Zangworkshop – Kom deze week solo zingen!

Heb je altijd al beter solo willen zingen? Dan is dit je kans…

muziekweek in Frankrijk

Klik hieronder voor meer informatie over data, prijs, invulling en docent. Kijk je via je mobiel? Klik dan op het icoon met de 3 liggende streepjes.

Data

De data voor 2019 worden op 15 oktober bekend gemaakt.

Wees als eerste op de hoogte en schrijf je in voor de Ouroubouros-mail. We sturen je een paar dagen voor bekendmaking een bericht toe.

---

Check je plek of boek nu je vakantie...

Prijs
Deze vakantie is vanaf E 660,- te boeken
– Inclusief 7 overnachtingen
– 3 maaltijden per dag
– Zangworkshop
– Masterclass 'Backing Vocals'

Klik hier voor een overzicht van alle prijzen...

Wat ga je doen?
Deze week ga je samen met 9 andere enthousiaste zangers genieten van het  zingen als solist. Jij staat in de spotlights tijdens de zangweek.

Je leert jouw eigen authentieke stem en stijl te ontwikkelen en vrij te zijn binnen het nummer dat je zingt. Daarnaast repeteer je ook met anderen in verschillende koortjes.

Het  kan dus zijn dat jij jouw nummer een eigen achtergrondkoortje krijgt.  Zo wordt een lied nog voller van sound. En harmonieën zingen (koortjes) helpt je ook met het vinden van de juiste noten tijdens jouw solo.

Onze professionele zangdocent Mariecke zorgt voor een enthousiaste en speelse sfeer. Waar ruimte is voor improvisatie, eigen inbreng en waar de focus ligt op vrijer leren zingen. Je gaat zeker sprongen maken in je zang.

Enige ervaring gewenst
Deze zangworkshop is vooral geschikt voor zangers en muzikanten met enige ervaring. De ervaring die we hier vragen is dat je een eenvoudig lied zelfstandig en in z’n geheel kan zingen met of zonder instrumentale begeleiding.

Dus niet meezingen met de oorspronkelijke zang, maar dat je zelfstandig kan zingen en dat je jouw noot/toon kan vinden en kan tellen. Het klinkt voor de hand liggend, maar het is al heel wat als je dat kan.

In deze zangweek kies je eigen nummer om te gaan zingen. We zoeken de juiste band (tape/cd) erbij zodat je goed wordt begeleid, maar mail ons gerust jouw eigen lievelingsorkestband.

Speel je een instrument?
Gitaar, percussie of banjo? Des te leuker. Neem die mee en we kijken ter plekke hoe we dit inpassen.

Extra - Masterclass  'Backing Vocals'
Op twee momenten in de week worden er Masterclasses gegeven. Mariecke geeft de masterclass 'Backing Vocals' en zal met je de koortjes instuderen en je tips geven waardoor elk nummer een echte volle sound krijgt.

Deze Masterclass wordt in bijzijn van de groep gegeven en duurt 1,5 uur.

Dag 1 – Kennismaken met elkaar. Nummers bepalen en doornemen.

Dag 2 – Zangers presenteren gezamenlijk de gekozen nummers. Feedback van docent - waar wil je je op verbeteren?
Extra - Je kunt je inschrijven voor de Masterclass 'Backing vocals'

Dag 3 – Solo zingen. Ben je niet aan de beurt, dan oefen je met elkaar koortjes. (roulatiemodel)

Dag 4 - vrij

Dag 5 – Solo zingen. Ben je niet aan de beurt, dan oefen je met elkaar koortjes. (roulatiemodel)
Extra - Je kunt je inschrijven voor de Masterclass 'Backing vocals'

Dag 6 – Doorloop van alle nummers en setlijst. 'S avonds presentatie en feest.

Afwisselend programma
Je kiest deze week voor het solo zingen. Naast het solo zingen met begeleiding van de docent, oefen je ook met elkaar in koortjes.

Plezier in het zingen staat centraal deze week. Er is ook veel ruimte voor jouw eigen inbreng en het ontdekken van jouw sound.

Laat weten wat jij wilt zingen of spelen
Natuurlijk neemt onze docente mooie songs mee. Maar als je suggesties hebt voor bepaalde songs kun je die bij Mariecke opgeven. Zij zal dan uiteindelijk een keuze maken voor nummers die geschikt zijn voor deze week. Informatie hierover krijg je ruim op tijd via de mail.

Optreden
Op 10 minuten rijden van de locatie is er een schilderachtig dorp met een gezellig sfeervol plein met terrassen en bomen en veel dinerende mensen. Mocht je willen, dan kun je meedoen aan het optreden op het plein. Dat wordt zeker erg gezellig!

