Zangworkshop – Zingen en swingen met muziek uit alle delen van de wereld

Wil jij ook dat geluksgevoel van zingen ervaren? Doe dan mee met deze swingende zangworkshop…

zang-stem-combi-groot-nicoline

Klik hieronder voor meer informatie over data, prijs, invulling en docent. Kijk je via tablet of mobiel? Klik dan op het icoon met de 3 liggende streepjes.

Data
Workshops 2018 worden op 1 oktober bekend.

Check je plek of boek nu je vakantie...

Prijs
Deze vakantie is vanaf E 625,- te boeken
– Inclusief 7 overnachtingen
– 3 maaltijden per dag
– Zangworkshop

Klik hier voor een overzicht van alle prijzen...

Wat ga je doen?
Deze week vorm je met 11 anderen een bruisend koor. Elke dag komen er nieuwe liedjes voorbij vanuit alle delen van de wereld.

Denk aan Afrikaanse grooves en mooie Ierse ballads tot aan Zuid-amerikaanse salsa-ritmes. Dat wordt dus zeker genieten!

Zingen in duo's, trio's en koor
Tijdens deze zangworkshop zing je samen met andere deelnemers in allerlei verschillende combinaties. In duo’s, trio’s en kwartetten en natuurlijk met de hele groep.

Vrij zingen, zonder bladmuziek
Deze week staat in het teken van samen zingen, van plezier. Er is veel ruimte voor meerstemmig zingen, improvisatie en het ontdekken van jouw stem en klank.

Welkom - met en zonder ervaring
Wij geloven dat de kruisbestuiving van beginners en meer ervaren zangers verfrissend is. Als beginner kun je je optrekken aan de ervaring van de ander.

En voor de ervaren zanger is het prettig om de spontaniteit van de beginner weer te ervaren.

Nicoline Snaas - Gedreven en betrokken zangdocent

Nicoline is een gedreven en enthousiast mensenmens. Zij leidt een aantal koren, geeft privé zangles, workshops improvisatie aan koren en verzorgt trainingen aan teams in het bedrijfsleven.

Ruime ervaring
Nicoline is in 1996 afgestudeerd aan de DJAM ((Education for contemporary music and Jazz) en heeft zich in de jaren die volgde verder ontwikkelt via diverse workshops en trainingen in binnen- en buitenland.

Zij treed regelmatig op met haar eigen a-capella koor 'Tell Mama' en rond het einde van het jaar met het vocaal trio 'Christmas for Angels'.

portret-nicoline Zingen is verbinden
Het centrale thema in het werk van Nicoline is ‘verbinding’. Verbinding van je lijf met je klank, verbinding van je creativiteit met je stem, verbinding van jouw stem met de stem van de ander, verbinden met het ware luisteren.

Vocal Circles
Regelmatig organiseert Nicoline 'Open Singing Circles'. Een uur zingen zonder voorbereiding. Je gaat aan de slag met ritmes, melodieën en grooves en zo ontstaat muziek die niemand ooit heeft gehoord.

Muziek die je verrijkt en verbindt, muziek die je samen maakt, zonder noten, maar met hart en ziel.

Het was een fantastische week, met veel zangplezier, lekker eten en goede, leuke mensen. Het eten was subliem!

Ook de lieve mensen die voor ons zorgden en de massages waren heerlijk.

Dank jullie wel.

Yvon

Het was weer mijn week! Heerlijke mensen, fantastische sfeer. Weer een bijzondere groep met bijzondere gesprekken.

En een volgende persoonlijke grens over met de zangworkshop.

Lieve groeten en… tot een volgende keer.

Lia ( voor 3e keer gast op Ouroubouros)

button-oranje-balk-check-of-boek-pijl-breed-2

Vorm met ons het Ouroubouros-koor

Zingen, je eigen geluid laten horen en samen iets moois neerzetten, dat is wat veel mensen in hun hart willen, wellicht jij ook? Deze workshop is voor mensen die het verlangen hebben om te genieten van het samen zingen.

