar! Behalve een doorgewinterde prof is Ien vooral ook heel ontwapenend, je gaat van haar houden met haar heerlijke humor. Reden genoeg om weer in te tekenen op een nieuwe week met Ien!"
Corine
Gratis - Rek & Stretch in de ochtend
Elke ochtend voor het ontbijt kun je gratis meedoen met de wakkermaak-oefeningen. Het zijn simpele zachte oefeningen om langzaam wakker te worden en fris de dag te starten.

Boek een massage
Tijdens deze week kun je jezelf verwennen met een ontspanningsmassage. Kies uit een oliemassage of een shiatsu-massage.
zwembad met veranda in de Charente in Frankrijk bij Ouroubouros

Deze vakantie is…

Inclusief

  • inspirerende workshop
  • 7 overnachtingen
  • ontbijt, lunch, 3 gangen-diner
  • koffie, thee, water
  • gratis rek en stretch in de ochtend

Exclusief

  • reis naar Ouroubouros
  • drank – alcohol en sap
  • excursies
vrouw zit op stoel en kijkt uit over de strobalen in het veld in de Charente

Heb je vragen?

Lees ook onze blogs…