Mariecke Lepeltak - Veel kennis, energie en plezier!
Al jaren geeft Mariecke Lepeltak privé-zangles en is zij dirigent van haar eigen koren, waarmee zij voornamelijk pop en soulmuziek zingt. In januari 2009 heeft Mariecke haar eigen zangschool Voice Redemption opgericht.

Als vooropleiding heeft zij een klassieke opleiding blokfluit aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam gevolgd en heeft zij jarenlang gezongen in diverse bands en zanggroepen.

Momenteel geeft zij aan 4 koren, een aantal kleinere zanggroepen en verschillende privé-leerlingen les. Zij krijgt iedereen enthousiast aan het zingen, van kleine groepjes tot 1000 man.

Zingen op je gehoor en gevoelmariecke
Haar stijl van lesgeven is geheel eigen. Mariecke gelooft in zingen en spelen op het gehoor.

Geen gehamer op zuiverheid en mooie klanken, maar op zingen op je oren en met je gevoel, dan komt de rest onder haar deskundige en stand up-achtige leiding vanzelf goed.

'Mariecke is een doorgewinterde vakvrouw, die dondersgoed weet wat ze wil en puntjes op de i zet. Zij werkt met hetgeen er is, kijkt wat er in de koorleden aan potentieel zitten en weet dat naar boven te toveren.

Haar aanpak is los, ongedwongen, warm, spontaan, vrolijk en hartelijk. En we hebben met energie en plezier zo veel gepresteerd!

Gewoon experimenteren, alles was goed, ze heeft ons echt aangemoedigd om uit onze comfortzone te komen. Dat leverde zulke mooie dingen op en dat gaf een geweldige energie.'

Corinne

'Mariecke kan in korte tijd een groep maken en zet een gezellige sfeer neer en geeft je vertrouwen om te durven zingen.

Zeer geslaagde week, leerzaam en veel lol gehad. Ook de verschillende concertjes waren leuk, en niet te vergeten de mogelijkheid van een Masterclass, in een warm bad vol lieve aanmoedigende mensen.'

Angela

button-oranje-balk-check-of-boek-pijl-breed-2

Kom deze week solo zingen!

Heb je altijd al solo willen zingen? Dan is dit je kans. Een hele week ben je alleen bezig met datgene wat je het liefste doet.

We gaan voor magische momenten

Ken je die momenten waarin alles samenvalt? Je raakt vol van de muziek, van het plezier en je versmelt in je spel. Daar gaan we voor, voor dit ronduit verslavende en magische gevoel.

Je hebt wel enige ervaring nodig om mee te doen

Deze week is voor deelnemers die al enige ervaring hebben in zingen. Voor zangers vragen we dat je een eenvoudige song zelfstandig en in z’n geheel kan zingen met of zonder instrumentale begeleiding. Je gaat zingen met een band (tape) en we hebben een professionele microfoon en monitor voor je.

We gaan voor magische momenten

Ken je die momenten waarin alles samenvalt? Je raakt vol van de muziek, van het plezier en je versmelt in je spel. Daar gaan we voor, voor dit ronduit verslavende en magische gevoel.

Je hebt wel enige ervaring nodig om mee te doen

Deze week is voor deelnemers die al enige ervaring hebben in zingen of spelen.

Voor zangers vragen we dat je een eenvoudige song zelfstandig en in z’n geheel kan zingen met of zonder instrumentale begeleiding. Je gaat zingen met microfoon en monitor.

Heb je geen of te weinig ervaring? Check dan de zangworkshop ‘Vrij zingen en swingen’.

Balans en harmonie tussen stem en muziek

We gaan ons focussen op de balans tussen jouw stem en het afstemmen op de muziek. Niet altijd gemakkelijk om te doen, maar je krijgt tips om dit te versterken. En met voldoende oefening gaat dit zeker lukken.

Van soul, rock tot pop…

De keuze van songs staat nog niet vast. Hierdoor heb jij de mogelijkheid om aan te geven wat je zou willen zingen of spelen. Denk aan actuele popsongs, prachtige singer/songwriterliedjes of swingende soul- en bluespareltjes uit de ’60 en ’70 en alles wat daar tussen zit.

We sturen je op tijd een e-mail met de vraag om je keuze(s) naar Mariecke toe te sturen. Zij kijkt of het geschikt is voor deze week.

Extra – Masterclass ‘Backing Vocals’

In de week worden er ook Masterclasse ‘Backing Vocals’ gegeven. Je wordt meegenomen in de ins-and-outs van het zingen als koortje, ter ondersteuning van de solist. En dus ook van jouw nummer, hoe leuk is dat!