De wetenschap heeft aangetoond dat onze hartslag gesynchroniseerd wordt wanneer we samen zingen. Samenzingen is een prachtige manier om met jezelf en elkaar in contact te zijn.

We zingen unisono (eenstemmig) en in harmonie (meerstemmig). Je gaat een krachtig en magisch energieveld ervaren waarin je ontdekt dat een stem de ander kan versterken. Tekst, klanken, ritmes, we maken ze vanuit een gezamenlijke inspiratie (adem). En ontdekken ons lijf als klankkast (versterker).

Vrij zingen zonder bladmuziek

Gelukkig niet al teveel papier in deze week. Soms wat teksten als het gaat om vreemde talen. We zullen liedjes zingen uit verschillende landen. We spelen daarmee, improviseren, soms begeleid door de piano.

Naast plezier ook tips om beter te zingen

Nicoline is een zeer ervaren zangcoach. Zij weet als geen ander wat er nodig is om je beter te laten zingen. Dus je gaat deze week ook meer over je stem leren. Daar heb je in de toekomst alleen maar plezier van.

Wel of geen ervaring? Doe mee…

Wel of geen zangervaring is niet zo van belang. Wel is het handig dat je van jezelf weet dat je toon kan houden. We maken een reis naar samenzang die voor iedereen heerlijk is om te doen.

De een durft meer dan een ander. De een heeft meer houvast aan het notenschrift dan de ander. Nicoline zorgt voor een veilige setting waarin ze je stapsgewijs meeneemt in de wereld van “Vocal Circle” zingen.

Deze workshop daagt je uit om alles wat je zingt doet op nazingen van wat er wordt voorgedaan. Je kunt geluidsopnames maken als je wilt om uiteindelijk wat we hebben gemaakt mee naar huis te nemen en er nog lang van na te genieten.

Ga ook voor magische momenten

Soms zal je versteld staan van de muziek die je in jezelf ontdekt. Je zal zien dat een jeugdig enthousiasme van nieuwsgierigheid het wint van de angst om jezelf te laten horen. De stem is de spiegel van de ziel, de klank die van binnen naar buiten gaat. En de magie zal zeker ontstaan als je samen opgaat in een grote klank.

Aan het einde van de week ook een presentatie

Afhankelijk van de groep besluiten we soms om korte presentaties te geven en sta je dus ook echt even voor publiek. Stap voor stap zal je zelfvertrouwen groeien en je lol toenemen. Dit is een extra bonus, het is niet het doel van de week.

Kies voor deze zangvakantie…

  • als je (beter) wilt leren zingen van een ervaren docent
  • als je wilt genieten van samen zingen met andere enthousiaste zangers
  • als je zin hebt in ontspanning, b.v. aan en in het zwembad, heerlijk (vegetarisch) eten en veel lachen!
  • als je aan het einde van de vakantie ontspannen en tegelijkertijd opgeladen wilt voelen

button-oranje-balk-check-of-boek-pijl-breed-2

Klik hieronder voor meer praktische informatie. Kijk je via tablet of mobiel? Klik dan op het icoon met de 3 liggende streepjes.

De prijzen zijn inclusief alle overnachtingen per week, 3 maaltijden per dag en 1 workshop per week. Koffie en thee zijn de hele dag gratis verkrijgbaar. Andere dranken, zoals sap, wijn of bier, zijn te koop tegen een geringe vergoeding.

OvernachtenPrijzen 20172e workshop per week
Eigen tent *625,- p.p. E 100,- p.p. extra
Ouroubouros tent basis**
(Tent met luxe luchtmatras)
675,- p.p. E 100,- p.p. extra
Ouroubouros tent extra*** (tent met bed/matras)725,- p.p. E 100,- p.p. extra
3-persoonskamer725,- p.p. E 100,- p.p. extra
2-persoonskamer 825,- p.p. E 100,- p.p. extra
1-persoonskamer925,- p.p. E 100,- p.p. extra

*Eigen tent- zelf matras, beddengoed en handdoeken meenemen.

**Ouroubourostent/basis – ruime 2-persoonstent met luxe opblaasbaar matras. Zelf beddengoed en handdoeken meenemen.

***Ouroubourostent/extra- ruime 2-persoonstent, hoog genoeg om in te staan, met bed en matras. Beddengoed aanwezig. Zelf handdoeken meenemen.

Extra workshop in dezelfde week
Het is mogelijk om een extra workshop in dezelfde week te volgen. Je kunt dit aangeven bij je check of boeking. Je betaalt hier maar E 100,- extra voor.

Partner wil mee, maar geen workshop!
Het is mogelijk om samen met je partner te komen. Ook wanneer hij/zij geen behoefte heeft aan een workshop. Je partner betaalt E 100,- minder dan de genoemde prijs. Tijdens de vakantie is het altijd mogelijk om te kijken of er wel behoefte is.

Materiaalkosten voor de creatieve workshops

Beeldhouwen – De stenen kosten tussen de E 25,- en E 60,- per stuk. Gebruik van beeldhouwgereedschap kost E 5,- per week.

Tekenen – Voor tekenen ben je ongeveer E 10,- tot E 15,- aan materiaalkosten kwijt. Papier (verschillende maten) van 0,10 tot 1,50 per vel. Schetspapier is gratis. Voor het gebruik van gereedschap en alle materialen betaal je E 5,- per week.

Schilderen – Voor schilderen ben je ongeveer E 10,- tot E 30,- aan materiaalkosten kwijt. Papier kost 0,10 tot 1,50 per vel (verschillende maten). Schildersdoeken zijn vanaf E 5,- tot E 20,- te koop. Schetspapier is gratis. Voor het gebruik van gereedschap en materiaal betaal je E 5,- per week.

Mozaiek – Voor mozaïek moet je rekenen op een gemiddeld bedrag tussen de E 10,- en E 30,-. Dat ligt aan de grootte van de ondergrond en de kosten van het materiaal. Gebruik van gereedschap, lijm en voegcement is E 5,- per week.

Het is prima om je eigen materiaal en gereedschappen meenemen.

Trein
De TGV rijdt van Amsterdam naar Angoulême in 7 a 8 uur. Vanaf Angoulême gaat er een trein naar Montmoreau. Deze rit duurt ongeveer 30 minuten. Het station ligt enkele kilometers van onze locatie. We komen je ophalen op afgesproken tijden van het station Montmoreau, a € 5,- p.p. per rit.

Praktische zaken -Google Maps - kaart van Charente Frankrijk

Voor alle details verwijzen we je naar de treinreiswinkel. (Er zijn verschillende verbindingen mogelijk, met een of meer overstapmomenten, dus laat je goed adviseren.) Zij geven persoonlijk advies en voor een klein bedrag regelen ze alles (treinticket, metrokaartjes en evt. hotelovernachting) voor je.

Auto
De afstand van Amsterdam naar onze locatie (Les Gouillères, 16190 Juignac) is bijna 1000 km. Als je gebruik maakt van de tolwegen en als je vroeg in de ochtend vertrekt (i.v.m. de spits rondom Parijs) kun je deze afstand in circa 10 uur rijden.

Routebeschrijving: Amsterdam – Utrecht – Breda – Antwerpen – Lille – Parijs – Orleans – Poitiers – Angoulême – Juignac

We hebben een praktische routebeschrijving gemaakt, met een route langs het westen en oosten van Parijs, die je kunt downloaden en printen.

Samen reizen met de auto
Zoek je iemand om samen met de auto te reizen? Of kom je met de auto en neem je graag andere gasten mee? Geef het dan door bij je reservering. Wij doen ons best om te bemiddelen. Uit ervaring weten we dat het bijna altijd wel lukt. Het scheelt in de kosten, is milieuvriendelijker en vaak ook nog gezelliger.