De Masterclass word in bijzijn van de groep gegeven, wat zorgt dat je veel van elkaar kunt leren. Het duurt 1,5 uur.

muziek zang vakantie workshop in Frankrijk

Kies voor deze muziekvakantie…

  • als je meer uit je stem wilt halen
  • en als je vrijer wilt leren zingen
  • als je wilt genieten van samen muziek maken met andere enthousiaste muzikanten
  • ontspan aan en in het zwembad, met heerlijk (vegetarisch) eten en veel lachen!
  • laad je tegelijkertijd op met nieuwe energie…

button-oranje-balk-check-of-boek-pijl-breed-2

Klik hieronder voor meer praktische informatie. Kijk je via tablet of mobiel? Klik dan op het icoon met de 3 liggende streepjes.

De prijzen zijn inclusief alle overnachtingen per week, 3 maaltijden per dag en 1 workshop per week. Koffie, thee en water zijn de hele dag gratis verkrijgbaar. Andere dranken, zoals sap, wijn of bier, zijn te koop tegen een geringe vergoeding.

OvernachtenPrijzen 20182e workshop per week
Eigen tent645,-* p.p. E 100,-* p.p. extra
Ouroubouros tent (basistent met luchtmatras)695,-* p.p. E 100,-* p.p. extra
Ouroubouros tent extra*** (Luxe tent met echt bed en matras)765,-* p.p. E 100,-* p.p. extra
3-persoonskamer745,-* p.p. E 100,-* p.p. extra
2-persoonskamer 845,-* p.p. E 100,-* p.p. extra
1-persoonskamer945,-* p.p. E 100,-* p.p. extra

*Voor de zangworkshop geldt een verhoging van E 25,- p.p.

Beddengoed en handddoeken

Eigen tent- zelf matras, beddengoed en handdoeken meenemen.

Ouroubourostent/basis – ruime 2-persoonstent met luxe opblaasbaar matras. Zelf beddengoed en handdoeken meenemen.

Ouroubourostent/extra- ruime 2-persoonstent, hoog genoeg om in te staan, met bed en matras. Beddengoed en handdoeken aanwezig.

Extra workshop in dezelfde week
Het is mogelijk om een extra workshop in dezelfde week te volgen. Je kunt dit aangeven bij je check of boeking. Je betaalt hier maar E 100,- (of E 125,- voor de zangworkshop) extra voor.

Partner wil mee, maar geen workshop!
Het is mogelijk om samen met je partner te komen. Ook wanneer hij/zij geen behoefte heeft aan een workshop. Je partner betaalt E 100,- minder dan de genoemde prijs. Tijdens de vakantie is het altijd mogelijk om te kijken of er wel behoefte is.

Materiaalkosten voor de creatieve workshops

Beeldhouwen – De stenen kosten tussen de E 25,- en E 60,- per stuk. Gebruik van beeldhouwgereedschap kost E 5,- per week.

Tekenen – Voor tekenen ben je ongeveer E 10,- tot E 15,- aan materiaalkosten kwijt. Papier (verschillende maten) van 0,10 tot 1,50 per vel. Schetspapier is gratis. Voor het gebruik van gereedschap en alle materialen betaal je E 5,- per week.

Schilderen – Voor schilderen ben je ongeveer E 10,- tot E 30,- aan materiaalkosten kwijt. Papier kost 0,10 tot 1,50 per vel (verschillende maten). Schildersdoeken zijn vanaf E 5,- tot E 20,- te koop. Schetspapier is gratis. Voor het gebruik van gereedschap en materiaal betaal je E 5,- per week.

Het is prima om je eigen materiaal en gereedschappen meenemen.

Trein
De TGV rijdt van Amsterdam naar Angoulême in 7 a 8 uur. Vanaf Angoulême gaat er een trein naar Montmoreau. Deze rit duurt ongeveer 30 minuten. Het station ligt enkele kilometers van onze locatie. We komen je ophalen op afgesproken tijden van het station Montmoreau, a € 5,- p.p. per rit.

Praktische zaken -Google Maps - kaart van Charente Frankrijk

Voor alle details verwijzen we je naar de treinreiswinkel. (Er zijn verschillende verbindingen mogelijk, met een of meer overstapmomenten, dus laat je goed adviseren.) Zij geven persoonlijk advies en voor een klein bedrag regelen ze alles (treinticket, metrokaartjes en evt. hotelovernachting) voor je.