Autohuur vanuit Nederland
Wil je flexibel zijn in je vakantie? Dan is het een goed idee om een auto te huren in Nederland. Alleen of samen met andere gasten. Door de kosten te delen betaal je nog geen 150,- per persoon voor een retourreis (op basis van 4 personen per auto). Wij helpen je met het in contact brengen met andere gasten die dit ook willen. Geef het op bij je reservering.

Voor autoverhuur in Nederland kun je bijvoorbeeld terecht bij Hertz.

Vliegtuig
Je kunt vliegen naar Bordeaux of Bergerac en van daaruit de trein nemen naar Montmoreau. De volgende vliegtuigmaatschappijen bieden goedkope tickets aan. Ryanair.com, Cityjet.com,Transavia, KLM/Air France

Aankomstdag
Op de aankomstdag ben je vanaf 17.00 uur welkom. Onze gasten druppelen binnen tot een uur of 19.00. Tot die tijd kun je rustig acclimatiseren (er staat koffie, thee en wijn klaar) en je slaapplek inrichten.

Diner
Om 19.00 uur nodigen we je uit om aan te schuiven aan het 3-gangen diner, waar we onder het genot van heerlijk eten met elkaar kennismaken. Tussen de gangen door vertellen we je wat je deze week kunt verwachten en geven we tips over de omgeving. Kom je later dan 19.00 uur aan, geen probleem, we zorgen natuurlijk dat er eten voor je is :-)

Dagindeling

08.00 – 08.45 – Chi kong, rek & strek, gratis aangeboden door Hanneke
09.00 – 10.00 – Ontbijt
10.00 – 13.00 – Ochtendprogramma
13.00 – 14.00 – Lunch
14.00 – 17.00 – Middagprogramma
19.00 – 20.00 – Diner

Midden in de week, op woensdag, worden er geen workshops gegeven. Deze dag kun je genieten van het bezoeken van dorpjes, steden en de natuur in de omgeving.

Betaling
Nadat wij hebben aangegeven dat er plek voor je is, vragen we je binnen 10 werkdagen de helft van de factuur te betalen. Via de mail krijg je alle informatie die je nodig hebt en ontvang je ook de betaling- en annuleringsvoorwaarden.

Is het bedrag niet binnen 10 werkdagen ontvangen, dan vervalt je aanmelding en komt de plaats vrij.

We vragen je om 4 weken voor je vakantie het resterende bedrag over te maken. Van ons ontvang je 6 weken voor je vakantie een herinneringsmail.

Na ontvangst van het bedrag ontvang je automatisch een mail ter bevestiging.

Voor onze Vlaamse gasten
Mensen uit België krijgen een mail met factuur (en betaling- en annuleringsvoorwaarden) en alle gegevens (oa. BIC-code) om de betaling via hun eigen bank over te maken.

Na ontvangst van het bedrag bevestigen wij binnen 5 werkdagen je boeking per mail.

Annulering
Bij annulering tot 4 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt 100 % van het betaalde bedrag teruggestort.

Bij annulering van 4 weken tot 2 weken voor aanvang van de vakantieweek wordt de eerste aanbetaling in rekening gebracht. De rest van het aanbetaalde bedrag wordt teruggestort. Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort.

Bij annulering van 2 weken tot aanvang van de vakantieweek wordt het gehele bedrag in rekening gebracht. Zorg je voor een andere deelnemer die je plaats inneemt, dan wordt het bedrag alsnog volledig teruggestort.

Verzekering
Deelname aan de vakantieweek is geheel op eigen risico. Wij adviseren je dan ook een reisverzekering en een annuleringsverzekering af te sluiten. Door verzending per e-mail van je reservering verklaar je dat je akkoord gaat met deze voorwaarden.

Ouroubouros kan altijd eenzijdig besluiten de vakantieweek te annuleren. Het aanbetaalde bedrag wordt dan 100 % naar je teruggestort.