Auto
De afstand van Amsterdam naar onze locatie (Les Gouillères, 16190 Juignac) is bijna 1000 km. Als je gebruik maakt van de tolwegen en als je vroeg in de ochtend vertrekt (i.v.m. de spits rondom Parijs) kun je deze afstand in circa 10 uur rijden.

Routebeschrijving: Amsterdam – Utrecht – Breda – Antwerpen – Lille – Parijs – Orleans – Poitiers – Angoulême – Juignac

We hebben een praktische routebeschrijving gemaakt, met een route langs het westen en oosten van Parijs, die je kunt downloaden en printen.

Samen reizen met de auto
Zoek je iemand om samen met de auto te reizen? Of kom je met de auto en neem je graag andere gasten mee? Geef het dan door bij je reservering. Wij doen ons best om te bemiddelen. Uit ervaring weten we dat het bijna altijd wel lukt. Het scheelt in de kosten, is milieuvriendelijker en vaak ook nog gezelliger.

Autohuur vanuit Nederland
Wil je flexibel zijn in je vakantie? Dan is het een goed idee om een auto te huren in Nederland. Alleen of samen met andere gasten. Door de kosten te delen betaal je nog geen 150,- per persoon voor een retourreis (op basis van 4 personen per auto). Wij helpen je met het in contact brengen met andere gasten die dit ook willen. Geef het op bij je reservering.

Voor autoverhuur in Nederland kun je bijvoorbeeld terecht bij Hertz.

Vliegtuig
Je kunt vliegen naar Bordeaux of Bergerac en van daaruit de trein nemen naar Montmoreau. De volgende vliegtuigmaatschappijen bieden goedkope tickets aan. Ryanair.com, Cityjet.com,Transavia, KLM/Air France

Aankomstdag
Op de aankomstdag ben je vanaf 17.00 uur welkom. Onze gasten druppelen binnen tot een uur of 19.00. Tot die tijd kun je rustig acclimatiseren (er staat koffie, thee en wijn klaar) en je slaapplek inrichten.

Diner
Om 19.00 uur nodigen we je uit om aan te schuiven aan het 3-gangen diner, waar we onder het genot van heerlijk eten met elkaar kennismaken. Tussen de gangen door vertellen we je wat je deze week kunt verwachten en geven we tips over de omgeving. Kom je later dan 19.00 uur aan, geen probleem, we zorgen natuurlijk dat er eten voor je is :-)

Dagindeling

08.00 – 08.45 – Chi kong, rek & strek, gratis aangeboden door Hanneke
09.00 – 10.00 – Ontbijt
10.00 – 13.00 – Ochtendprogramma
13.00 – 14.00 – Lunch
14.00 – 17.00 – Middagprogramma
19.00 – 20.00 – Diner

Midden in de week, op woensdag, worden er geen workshops gegeven. Deze dag kun je genieten van het bezoeken van dorpjes, steden en de natuur in de omgeving.

Betaling
Nadat wij hebben aangegeven dat er plek voor je is, vragen we je binnen 10 werkdagen de helft van de factuur te betalen. Via de mail krijg je alle informatie die je nodig hebt en ontvang je ook de betaling- en annuleringsvoorwaarden.

Is het bedrag niet binnen 10 werkdagen ontvangen, dan vervalt je aanmelding en komt de plaats vrij.

We vragen je om 4 weken voor je vakantie het resterende bedrag over te maken. Van ons ontvang je 6 weken voor je vakantie een herinneringsmail.

Na ontvangst van het bedrag ontvang je automatisch een mail ter bevestiging.

Voor onze Vlaamse gasten
Mensen uit België krijgen een mail met factuur (en betaling- en annuleringsvoorwaarden) en alle gegevens (oa. BIC-code) om de betaling via hun eigen bank over te maken.

Na ontvangst van het bedrag bevestigen wij binnen 5 werkdagen je boeking per mail.

Annulering
Bij annulering tot 4 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt 100 % van het betaalde bedrag teruggestort.

Bij annulering van 4 weken tot 2 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt de eerste aanbetaling in rekening gebracht. De rest van het aanbetaalde bedrag wordt teruggestort. Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort.

Bij annulering van 2 weken tot aanvang van de vakantieweek wordt het gehele bedrag in rekening gebracht. Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort.

Verzekering
Deelname aan de vakantieweek is geheel op eigen risico. Wij adviseren je dan ook een reisverzekering en een annuleringsverzekering af te sluiten. Door verzending per e-mail van je reservering verklaar je dat je akkoord gaat met deze voorwaarden.

Ouroubouros kan altijd eenzijdig besluiten de vakantieweek te annuleren. Het aanbetaalde bedrag wordt dan 100 % naar je teruggestort.

Hosting en onderhoud door: CAP5 B.V.